Safari

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.9 (173 stemmen)
Categorie: 
Browser

Safari was altijd al de vaste browser voor Apples besturingssysteem Mac OS X. Voor Windows was echter nog geen versie beschikbaar. Tot 2008: toen zag de eerste stabiele Safari voor Windows het levenslicht. Een concurrent voor Internet Explorer en Firefox was geboren. In 2012 heeft Apple echter de Windows-versie weer stopgezet en sindsdien is Safari alleen nog beschikbaar voor Mac OS X en iOS.

Safari is een prettige browser die op het open source project WebKit gebaseerd is. Het uiterlijk is eenvoudig maar elegant, zoals we van Apple gewend zijn. En ook wat betreft functionaliteit is Safari een complete browser. Popup blokkering, surfen met tabbladen, rss-feeds, Google zoekbalk, privacy controle, malwarefilters - al deze eigenschappen zijn natuurlijk aanwezig.


Een deel van de menubalk van Safari

Apple zelf beweert bovendien dat zijn browser de snelste is, maar daar lopen de meningen wat over uiteen. Verder voldoet Safari uitstekend aan de webstandaarden: op de Acid3-test wordt perfect uitgevoerd.

Safari is beschikbaar voor Mac OS X en iOS. De Windows-versie is sinds 2012 niet meer beschikbaar. De browser is ook in het Nederlands vertaald.

Versienummer: 
7.0.3
Laatst gewijzigd: 
4 april 2014
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Mac OS X
Website: 
Download: 

Safari is ingebouwd in Mac OS X en iOS. De Windows-versie wordt sinds 2012 niet meer ontwikkeld en is niet meer via Apple te downloaden.
 

 


Reacties

What's new in Safari 4.0.5:
This update is recommended for all Safari users and includes improvements to performance, stability, and security including:
· Performance improvements for Top Sites
· Stability improvements for 3rd-party plug-ins
· Stability improvements for websites with online forms and Scalable Vector Graphics
· Fixes an issue that prevented Safari from changing settings on some Linksys routers

Ik moet iets bekennen en dat is dat ik nooit iets heb gehad met Safari. Totdat ik vanmiddag de nieuwste versie van de browser ging downloaden er ermee aan de slag ging. Wow wow wow!!! Dit is zonder meer de snelste browser die ik tot nu toe heb gebruikt. Sneller dan G.chr en Ff bij elkaar. Met enige overdrijving natuurlijk, maar toch. Ik zou zeggen: probeer 'm eens en laat je verrassen door dit snelle snelle monster.

Waar om zou ik als Windows gebruiker deze voor een Mac ontworpen browser moeten uitproberen?
Deze keer 58 -vooral Windows- lekken gerepareerd. En dat is keer op keer het geval. Het is misschien een snel monster maar ook een eeuwig lekken monster. Safari is op Windows per definitie onveilig. Niet aan te bevelen.

Niet wegens zijn naam ... lol... maar ik moet bullebak gelijk geven. Werk nu ruim een jaar met Mac en zijn browser Safari. Daarbij heb ik alleen maar woorden van lof over de stabiliteit, snelheid, gebruiksvriendelijkheid,...

De nieuwe versie is ook uitstekend! We moeten Safari maar blijven gebruiken. Vind je niet? Toch moet ik je bekennen dat ik telkens weer naar G.Chr. word teruggetrokken. Is waarschijnlijk aan de snelheid van dat monster te danken. Safari is snel maar G.Chr. is nog iets sneller, pfff. Nou ja, voorlopig houd ik het maar even (?) bij Safari.

Ja ,waar is de download pagina van safari eigenlijk ik kan het ook niet vinden

het is me duidelijk dat safari een zeer goedebrowser is, alleen ik kan hier niet makkelijk vinden hoe deze te downloaden is

het is me duidelijk dat safari een zeer goedebrowser is, alleen ik kan hier niet makkelijk vinden hoe deze te downloaden is

Even googelen misschien?
Dat helpt soms
http://safari.nl.softonic.com/

het is me duidelijk dat safari een zeer goedebrowser is, alleen ik kan hier niet makkelijk vinden hoe deze te downloaden is

Bedoel je Safari voor Windows?
"R" heeft daarvoor al twee keer naar Softonic verwezen, maar Softonic lijkt me beslist niet(!) de beste download-locatie. Dit gezien het feit dat Softonic de software aanbiedt door middel van een "Softonic Downloader", waarmee vaak niet alleen de betreffende software wordt aangeboden, maar ook ronduit vervelende adware. Volkomen ongewenst én onnodig om te downloaden door middel van die "Softonic Downloader".
Een veel betere download-locatie voor Safari voor Windows is deze:
http://support.apple.com/kb/DL1531
(bestandsversie 5.34.57.2)

Sta er overigens wel bij stil dat Apple voor Windows niet de nieuwe Safari 6 aanbiedt, maar Safari 5. Safari 6 voor Windows wordt niet(!) aangeboden.
Zie ook de vermelding door de redactie, onderaan het artikel op deze pagina, en zie ook deze berichten:
http://tweakers.net/nieuws/83367/apple-schrapt-safari-voor-windows.html
http://www.macrumors.com/2012/07/25/apples-removes-mentions-of-safari-for-windows-but-version-5-1-7-...
http://www.forbes.com/sites/adriankingsleyhughes/2012/07/25/is-apples-safari-for-windows-dead/

Ik heb geen idee of Apple Safari 5 voor Windows nog wel voorziet van beveiligingsupdates, of dat het de ondersteuning volledig heeft beëindigd.
In dat laatste geval is het gebruik van Safari onder Windows mogelijk/wellicht niet meer veilig.
Sta daar beslist goed bij stil !!

Je kan hem downloaden via

http://support.apple.com/kb/DL1531

BBC

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Dit is een controlevraag om spam tegen te gaan
port_gal: