Iedereen krijgt vanaf nu Windows 10 1803 - beste upgrade ooit

Microsoft heeft gisteren bekendgemaakt dat de uitrol van Windows 10 versie 1803 de succesvolste halfjaarlijkse upgrade voor het besturingssysteem tot nu toe is. Volgens Microsoft is het aantal problemen en klachten een stuk minder dan bij vorige upgrades en daarom heeft de softwaregigant besloten om - na zes weken al! - versie 1803 aan alle compatibele Windows 10 computers aan te bieden. Ook aan bedrijfscomputers dus.

Dat is snel, heel snel. Bij vorige upgrades werd deze laatste fase (volledige uitrol, ook voor bedrijfsleven) meestal pas na vier, vijf maanden bereikt. Nu al na zes weken! Microsoft baseert zich wat betreft problemen bij de upgrade op de statistieken van zijn eigen klantenservice afdeling: die krijgt beduidend minder klachten, stelt Microsoft.

Vreemd genoeg zien veel websites en Windows-volgers (zoals Woody Leonhard) juist meer problemen bij deze upgrade. Ook op GratisSoftware.nl hebben we de indruk dat deze upgrade zeker niet beter verloopt dan voorgaande - integendeel zelfs: het stuk over problemen bij de Windows 10 1803 upgrade is al zes weken lang het best gelezen artikel op de site en kent inmiddels honderden reacties vol klachten en complicaties.

Merkwaardig dus, maar Microsoft is zeker van zijn zaak en biedt de upgrade vanaf nu aan iedereen aan. Ook zakelijke klanten. Wil je toch proberen Windows 10 1803 tegen te houden, lees dan onze tips om de upgrade te blokkeren.

Onze vraag is:
Is Windows 10 1803 de beste halfjaarlijkse upgrade tot nu toe (die de minste problemen veroorzaakt)?

Wat is jouw ervaring: is dit de beste upgrade ooit voor Windows 10? Laat het weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

Wisselend met de upgrade werkt systeemherstel wel of niet. Onder Windows 10 werkte systeemherstel meestal niet. Met de upgrade 1709 kon eindelijk systeemherstel gebruiken, maar met huidige versie loop ik wederom (en velen met mij gelet op het grote verzoeken om hulp, waar alleen de standaard niet werkende methodes als antwoord op komen van oa. Microsoft zelf) aan tegen het feit dat om de een of andere reden de folder WindowsApps het herstel blokkeert. Systeemherstel moet onder alle omstandigheden werken. Daar is systeemherstel voor en dat moet niet afhankelijk zijn van wel of niet toegang krijgen tot een folder!

Raar probleem, had hiervoor nooit problemen. Bij elke poging naar 1803 bleek mijn ssd (startschijf)verkeerd geïnitialiseerd (MBR ipv GPT). Kreeg bij iedere herstartpoging foutmelding dat MBR beschadigd was niet tegenstaand ik op alle HD's GPT gebruik. Ik had dan ook updates uitgeschakeld. Na 4 weken nog eens geprobeerd en ineens bleek de update nu wel te lukken. Oorzaak is nog niet gevonden.

Update van 2 pc's en een msi-laptop perfect gelukt.
Met de update van een acer-laptop liep het helemaal fout en heb ik een volledige reinstallatie van windows moeten doen met alle gevolgen vandien..............

Ben zeer tevreden met win 10 1803 stabiel en snel.De updates lopen ook zeer goed . Een geweldig systeem begint het te worden

Ik ben bijna 70 jaar en een van mijn hobby's is windows 10 aan de praat te houden. Daar ben je UUUUUUUUren mee bezig. Ik heb ook een tabled (android), mijn echtgenote "werkt" daar meestal mee....soms eens opnieuw opstarten....voor de rest maar saai als hobby....

1803 werkt goed, met af en toe een probleem (vaak door andere, ook gratis programma's), maar is altijd op te lossen.
Op een ander laptop staat Linux, nooit update problemen gehad.

De essentie is natuurlijk dat je in windows 10 updates allemaal nwe functies krijgt waarop niemand zit te wachtten... en dat elk half jaar verplicht! Msoft zou dat half jaarlijkse pakket moeten uitbrengen met beveiligings updates only..en al die andere zooi optioneel motten maken!

Dat is bij Apple ook zo. Het zou mooi zijn als we bij installatie verschillende mogelijkheden aan of uit zouden kunnen zetten.

Willem, gratis het zal, maar als een upgrade alleen lukt na een schone herinstallatie dan is er toch iets mis lijkt mij. Software van derden, het zal, maar waarom had die software geen probleem met versie 1709 en eerder?

Klopt, Jan. Het lijkt er op dat ze niet alle gangbare software op compatabiliteit hebben getest.

Microsoft geeft hard en software bedrijven van te voren een versie die ze kunnen gebruiken om voor werkende drivers of updates te zorgen, als dat achterwege blijft wordt het inderdaad moeilijk om miljoenen computers te updaten.

Hou eens op met dat gezeur over die Windows updates..... het is gratis!

Beste Willem;

Hier wordt niet gezeurd, maar meningen en ervaringen uitgewisseld. In dit geval over Windows 10 update ervaringen. Het is interessant om diverse ervaringen te lezen, vind ik. Iedereen heeft het recht om die te ventileren en als je je eraan ergert, blijf dan buiten deze blog, zou ik zeggen. Maar gun iedereen wel zijn, of haar eigen mening, yes?

Iedereen heeft zijn of haar eigen hard- en software en dat maakt een vlekkeloze Windows-update lastig. Ik begrijp niet dat "GratisSoftware" er nu weer een nieuw item over moeten beginnen. En dat is mijn mening en die gun ik mezelf ook.

Dat wij er een item over beginnen is omdat Microsoft deze upgrade nu voor iedereen beschikbaar heeft gesteld. Ook voor het bedrijfsleven. Dat is snel, na zes weken, want bij voorgaande upgrades werd deze fase pas na vier, vijf maanden bereikt. Dat is het nieuws in dit bericht.

Ja het is gratis met problemen.
En dan heb je niks meer aan je PC, laptop enz.

Hier ook nog nooit problemen gehad met upgrades van Windows 10. Wel paar dagen, heel gek, bij afsluiten een klein dingetje, maar geen echt probleem. Normaal sluit ik altijd af via ´´afsluiten´´. (Uiteraard!) Ineens bleef de melding ´´afsluiten en bijwerken´´ in beeld. Dat bleef maar staan, ook al was de update allang bijgewerkt. Kreeg het niet weg.

Ineens, gisteren, alles normaal en kan weer op afsluiten drukken, zonder de melding in beeld ´´bijwerken en afsluiten´´. Zeker een hapering of zo? Maar ach; het heeft geen problemen veroorzaakt want kon, ondanks dat, gewoon opstarten en afsluiten, maar had ik nog niet eerder. Typisch? Verder dik tevreden over Windows 10 en werkt hier erg goed!

De meeste problemen bij de upgrade van windows 10 zitten tussen het toetsenbord en de rugleuning van de stoel

Laat ik het daar nou eens mee eens zijn

Microsoft maakt nooit fouten?

Zat! Wat dacht je van diverse flops met besturingssystemen 7 en 8? Maar met Windows 10, vind ik, hebben ze weer een prima functionerende besturing te pakken en is net zo sterk, denk nog stabieler, als destijds Windows XP. Maar onfeilbaar zijn ze zeer zeker niet! Dat klopt! Edoch; Windows 7 en 8 waren toch niet van je dat, vind ik! Met Windows 10 nu beter naar de markt geluisterd en dat blijkt! Een prachtig besturingssysteem, wat mij betreft.

ook helemaal mee eens !!!!!

Als ik het zo lees op internet komen mijn ervaringen bij een aantal pc´s er op neer dat de meeste problemen te wijten zijn allerhande programma´s van derden die problemen en veranderingen in Windows veroorzaken en/of virusprogramma´s die een goede update in de weg staan.
De problemen met microfoon en webcams ontstonden door privacyinstellingen, logisch maar had beter gecommuniceerd mogen worden door MS.

Sluit me daar helemaal bij aan. De grote 'boosdoener' die een upgrade en andere dingen in de weg stond was in mijn geval ASC. Ergo, niks mis met 1803.

Op één computer moet ik nu telkens USB schijven en sticks met de hand via schijfbeheer opnieuw aanmelden en stationsletter toevoegen, heb ik nog nooit eerder gehad. Windows onthoud de instelling niet meer. Verwijder ik een USB schijf en sluit hem later weer aan, dan moet ik deze iedere keer weer opnieuw handmatig toevoegen. Dit is een fout in de laatste (1803) update. Heel vervelend.

Ga naar deze link:https://support.microsoft...
Ik had het zelfde probleem.
Succes

Nvidea vidiokaart problemen ,kon dat zelf niet oplossen

Ik ben ZEER tevreden over W10, al vanaf de eerste uitgave, nooit problemen gehad op zowel laptop als desktop. 1803 was ook weer soepel.

nu bravo dan maar,
http://www.thewindowsclub...

Vraag me af waarom ik nog een pc gebruik, moet enkel nog dagelijks het een of ander updaten en daarna dagenlang update problemen repareren.

inderdaad, ikhono bij mij hetzelfde probleem en je kunt de updates van windows niet uitzetten. nou ja, zo heb je wat te doen, maar ook ik besteed mijn tijd liever aan andere dingen. ik zit toch te denken aan ubunto als alternatief.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
rusl_nd