Google Chrome

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (932 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

Google heeft sinds 2008 zijn eigen browser, genaamd Chrome. Google Chrome is een open source browser die voortbouwt op de technieken van Webkit. De browser is zeer snel, veilig en gestroomlijnd en is tegenwoordig de meest vernieuwende browser.

Google heeft in korte tijd een groot marktaandeel weten te veroveren met zijn Chrome-browser. Firefox is al voorbijgestreefd in sommige statistieken en ook Internet Explorer voelt de hete adem in zijn nek. En op mobiele apparaten - telefoons en tablets met Android en iOS - is Chrome eveneens sterk aan het groeien.

De desktop-browser van Chrome is vooral zeer snel en kent een ander beveiligingsmodel dan veel concurrenten doordat elk tabblad in een eigen sandbox draait, zodat als een tab crasht niet de hele browser uitgeschakeld wordt. 

Ook heeft Chrome een privacy-modus genaamd Incognito, die het mogelijk maakt om te surfen zonder sporen achter te laten op de eigen pc. De browser
Chrome integreert ook goed met de eigen webapplicaties van Google als Gmail, YouTube, Picasa en Google docs.

Extensies of add-ons om de mogelijkheden van Chrome uit te breiden zijn natuurlijk aanwezig. Ook kan Chrome browse-gegevens wissen en bladwijzers en instellingen importeren uit andere browsers.

Verder is synchronisatie van bladwijzers mogelijk en is een handige automatische vertaalfunctie toegevoegd waarmee websites vertaald kunnen worden. Praktisch is ook dat Chrome de Flash-plugin en een eigen PDF viewer standaard ingebouwd heeft.

De algehele indruk van Google Chrome is positief: zeer snel, veilig en makkelijk in gebruik. Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, door de soms verregaande data-verzameling door Google. De basis voor Google Chrome wordt gevormd door het open source Chromium-project.

Categorie: 
Browser
Versienummer: 
41.0.2272.101
Laatst gewijzigd: 
23 maart 2015
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Google Chrome voor Windows
(klik op Accepteren en installeren)

Meer downloads: 

Download Google Chrome voor Mac OS X
Download Google Chrome voor Linux
Download Chrome voor Android en iPhone/iPad

Open source Chromium-project
(Chromium is de basis-versie van Google Chrome: zonder ingebouwde Flash Player en auto-update-functie. Ook worden minder audio- en video-codecs ondersteund, maar er worden wel minder gegevens naar Google verstuurd. Chromium is voor veel Linux-distributies beschikbaar.)

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

google chrome need

oude versie 40.0.2214.93 is uit 27-01-2015

Sinds gisteren een nieuwe versie (36.0.1985.143)

Sorry, sinds vandaag een nieuwe versie.

Wie kan mij helpen bij het opslaan van een bestand vanaf Internet. Voorheen met Internet Explorer werd bv het gevraagde netjes in een map opgeslagen (bv in Mijn Doc.) en weer exact als orgineel te openen. Nu met G.Chrome wordt eea altijd in 1mapje plus 1bestand met G.Chrome logo opgeslagen en soms is het G.Chrome bestand heel slecht leesbaar te openen. Misschien kan iemand mij uitleggen of dit beter kan?? Met dank en vr. gr.
George

Gisteren liep mijn pc vlotjes totdat ik aggresieve software van googlechromium er op zette. Het leek wel of mijn hele pc doorzocht werd. De installatie duurde nogal lang minstens 5 minuten terwijl firefox binnen 10 seconden geinstalleerd is. Peerblock werd om de dertig seconden uitgezet door die googleshit. Voor mij geen googlechrome, ze staan om hun spyware bekend. SRware chroom gaf geen enkel probleem. En het excuus dat je niks te verbergen hebt gaat er bij niet in.
Als we tegenaanvallen doen op die servers van hun dan mag dat opeens niet en kan je opgepakt worden. Waarom hebben zij het recht wel en ik niet. Daarom moet je google negeren. IXquick.nl is een eerlijke zoekmachine en geen problemen met PRISM.

Comodo Dragon (afgeleid van Google Chrome) heeft een probleem met het in Windows 7 vastmaken aan de taakbalk.
Wordt Dragon gestart vanuit de taakbalk dan blijft, in tot 50% van de gevallen, de inhoud van de webpagina per tabblad blank.
Ik gebruik zelf 3 tabbladen die geopend dienen te worden. Soms blijft er bij het starten van Dragon een pagina blanco (loading) en soms twee of alle drie.
Het gebeurt vooral wanneer Dragon een paar keer direct achter elkaar gestart wordt.
Wanneer Dragon vanuit het startmenu of vanuit een snelkoppeling op het bureaublad gestart wordt, dan openen de webpagina's wel altijd.

Bij Chrome schijnt het probleem op identieke wijze ook voor te komen

Het schijnt te maken te hebben met de taakbalk Eigenschappen:
Ik had ingesteld "Combineren als de taakbalk vol is". Blijkbaar heeft het probleem iets te maken met deze instelling.

Met de instelling (standaard) "Combineren, labels verbergen" heb ik nog geen enkele blanke pagina gezien, ook niet na het vastmaken van Dragon aan de taakbalk, vanuit het startmenu!

Ik heb Comodo Dragon nu eens geheel verwijderd en de nieuwste versie 21.1.1.0 gedownload en geïnstalleerd. De vorige versie van het download bestand was 19.1.0.0. Voorlopig draait nu het goed, inclusief extensies...

SRWare Iron heeft geen last van bovengenoemde problemen met Dragon. Toch is bekend dat Chrome gerelateerde browsers dit verschijnsel vertonen.
Ik zal eens testen hoe het zit met eventuele conflicten van de extensies WOT en Comodo Site inspector in Dragon.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
den_marken