Windows 9 zou in april 2015 moeten uitkomen

Windows 8 met zijn revolutionaire tegelinterface verscheen eind 2012, maar naar verluidt heeft Microsoft plannen om opvolger Windows 9 versneld te laten uitkomen. April 2015 wordt genoemd als mogelijke uitgavedatum.

De Modern UI (gekleurde tegels) en het ontbreken van de startknop in Windows 8 kan lang niet iedereen bekoren. Windows 8 heeft het daarom moeilijk en verkoopt slechter dan Windows 7 bij zijn introductie deed. Ook worden de Metro-apps veel minder gebruikt dan de gewone bureaublad-applicaties. Om een Vista-farce te voorkomen zou Microsoft daarom alles op alles zetten om de volgende versie van Windows, met rugnummer 9, snel de deur uit te doen.

Windows 9 zou een verregaande integratie moeten bewerkstellingen van de verschillende platformen van Microsoft: Windows, Windows Phone en XBox. Ook zou het startmenu weer prominent terugkeren (iets wat regelmatig beloofd wordt overigens - en wat eerst in Windows 8.2 zou gebeuren, maar nu voor Windows 9 verwacht wordt) en moet het mogelijk zijn om Metro-apps gewoon in een venster op het normale bureaublad te draaien.

Op de BUILD ontwikkelaarsconferentie van Microsoft in april van dit jaar zal meer bekend worden over de plannen met Windows.

Bron: Winsupersite.com

Deel dit artikel: 

Reacties

Klopt, echter de ondersteuning voor stuurprogramma's e.d. vervalt

Windows XP wordt door Microsoft nog tegen malware beschermd tot juli 2015!
Voldoende tijd dus om direct van XP over te stappen naar Windows 9.
Zie CNET:
http://news.cnet.com/8301...

Het lijkt erop dat de bescherming voor particulieren beperkt is tot MSE.
Daar heb je dus niet veel aan. Zie hier:

http://blogs.technet.com/...

Citaat:
For enterprise customers, this applies to System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection and Windows Intune running on Windows XP. For consumers, this applies to Microsoft Security Essentials.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nieuw-z_eland