Voorspellingen 2012: Windows 8 top of flop?

2012 wordt een spannend jaar voor Microsoft. Kan de softwaregigant zijn achterstand op iOS (iPhone/iPad) en Android op smartphones en tablets goedmaken?

Windows Phone moet het - in samenwerking met Nokia - gaan doen op de smartphone-markt. En voor tablets heeft Microsoft Windows 8 met zijn nieuwe Metro-interface uitgedacht. Windows 8 (waarvan volgende maand een publieke beta verschijnt) moet ergens in 2012 uitkomen. Maar of dat zomer of najaar wordt is niet bekend. Hoe eerder hoe beter waarschijnlijk, want Microsoft heeft een grote achterstand in te halen.

Behalve voor tablets is Windows 8 natuurlijk ook geschikt voor gewone pc's en laptops. Maar zullen de consumenten kunnen wennen aan de aparte interface met grote tegels (tiles)?

Daarom onze vraag:

Zal Windows 8 in 2012 een succes worden voor Microsoft op tablets en gewone pc's?

Deel dit artikel: 

Reacties

geef windows 8 een kans, het werkt goed en rund ook .exe prog's, dus windows kan nog grote stappen maken

Heb Windows 8 ook geprobeerd. Geen Start-knop en menu; IE 10 was niet aan te passen; persoonlijke software niet op te starten; Deze Computer was ook al niet te vinden. En ik krijg een heleboel apps voor mijn snuffert, waarvan de meeste ik niet gebruik. Daarnaast is de werking in vele opzichten vreselijk omslachtig. Ik ben snel weer terug gegaan naar Windows 7. Niet de moeite waard!!

windows 8 mag van mij net zo goed worden of dat het wil ik zal het niet gebruiken ik ben toch al een tijdje van plan om over te stappen op mac. de vergelijking van weinig mensen kopen een mac omdat ze een Ipad hebben gaat niet op. Ios zal net zo goed samen werken met eender welke versie mac os als dat windows 8 op pc zal samen werken met windows 8 op tablet.

Ik heb hem geprobeerd, ik vind het verschrikkelijk en snel weer van mn computer afgehaald.
de pc is geen smartfone

nou, de pc wordt ''out of date'' in de toekomst (rond. 2020), dus Micorosft heeft deze stap wel moeten nemen, en zoals zij zeggen: ''een tablet moet hetzelfde kunnen als een pc'' klopt gewoon, ik vind dat ook en je kan er in de Windows Store en .exe prog's mee runnen, dus wat is het probleem, ik heb het zelf ook en het werkt prima (windows 8).

heb Windows 8 bèta geprobeerd op mijn laptop ,naar mijn mening is de 8 versie niet echt geschikt voor een gewone pc of laptop.
voor touchscreen pc en tablet pc is het beter geschikt.
dat ze de 7 versie een beetje aanpassen naar gebruiksgemak zou beter zijn.
zoals in android of andere tablet software zijn er zoveel applicaties te downloaden dat je door het bos de bomen niet meer ziet.
dus windows8 is goed voor tablet's maar niet voor pc
jokanoo

je kan er tevens ook .exe programma's op runnen dus deze reactie slaat nergens op

Jokanoo, we zijn voor een reunie van de volti's 86/87 dringend op zoek naar jou! Kan je mailen naar lambregtsp@zeelandnet.nl Ik hoor graag van je...

Dit besturingssysteem vind ik niets voor mijn PC of laptop. Leuk voor een tablet. Heb daarop android en dat bevalt mij goed.

Zelf ben ik 33 en vond/vind dat mijn ouders op het gebied van IT noobs waren/zijn en raar dat zij niets zagen in de vooruitgang die IT en internet teweeg heeft gebracht. Dat geldt ook voor veel ambtenaren die ik in mijn werkveld tegenkom.

Heel interessant vind ik dat de meeste personen die reageren niet willen wennen aan een nieuwe manier van pc-gebruik het belachelijk vinden dat MS dit gaat uitbrengen. Terwijl Windows 8 vooral veel intuïtiever gaat worden dan zijn voorgangers. Het is een andere manier van gebruiken die volgens mij de pc beleving naar een hoger plan trekt. Ja, het is (vanuit de huidige beleving) vooral gericht op tablets, maar met de muis scrollen door je programma's zonder eerst naar START=>alle programma's te moeten lijkt mij fantastisch en scheelt een hoop zoeken. Het is even wennen, maar de overstap van Windows 7 naar 8 is kleiner dan de overstap van Windows naar OSX.

@negatieve reageerders; hoe kijk jij naar je collega's, vrienden of familie die een boel niet snappen en iedere vooruitgang maar slecht vinden...oei, daar maak je jezelf nu ook schuldig aan! ;-)

Daarnaast gaat MS het nog steeds goed doen. MS heeft de ruime meerderheid in besturingssystemen zowel zakelijk (heel er groot aandeel) en prive (ook nog steeds een heel groot aandeel). Daarnaast gaat hetzelfde op voor hun kantoorautomatisering. Als ze slim zijn zorgen ze voor een naadloze integratie van Office op de tablet zodat deze tablet direct een goede keuze wordt voor bedrijven en overheidsinstellingen die nu nog worstelen met diverse apps voor Office.

Wel moet MS niet dezelfde fout gaan maken als bij hun Windows phone 7 waarbij de app-markt slecht functioneerden en voornamelijk Amerikaanse apps bevatte.

Serieus, je weet niet waar je het over hebt.. Als je een beetje verstand zou hebben van pc's zou je weten dat dit systeem enorm faalt en nooit gewild zal worden. Ik ken behoorlijk wat mensen die OSX verkiezen boven Windows 8 en zelf ben ik er ook 1 van. Ik heb altijd met Windows gewerkt, maar dit systeem is voor mij de druppel. Als ze niet heel snel met een goed systeem komen dat fijn is voor High End Users kan ik misschien nog wel van gedachte veranderen, maar zo niet zijn ze een klant kwijt.

En over dat stukje wat je zei over die negatieve reageerders: Ik maak me daar sowieso niet schuldig aan, omdat ik in Windows heel wat vooruitgang heb gezien en ik dit ook best goed vond, maar dit systeem wordt em gewoon niet!

Wat je nu ook denkt: als je dit een goed systeem vindt ben je echt diep triest!

jij vind dit een ''slecht'' (zachtuitgedrukt) besturinssysteem, ik zal je wat vertellen...
veel mensen die iets van IT afweten zullen dit afwijzen
gewone consumenten ''niet'', omdat Windows 8 app's kan Linken met Windows Phone en uit kan Wisselen met elke Windows (8) -pc.
het is dus afwachten... het ligt aan de gebruiker,
ik gebruik de release preview en ben onder de indruk (zowel touch als muis), OSX is helemaal vanuit Apple en Hardware van apple, dus daar mag of kan je niet mee vergelijken!

windows 8 gaat het prima doen net als hun windows 7, want je kan kiezen tussen tradiotioneel en Metro UI.

Window's 8 werkt heel anders op de PC dan bv Vista.Het is net dat je weer alles opnieuw moet gaan leren en daar pas ik voor.

ik heb zelf ook windows 8 op me laptop gezet. het leek me leuk maar het internet deed het niet meer. ik kon gewoon me laptop weg gooien. :/

Ik begrijp niet dat er mensen zijn die denken dat Microsoft te laat is op de tablet markt. Als dat iets zou uitmaken dan was IBM nu marktleider op de PC.
Microsoft heeft het voordeel dat mensen een Microsoft Tablet gaan kopen omdat het goed communiceert met een Microsoft PC, weinig mensen kopen een Apple PC omdat ze een iPad hebben.

Persoonlijk vind ik het uiterlijk van W8 helemaal niks, zeker niet op een desktop of laptop. Op de tablets geef ik W8 een kleine kans ook al omdat ze gewoon te laat zijn. Veel belangrijker lijkt mij de vraag of het MS zal lukken een plaats te veroveren op de phone-markt want hier liggen nog heel veel mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan het betalingsverkeer, of medische technieken.

Wat ik denk is dat de uiteindelijke Windows 8 inderdaad erg onhandig gaat worden op normale pc's maar op de tablet is het heel erg fijn om met Windows 8 te werken, persoonlijk vind ik het beter dan iOS van Apple

Beetje te vroeg om dit nu al te zeggen er is nog geen publiekelijke Beta. De Developer Preview was misschien niet echt voor de normale Desktop maar misschien is hier verandering in gekomen.

Misschien als genoeg mensen klagen komt er wel een Windows 7 Like Desktop Only modus.

Ik geloof nooit dat windows 8 fijn werkt op een pc, want dit os is erg gemaakt voor tablets.
Niet elke pc heeft touschreen, en de muis werkt gewoon niet lekker met windows 8.

windows 8 werkt gewoon ''goed'', helemaal omdat je een .exe hebt en omdat mensen nu twee dingen kunnen, een muis aan de tablet gooien en goed werken en gewoon snel werken omdat windows 8 dat aankan, het is gewoon even wennen, en dat is bij iedereen anders (de één snel de ander langzaam), dus Microsoft kan nog een inhaalslag maken (op pc's niet ''daar hebben ze al genoeg marktaandeel, maar op tablet's)

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
frankri_k