Flash Player 32.0.0.465 is laatste update ooit voor roemruchte plugin

Flash Player 32.0.0.465 is verschenen. Dit is de laatste update ooit voor de roemruchte plugin. Eind 2020 is het helemaal afgelopen met de eens zo populaire plugin en komen er geen updates meer.

Flash werd in de jaren negentig gemaakt door MacroMedia en werd in 2005 overgenomen door de huidige producent Adobe. Flash was in die jaren een zeer populaire browser-plugin die het afspelen van filmpjes en animaties en het spelen van games mogelijk maakte.

In de jaren daarna bleek dat er veel beveiligingslekken in Flash zaten en werd de plugin vaak doelwit van internet criminelen. De laatste jaren heeft de ingebouwde HTML5-techniek in moderne browsers de rol van Flash overgenomen en is de plugin overbodig geworden.

Adobe had al in 2017 aangekondigd dat Flash vanaf januari 2021 geen updates meer zou krijgen. Ook wordt vanaf 12 januari 2021 alle Flash-inhoud geblokkeerd in de plugin. Dus je hebt dan ook niks meer aan Flash. Alle moderne browsers hebben de plugin al uitgeschakeld (en als je Flash nog wilde gebruiken moest je deze handmatig en per website inschakelen). Zo komt er na bijna 25 jaar een einde aan de roemruchte Flash-plugin. Adobe adviseert om Flash geheel van je computer te verwijderen.

Hoe Flash te verwijderen

Ben jij rouwig om het einde van Flash? Geef je mening in de reacties!

Reacties

Hoe kun je Flash definitief verwijderen van je pc? Gewoon via Revo uninstaller, wat mij betreft. Zeer effectieve software verwijderaar en nog eens veilig ook. De gratis versie heeft al een enorm bereik. De professionele uitvoering gaat nog wat dieper. Via ´´Geek´´ zou het ook kunnen, maar die gaat, meen ik, niet zo diep in je register om ook restbestanden op te ruimen. Revo uninstaller vind ik de allerbeste reiniger.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_uid-korea