Reageren

WhatsApp

Geschikt voor: 
Voor Windows en macOS
Voor Android, iOS en Windows Mobile
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.1 (260 stemmen)
Actueel: 

11 september 2018
WhatsApp 2.18.91 voor iOS zorgt ervoor dat je in meldingen (notificaties) van berichten in het Berichtencentrum of op het Toegangsscherm op je iPhone ook gelijk een preview van meegestuurde foto's kunt zien. Hoef je daarvoor WhatsApp dus ook niet meer helemaal te openen. Wanneer deze functie naar Android komt is onbekend.

31 juli 2018
WhatsApp is groepsbellen aan het uitrollen voor alle Android- en iOS-gebruikers. Dit betekent dat je nu met vier mensen tegelijkertijd kunt (video)bellen. Hoe werkt het? Je start een audio- of video-gesprek in WhatsApp en als je verbinding hebt kun je nu rechtsboven meer contacten toevoegen (bellen) om deel te nemen aan het gesprek door op het persoon-icoon met + te klikken. Handig!

29 juni 2018
In WhatsApp voor iOS 2.18.70 en Android is het nu mogelijk om een chatgroep aan te maken waarin alleen de beheerders berichten kunnen sturen. Andere deelnemers kunnen niet reageren maar wel een privébericht naar een beheerder sturen. Handig als je een groep wilt om informatie te verstrekken zonder verdere oeverloze conversaties. Je kunt dit instellen door onder Groepsinformatie | Groepsinstellingen - Berichten versturen op Alleen beheerders te zetten.

24 mei 2018
In WhatsApp kun je nu een rapport opvragen om te kijken welke informatie WhatsApp/Facebook over jou verzameld heeft. Ga naar Instellingen | Account | Vraag accountinformatie aan.

Omschrijving software: 

Met de zeer populaire WhatsApp messenger kun je met je telefoon berichten versturen naar andere WhatsApp-gebruikers. In feite kun je sms'en zonder dat het van je beltegoed afgaat, omdat de berichten via internet verstuurd worden. Ook kun je bijlages meesturen, zoals foto's, video's, geluidsopnames en meer. Ten slotte kun je ook audio bellen (VoIP) en videobellen met WhatsApp.

WhatsApp (overgenomen door Facebook) is de populairste messenger of berichtenverstuurder in Nederland. Miljoenen mensen 'appen' de hele dag door met elkaar. Je kunt whatsapp-berichten naar één iemand of naar meerdere mensen sturen. Voor dit laatste kun je groepen of verzendlijsten aanmaken. Maar je kunt ook foto's verzenden of berichten doorsturen naar meerdere contacten door ze te selecteren. Per appje kun je 30 foto's en/of video's toevoegen.

Je kunt WhatsApp ook vanaf je pc of Mac bedienen met WhatsApp Web, maar je moet dan wel je telefoon bij de hand hebben. Ook zijn er desktop applicaties van WhatsApp voor Windows en Mac, waarbij je eveneens een verbonden telefoon nodig hebt. De computer is hierbij verlengstuk voor je smartphone, waardoor je vooral makkelijker kunt typen.

De eerste keer dat je WhatsApp opstart wordt je telefoonboek gescand en kun je zien wie van je contactpersonen ook WhatsApp gebruikt. Eén klik op hun naam en er kunnen berichten verstuurd worden. Je kunt ook bellen via wifi met WhatsApp. Deze voIP-functie zit sinds 2015 in de Android-, iPhone- en Windows Phone-versie van WhatsApp. Vanaf 2016 maakt WhatsApp gebruik van end-to-end encryptie waardoor gesprekken chats niet meer afgeluisterd kunnen worden. Videobellen is sinds november 2016 mogelijk. Lees hier hoe je appjes kunt verwijderen/terugtrekken (ook op de telefoon van je contacten)!

Vanaf juli 2018 is groepsbellen met vier mensen mogelijk. Zowel videobellen als audiobellen kan met zijn viertjes.

WhatsApp is vanaf januari 2016 echt gratis en vraagt geen abonnementsgeld meer.

Lees hier alle onze tips over WhatsApp

Categorie: 
Chat, Internet telefonie
Versienummer: 
2.18.93 (iOS), 2.18.299 (Android)
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
100% schoon
Privacy: 
Verzamelt algemene, geanonimiseerde gegevens

Privacy WhatsApp
WhatsApp deelt bepaalde informatie, zoals je telefoonnummer, met Facebook. De inhoud van de berichten blijft wel privé, want is geheel versleuteld.

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oostenr_jk