Opera

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.3 (848 stemmen)
Categorie: 
Browser

Opera is een snelle, slanke browser die sinds de zomer van 2013 net als Google Chrome gebaseerd is op de WebKit/Blink rendering engine. Het voorheen in Opera geïntegreerde mailprogramma is tegenwoordig losgekoppeld.

Opera was enkele jaren geleden een van de meest veelzijdige en innovatieve browsers, maar door de zware concurrentie van Google Chrome, Firefox en Internet Explorer (waar Microsoft weer veel in investeert) bleek het voor de Noorse browser-maker lastig om alle ontwikkelingen en vernieuwingen op eigen kracht bij te benen. In 2013 is dan ook besloten om de eigen browser-engine Presto te vervangen door WebKit/Blink: het fundament van Google Chrome en Chromium.

Opera is tegenwoordig een kloon van de open source Chromium-browser (die de basis voor Google Chrome vormt). Veel functionaliteit uit Opera 12 (met de oude Presto rendering engine) is gedumpt in Opera 15, dat de overgang markeert naar de nieuwe versie.


Snelkiezer in Opera

Opera is sneller, slanker en overzichtelijker geworden als Chromium-kloon. De interface is strak en de startpagina/snelkiezer heeft twee nieuwe, eigen, elementen: stash (een bewaarplek voor pagina's die je nog eens wilt lezen) en ontdekken (divers nieuws en entertaiment).

Verder is veel overbodige ballast overboord gezet en is er bijvoorbeeld ook voor gekozen om het mailprogramma van Opera los te koppelen en als aparte download aan te bieden. Nieuw is verder de off-road mode om pagina's te comprimeren bij langzame verbindingen.

Opera heeft natuurlijk de beschikking over:
- synchronisatie-mogelijkheden (Opera Link)
- geïntegreerde zoek- en adresbalk (Google, Bing, Yahoo! of Wikipedia)
- extensies om mogelijkheden van Opera uit te breiden
- Click to Play voor plugins, Do Not Track, pop-up blokkeerder

Versienummer: 
25.0
Laatst gewijzigd: 
17 oktober 2014
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux
Android
BlackBerry
Website: 
Download: 

Download Opera voor Windows
Klik op Gratis download

 


Reacties

WOW!!Ik wist niets van OPERA,maar doordat ik uw site zag,heb ik OPERA zonet gedownload.Ik had een trage Internet explorer en een boel trammelant.Ik hoop,dat alles nu wat beter gaat lukken!!Heel hartelijk bedankt.Thea Moet ik nu ik AVG heb ook AVAST gebruiken en wat moet ik verwijderen??Ik heb nog Firefox en msn en windows Live .Ik zou het erg op prijs stellen,als ik u zou mogen mailen als ik weer eens vast loop.Is OPERA gratis??Groetjes uit Friesland.
Dag Thea, Heb ook Opera ontdekt en aangezien ze schijnbaar het lek hebben gedicht bij Microsoft voor al die 'Explorer-hackerij,' die de laatste tijd in het nieuws is, voel ik me toch veiliger. De commentaren zijn goed en het is inderdaad gratis!! Wat ik je wel kan aanraden is GEEN twee virusscanners te gebruiken (bijt elkaar). AVG 2013, via deze site te downloaden is heel goed. Tijdens het installeren wel twee vakjes wegklikken (kom je vanzelf tegen): 'AVG Secure Search Standaard zoekmachine' en: 'AVG Werkbalk Beveiliging install...etc' Volgens de deskundigen onnodig en voorkomt een hoop irritatie.. Als het geïnstalleerd is, moet je de updates even aanklikken en laten opwaarderen (zie je vanzelf) en een 'optimalisatie-scan' laten doen. Je krijgt tijdens de installatie een bericht onderin beeld 'dat alles verouders is enz - niks vanaan trekken - hoort er bij en als je het geheel hebt laten updaten, is het in orde. Wel de 'Basisbeveiliging'aanklikken, anders is het niet gratis. Succes en groet, Joop.
Gebruik Opera reeds zo'n 6 jaar en download opnieuw daar ik de Hd geheel opgeschoond heb.
Goedendag, Ik heb gisteren Opera geinstalleerd. prima browser :). Ik zag dat google als default search engine is ingesteld. prima, totdat ik zag dat dit google.com was en niet google.nl. ik wilde dit wijzigen, maar heb toen perongeluk dit weggewist :( nu probeerde ik weer www.google.nl te zetten, maar hij doet niks helaas. kunt u mij de link mailen die ik moet instellen voor google.nl, zodat ik dat kan zetten bij de voorkeuren (ctrl+F12) en dat google.nl me default search engine wordt. alsvast bedankt. groeten, Vijay
Zoiets: http://www.google.nl/search?q=%s&sourceid=opera&num=%i&ie=utf-8&oe=utf-8
Opera is de beste browser die ik ken, ziet er mooi uit, is snel, heeft vele functies en werkt super handig. 10+!
ik heb m ook een tijdje gehad ik heb m eraf gehaald omdat ik de site van mijn school wel kon bezoeken, maar ik kon het menu niet zien, dus had ik er niks aan...
dat heb ik ook ik kan hem wel openen maar als ik ergens op klik wordt het menu wit en de letters heel groot.
Ik ben zo blij dat ik de browser Opera heb gevonden op jullie site! Dit is nu pas echt genieten, niet alleen vanwege de mooie vormgeving, maar ook - de notities die je kunt maken vind ik echt het einde! Dat doe ik namelijk dagelijks en dat is zo'n 'geprut' en 'geprak' in IE, echt een ellende en hier gaat het vanzelf en word je ook nog eens naar de bron doorgestuurd - een vertaling op een website wordt (met een muisklik) meteen getoond - je kunt in de adresbalk je hele historie terug vinden door te zoeken naar waar je naar gezocht hebt! Tot nu toe heb ik nog geen hangers meegemaakt, wat bij IE om de haverklap voorkwam, die bleef steeds steken en hangen nadeel vind ik dat ook al deínstalleer je Opera, je na een nieuwe installatie weer je oude settings terugkrijgt Daarom is het is wel aan te raden om na de installatie en na het opstarten van Opera meteen een backup te maken van de instal-latie bestanden,te vinden op C:\Windows\Application Data\Opera hier worden alle wijzigingen in bewaard, dus ook nog even géén vinkje zetten bij de melding msimg32 * Mocht er namelijk iets fout gaan in de instellingen die je hebt veranderd, dan kun je meteen weer alles origineel terugzetten. OP http://help.opera.com/Windows/9.64/nl/backup.html kun je zien welke bestanden essentïeel zijn om een backup te maken, maar ik vind dat persoonlijk een behoorlijk gepriegel, daarom kies ik ervoor om de gehele configuratie(s) ineens terug te zetten * 'The system library Msimg32.dll is missing or too old, so certain transparency effects will be slow and possibly not drawn correctly. Obtaining the library from a Windows ME installation and placing it in your Windows system directory will fix this.' MVG
die school heeft de site gwoon speciaal voor internet explorer gemaakt. maar opera is de beste browser, snel, veilig, handig, vooral vanaf de nog uit te komen verise 10!
Ik heb nu al Opera 10 (beta versie, maar stabiel genoeg voor dagelijks gebruik), browst lekker hoor. Nu nog een aantal sitebouwers (zoals Hyves) zo ver zien te krijgen dat hun sites ook in Opera fatsoenlijk moeten werken en niet alleen Internet Explorer en Firefox.
De definitieve versie van Opera 10 is nog steeds niet klaar, het duurt inmiddels wel erg lang. En juist omdat het zo lang duurt heb ik maar de Beta geïnstalleerd. Zie ook dat er spellingcontrole opzit, helaas in het Engels. Lijkt erop dat Opera iets sneller is geworden, maar minpunt blijft nog steeds dat veel pagina’s Wederom niet goed worden weergegeven. Ook het ontbreken van plug-ins die je in Firefox allemaal wel hebt mis je in Opera Die Widgets is flauwekul daar heb je niets aan. Al met al is het een browser die ik al jaren gebruik, maar had toch iets meer verwacht van de nieuwe versie.
Heb zojuist de nieuwe Opera 10.0 (Nederlandstalig) geinstalleerd, nadat ik deze aangekondigd zag in de Gratis software-site. Persoonlijk is mijn indruk dat dit een prachtige, simpele, vooral razendsnelle ''recht toe recht aan'' browser is. Voor opzoeken en het onder-verdelen van je meest favouriete sites, middels de ''speed dial voorvertoning'', is dit DE ultieme browser, vind ik, van dit moment! Gelijk ligt hiermee het enorme voordeel van Opera opnieuw weer vast. Opmerkelijk, overigens, dat de ''Turbo knop'' in deze Nederlandstalige 10.0 uitgave weggelaten is. Ik denk dat er een aparte versie van deze browser voor DIE landen bestaat, waar zich nog trage netwerken bevinden. Maar de providers in dit land bieden stuk voor stuk snelle netwerken, dus daarom ontging mij, vorige keer, het nut van die ''Turbo-knop.'' Ik mis hem dan ook niet! Conclusie, wat mij betreft: naar mijn idee is Opera 10.0 Nederlandstalig de allersnelste browser van dit moment. Heel plezierig, zo'n snelheidswinst, om even rap wat favouriete sites, middels de geweldige speed dial, door te lopen. Mijn favouriete site is Marktplaats. Blokje Marktplaats aanklikken, bam! Gelijk binnen. Zo wil ik het! Snel en geriefelijk! Prachtig, zo snel ging dat nog nooit! Ideaal! Zelfs op mijn Pentium 4 p.c. uit 2001 is het goed te merken! Vraag me alleen 1 ding af: in vorige Opera-browsers lukte het niet om video's en foto's te uploaden naar mijn eigen Hyves site. Ben benieuwd of dat probleem in de huidige versie van Opera is opgelost. Hierin moest Opera toch wel in concurrent Firefox hun ''meerdere'' erkennen. Maar dat ga ik eens op mijn gemak van de week uitproberen. Hoop dat dit nu wel mogelijk is? Nog een detail: bij mijn Hyves site zie ik geen (of soms?) aankondiging, wie van mijn vrienden online is. Dat zag ik bij Firefox en andere browsers WEL constant, rechsonder, vermeld staan? Waarom is dat bij Opera niet (of soms) het geval? Een detail dat volgende keer verbetering verdient, want wil constant kunnen zien wie van mijn vrienden op welk moment ''online'' zijn. Maar voor de rest; niets anders dan grote waardering voor de makers van Opera! Erg goed!!!
Excuse 'd moi. Even supplementje op bovenstaand. De ''Turbo-knop'' zit niet meer linksonder,als bij de Opera 10.0 Engelstalig, maar linksboven onder het ''snelheidsmetertje''. Was mij nog niet opgevallen. Dus Opera 10.0 is nog completer dan ik al dacht. Dat is mooi!
Even een laatste reactie op Opera 10.0. Een ''plusje'' en een ''minnetje!'' Het ''plusje'' betreft het feit dat Opera 10.0 wel laat zien wie er van je vrienden ''on-line'' is op Hyves, maar alleen als er iemand daadwerkelijk in de lucht is. Firefox toont constant deze status, ook als er niemand on-line is. Dat wordt met een 0 weergegeven. Dacht dat e.e.a. constant zou zijn. Het ''minnetje'' betreft, helaas, TOCH (!) het gegeven dat met deze nieuwste uitvoering van Opera, dus de huidige 10.0 versie, het nog steeds NIET (!!!) mogelijk is, net als met alle Opera-uitvoeringen tot dusverre, om foto's en video's te uploaden naar Hyves. Dat is jammer! Ik hoop dat de makers van de browser Opera daar eens volledig op in willen zetten, dat de integratie met Hyves, qua upload-mogelijkheid, vlekkeloos verloopt. (Ik moest toch weer even op Firefox 3.5 overstappen om een foto naar mijn Hyves site ge-uploaded te krijgen. Geen probleem, ik gebruik deze 2 browsers parallel naast elkaar. Het kost niets, dus heb er geen last van! Ja, maar toch; qua upload-capaciteiten moet Opera toch in Firefox nog steeds ''zijn meerdere'' erkennen. Firefox werkt daarmee vlekkeloos. Dus ze houden elkaar zo wel mooi in evenwicht. Qua stabiliteit en snelheid wint Opera het ruimschoots van Firefox. Maar qua integratie met o.a. Hyves en uitgebreide (video of foto) upload-mogelijkheid, wint Firefox het nog immer van Opera. Dus voor de software-schrijvers van Opera is nog wel wat ''werk aan de winkel'' te verrichten. Opzich geen ramp, hoor, want voor het uploaden van foto's houd ik Firefox gewoon ''achter de hand''. En voor het razendsnel bekijken van (favouriete) sites, etc. Is Opera DE ideale browser, zeker met die prachtige speed-dial optie! Hier ''win je wat'', daar ''laat je wat''. Het geldt voor beide browsers, is mijn conclusie, maar feit blijft dat ze ''zij aan zij'' gaan!
Dat Opera en Hyves op zoveel vlakken niet lekker werken komt bij mijn weten simpelweg doordat ze bij Hyves gewoon weigeren rekening te houden met Opera tijdens het ontwerpen. Ik snap op zich wel dat ontwikkelaars van een browser die wereldwijd gebruikt wordt niet echt rekening gaan houden met 1 netwerksiteje dat buiten ons kleine kikkerlandje nauwelijks bekendheid geniet. Het is wel jammer voor de fanatieke hyvers onder ons, maar het zij zo.
Ondanks dat Hyves Opera niet ondersteunt, heb ik er geen enkel probleem mee om bestanden te uploaden. Het werkt verder goed. Tabitha
Geweldig hoor, zo'n browser die voor 100% voldoet aan de Acid 3-test. Het gevolg is wel dat veel websites onbruikbaar zijn. Ik wil bijv. een overtocht boeken van Genua naar Corsica (MobyLines) en zie: het lukt niet, Opera wil bij het opgeven van de afvaarttijden al niet meer reageren. Kortom, ik vind dat je er niets aan hebt.
Ik werk met windows XP en had met Opera 9.6 geen last van blur in de web images en met Opera 10 wel.Heeft iemand ook dit probleem? Rove
Opera begint zijn aantrekkelijkheid snel te verliezen. Je kunt alleen updaten naar versie 10.10 inclusief Unite. Unite is vergelijkbaar met remote desktop toepassingen in M$. Gevaarlijke shit, wie wil er nu iemand anders toelaten op zijn computer. Opera begint snel af te glijden richting de categorie flutbrowsers.
Maar je hoeft Unite niet aan te zetten. Als je dat niet doet is er niks aan de hand.
Ook al heb je de Opera Unite Server niet geactiveerd en "Plaatselijke Opera Unite gebruikers vinden" niet aangevinkt dan zet Opera toch alvast ingaande UDP poort 1900 open. Potentieel gevaarlijke shit. Opera is op de verkeerde weg.
Super browser, gebruik hem dan ook al weer enkele jaren. Echt supersnel surfen en giga snel downloaden, en....... je kunt ook je torrents downloaden in opera, superrrrrrrrr. Verder is hyves goed te doen op het uploaden van foto's en video's na, maar dat mag de pret niet drukken. Cujfer: 9,5
Opera 10.50 final is uit. Ziet er gelikt uit. Alleen de onderste toolbar blijkt instabiel te zijn.
Kan hem helaas niet starten,loopt al direct tijdens het starten vast.
Adblock: reclame blokkeren. Voor 90% van mijn internetactiviteiten gebruik ik Opera en voor een enkele keer IE of Firefox. Nadeel vind ik dat je in Opera niet zo'n handige Adblock-add-on hebt zoals in FF, om de vele reclame te blokkeren. In Opera zit wel een mogelijkheid om per website inhoud te blokkeren, maar dat is minder handig. Wel kun je als prima alternatief een bestand downloaden met ongeveer hetzelfde effect via: http://www.fanboy.co.nz/adblock/opera/ Download die ini-file en zet die op de aangegeven plaats (eerst via mapopties verborgen bestanden zichtbaar maken). En dan Opera opnieuw starten en je hebt veel rustiger webpagina's. Veel surfplezier.
Hoi, Ik heb me ook eens gewaagd aan een snellere browser of mijn oorspronkelijke IE7. Jammergenoeg geeft Opera enorm veel Java fouten. Misschieen nu even proberen met google chrome?
Ik dacht eindelijk een goede alternatief voor M$ IE gevonden te hebben, maar deze browser heeft nog steeds minpunten die ik wel noodzakelijk vindt aan een goede browser. Minpunten: Wachtwoordbeheer werkt niet op veel sites. Back-knop op mijn muis werkt niet optimaal en moet ik dan herhaaldelijk klikken. Opera is niet compatible met sommige sites die voornamelijk gebouwd zijn voor IE en firefox. Als deze minpunten opgelost zijn dan zal ik zeker Opera gebruiken!
om je adresboek te converteren in een opera .adr bestand, zie: http://my.opera.com/dutch/forums/topic.dml?id=342201
hoe kan opera laten operen als internet explorer. ik heb veel site's die ik bezoek die voor explorer gemaakt zijn en opera niet trekt. ik kan me herinneren dat firefox een functie had waardoor de site dacht dat je gebruik maakt van explorer maar eigenlijk een andere browser gebruikt waardoor de site wel optimaal werkt. iemand advies?
Beetje late reaktie. Het is niet helemaal zoals het in FireFox bijvoorbeeld werkt, maar dit is de beste oplossing. In een pagina van een site, geopend in Opera, kun je rechtsklikken. Er verschijnt dan een schermpje en op driekwart naar beneden daarvan staat: Openen met--- hier kun je dan ook aanklikken met Internet Explorer.
Ik baal van Opera 10.51. Ik was voorheen zeer tevreden, maar helaas slaat Opera de plank mis. Wat bij mij gebeurde was dat Opera moeilijk opstartte en soms aangaf dat hij al in gebruik was. Op zich vreemd, want hij stond niet eens open. Daarbij kreeg ik problemen met het feit dat al mijn favorieten elke keer verdwenen. Reden onbekend. En toen ik het helemaal zat was en Opera deïnstalleerde begonnen de problemen echt. Ik gebruik Snagit voor beeldschermafdrukken (welke je dan per email kunt versturen). Dit programma werkte dus opeens niet meer en daardoor kreeg ik .png bestanden niet meer zichtbaar. Ik ben blij dat Opera niet op mijn nieuwe pc komt. NOOIT MEER OPERA dus..
beste redactie, het screenshot dat op deze pagina staat is van de vorige versie, zouden jullie deze kunnen veranderen naar een screenshot van de nieuwe versie van Opera groet, Iemand
Ik heb Opera 10.60 ook een tijdje gebruikt. Leek me wel een goede browser. Tot dat ik tot de ontdekking kwam dat mijn downloadsnelheid en mijn uploadsnelheid lager lag dan bij IE 8. Opera download 5.3 MB en upload 0.3 MB IE 8 download 5.5 MB en upload 0.5 MB Ik gebruik nu SRware Iron en wat zie ik? download 6.2(!) MB en upload 0.5 MB. Heeft iemand hier een verklaring voor?
Wederom heeft ook deze versie heel veel moeite met het laden van de pagina's. De pagina zijn dan wel te zien, soms gedeeltelijk, maar hij blijft maar bezig met het laden ervan. Echt een enorme ergenis. De tijd dat Opera een snelle browser was is voorbij lijkt het wel, want IE7 werkt op mijn 64-bits systeem veel sneller. Daarbij de meeste pagina's worden beter en mooier weergegeven in IE7. Ik gebruik Opera omdat er wat handige- en voor mij onmisbare snufjes inzitten die helaas in IE7 ontbreken. Maar tevreden ben ik er niet echt meer over.
Opera werkt op breedband internet juist erg traag als je de Opera turbo aan hebt gezet. Zet de Opera Turbo dus uit en Opera werkt weer als een speer. Ook is het aan te raden om in het menu Pagina de "Pagina passend maken" aan- of juist uit te zetten, wanneer een pagina niet goed wordt weergegeven (Ctrl + F11).
Zelf heb ik er (nog) geen problemen mee, maar aan deze commentaren te lezen begrijp ik niet goed hoe het komt dat Opera,door Gratissoftwarelezersstemming helemaal bovenin het lijstje met browsers staat?
Heb opera een paar dagen geleden gedownload om dat expl9beta er een potje van maakte. En ik ben er nu al blij mee, opera loopt als een tie relier mooi overzichtelijk en makelijk in gebruik. Heb nog geen problemen gehad. een aanrader dus.
Goede browser! Alleen mijn computer geeft aan dat hij 171.604 kB gebruikt! Is dit normaal?
Tijd terug opera geinstalleerd, een goede browser maar, ik heb er 1 prbleem mee gehad (inmiddels FF 4 beta 11 in gebruik) panda cloud blokkeerd opera en commodo doet precies hetzelfde hoe kan dit? Ik had gewoon de link op deze website gebruikt maar als ik opera wil verwijderen wordt tie dus zoals hierboven omschreven geblokt door panda en commodo. Even voor de duidelijkheid: ik heb maar 1 antivirus, Panda cloud antivirus. Opera is mijn favoriete browser na FF maar, als ik er iedere keer problemen mee krijg tijdens het verwijderen bijvoorbeeld, dan blijf ik wel bij FF Iemand een oplossing voor het probleem?? MVG Satif
Schitterende browser die ik ondertussen zeker al 13 jaar gebruik. Ondanks dat Firefox een zeer goede browser is is het feitelijk toch een kloon van Opera. IE gebruik ik alleen om te bankieren en enkele zeldzame websites te kunnen gebruiken die uitsluitend geschreven zijn voor IE. De eerste browser die al tabs gebruikte was voor zover ik weet Opera. Bij Firefox ging dat ook toen hij uitkwam, maar je moest dat helemaal aanpassen met extensies voor ik zoiets had dat werkte als Opera. Het is waar dat er tot voor versie 11 geen extensies waren voor Opera, maar dat was eigenlijk ook niet nodig, bijna alles zat er al in wat nodig was. En welke browser kan Engelse tekst voorlezen? Inderdaad, volgens mij heeft alleen opera zoiets.
Opera wordt (na 1,5 jaar uitgebreid testen) naar mijn mening echt zeer zwaar ondergewaardeerd. Opera 11.10 onder Windows OS kan inmiddels ook sites prima openen die eerder in Opera niet goed openden. Sinds kort heb ik Opera 11.10 onder Linux. Opera doet voor 99,9% werkelijk alles prima, integreert 100% met Ubuntu (inclusief Extensions en Widgets) en is opvallend veel sneller dan onder Windows (Firefox 3.6 voor Linux lijkt eerder op de IE8-slak). Mijn conclusie: Opera (zeker onder Linux) is de Space Shuttle onder de browsers.
Opera zou veiliger moeten zijn, maar ik heb deze browser al op 2 pc's geprobeerd te installeren en elke keer krijg ik bij het gebruik van de browser een BSOD (Blue Screen of Death). Niet aan te raden dus. Helaas!!!
Deze site is echt geweldig, Ik ga deze site echt aanraden aan iedereen, alle downloads zijn super, Bedankt!
Tof, nog eens een update van mijn favoriete browser. Eens Opera, altijd Opera!
Opera vind ik de prettigste en internetbrowser om te gebruiken. Veel handige functies zijn al wel in andere browsers min of meer nagemaakt. Helaas is de Opera browser niet altijd 100% compatible met sommige websites. Let op dat de Opera Turbo uit staat! Bij breedbandverbindingen werkt de turbo averechts. De turbo knop vind je links onder in de statusbalk, onder het vierde pictogram.
Op mijn zeer oude en slome laptop (2004/20 GB) werkten gisteren na updates Firefox en Thunderbird niet meer, ook niet na systeemherstel. Omdat met de ouwe computer best ge-experimenteerd mag worden besloot ik Opera te installeren. Wat een verrassing! Alsof ik een nieuwe computer heb, zó snel werkt het surfen nu. Het vergt oefening en Opera is minder simpel dan FF, maar die snelheid doet me paf staan! En de geintegreerde email is wel heel handig maar ook weer minder simpel dan Thunderbird. Toch is , al met al, browsen met Opera, heel erg feestelijk en een aangename nieuwe ervaring.
Ik heb nu al een hele tijd Opera op mijn computer , maar de laatste tijd geeft hij steeds problemen . Als ik nu wil opstarten geeft hij continu een fout melding aan met het scherm verstuur rapport. Kan iemand mij misschien vertellen wat er dan aan de hand is . Ik geen virussen op me comp, maar Opera wil niet meer werken Vr.gr.sasha
Facebook wil Opera kopen' Door: redactie Volkskrant − 27/05/12, 09:14 Een eigen browser van Facebook waarin je volautomatisch op de hoogte blijft van de updates van je vrienden. Volgens geruchten wil Facebook dat mogelijk maken door het Noorse bedrijf Opera Software te kopen, de makers van de Opera-browser. Dat meldt althans de website Pocket-lint op basis van niet nader genoemde bronnen. Als dit inderdaad gaat gebeuren is het exit Opera 4 ever.
Gisteren Opera gedownload Werkt aardig alleen al ik de privé gegevens wil verwijderen, krijg ik de melding xpcom.dll ontbreekt. Misschien heeft iemand daar ervaring mee.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duits_and