Opera

Actueel: 

4 mei 2016
Opera 37 heeft een ingebouwde ad blocker en ondersteunt XP en Vista alleen nog met beveiligingsupdates.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.7 (957 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux
Voor Android, iOS en Windows Phone

Opera is een snelle, slanke browser die sinds de zomer van 2013 net als Google Chrome gebaseerd is op de WebKit/Blink rendering engine. Het voorheen in Opera geïntegreerde mailprogramma is tegenwoordig losgekoppeld. Opera is voor desktop en mobiel beschikbaar.

Opera was enkele jaren geleden een van de meest veelzijdige en innovatieve browsers, maar door de zware concurrentie van Google Chrome, Firefox en Internet Explorer (waar Microsoft weer veel in investeert) bleek het voor de Noorse browser-maker lastig om alle ontwikkelingen en vernieuwingen op eigen kracht bij te benen. In 2013 is dan ook besloten om de eigen browser-engine Presto te vervangen door WebKit/Blink: het fundament van Google Chrome en Chromium.

Opera is tegenwoordig een kloon van de open source Chromium-browser (die de basis voor Google Chrome vormt). Veel functionaliteit uit Opera 12 (met de oude Presto rendering engine) is gedumpt in Opera 15, dat de overgang markeert naar de nieuwe versie.

Snelkiezer in Opera (klik voor groter)

Opera is sneller, slanker en overzichtelijker geworden als Chromium-kloon. De interface is strak en de startpagina/snelkiezer heeft twee nieuwe, eigen, elementen: stash (een bewaarplek voor pagina's die je nog eens wilt lezen) en ontdekken (divers nieuws en entertaiment).

Verder is veel overbodige ballast overboord gezet en is er bijvoorbeeld ook voor gekozen om het mailprogramma van Opera los te koppelen en als aparte download aan te bieden. Nieuw is verder de off-road mode om pagina's te comprimeren bij langzame verbindingen.

Opera heeft natuurlijk de beschikking over:
- synchronisatie-mogelijkheden (Opera Link)
- geïntegreerde zoek- en adresbalk (Google, Bing, Yahoo! of Wikipedia)
- extensies om mogelijkheden van Opera uit te breiden
- Click to Play voor plugins, Do Not Track, pop-up blokkeerder

Android, iOS en Windows Phone
Opera Mini is een variant van Opera Mobile. Het verschil is dat Opera Mini nog meer dataverkeer scheelt omdat webpagina's eerst gecomprimeerd worden en via de servers van Opera worden verzonden naar je telefoon. Opera Mobile is alleen verkrijgbaar voor Android (en Windows Phone), Opera Mini voor alle platforms, waaronder ook iPhone, iPad, BlackBerry en Android.

Categorie: 
Browser
Versienummer: 
37.0
Laatst gewijzigd: 
4 mei 2016
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Opera voor Windows
Klik op Gratis download

Installatie: 
100% schoon
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

waardeloos kun je niks mee als je een pagina bezoekt waar je flashplayer voor nodig hebt werkt niet opera vraagt recente flashplayer heb ik er op staan maar bij extensies ziet die flash niet op een of andere manier waardeloze browser

Opera gebruikt (net als Chrome) een andere Flash plugin dan Internet Explorer of Firefox. Voor al deze browsers moet je dus apart Flash downloaden.

heeeeeeeeeeeee heb flashplayer gedownload nu werkt alles wel netjes inderdaad browser heeft weer andere nodig wat jullie aangaven hartstikke bedankt redactie voor jullie tip toppie

als je nog vertouwen hebt in Flash, gewoon gebruiken maar niet zeuren als je problemen krijgt

hoezo merel zonder flash werken er een hoop dingen niet dus ja wat voor keuze heb ik dan?

Opera 36 zal de laatste worden voor XP en Vista
“While Opera 36 will be last one with features additions on Windows XP and Vista, we are still going to provide security and crash fixes to XP and Vista platform. You will no not be able to run Opera 37+ on Windows XP and Vista, we advise you update to more recent OS. Otherwise, we will have Opera 36 for you. “
http://www.ghacks.net/2016/02/17/ope...

Surprise: Opera 12.18 http://www.ghacks.net/2016/02/16/sur...
de echte Opera ( Presto en dus niet Chromium gebaseerd)

Gisteren, zaterdag 12/12 is Opera v34.0.2036.25 uitgekomen.
Blijkbaar niet veel speciaals dit keer, verbeteringen aan Opera Turbo zijn er aangebracht, en een hoop bugs zijn er aangepakt.

Is het mogelijk om je bladwijzers boven in je scherm in een bladwijzeruitklapmenu te plaatsen?Ik heb bladwijzerbalk aangevinkt in het menu,maarzie niets in de balk.
Het is nu heel omslachtig via de knop onderaan plus nog meer clics om bij je geïmporteerde blw te komen.Waarom verknalt Opera toch altijd weer die bladwijzertoegankelijkheid?
Isvoor mij steeds weer reden om terug te keren naar FF,terwijl ik liever Opera gebruik

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oostenr_jk