Voorspellingen 2012: Gaat Windows Phone het redden tegen iPhone en Android smartphones?

Windows Phone is het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft - en opvolger van het mislukte Windows Mobile. Eind 2011 kwamen de eerste smartphones met Windows Phone 7.5 uit: de Nokia Lumia, Samsung Omnia, HTC Titan en HTC Radar.

Nokia en Microsoft zijn een samenwerkingsverband aangegaan en alle nieuwe Nokia smartphones zullen in 2012 uitgerust worden met Windows Phone. Is dit echter voldoende om de concurrentie van de iPhone en de vele Android smartphones (met de Samsung Galaxy Nexus als paradepaardje) tegen te gaan?

Momenteel hebben de iPhone en Android telefoons (met hun tienduizenden apps) het overgrote deel van de smartphone-markt in handen. Volgens onderzoeksbureau Gartner is het aandeel van Windows Phone hooguit enkele procenten - ver achter nummer drie BlackBerry nog. Kruimels dus. Toch zou de deal met Nokia - nog altijd de grootste telefoonproducent - Windows Phone terug in de race kunnen brengen. Daarom onze vraag:

Wat denkt u, gaat Windows Phone (met Nokia) het redden tegen iPhone en Android in 2012?

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik denk dat ze wel een marktaandeel kunnen verkrijgen. De echte upperhand kunnen ze alleen krijgen door idd. innovatieve technologiën.
Als je nagaat dat samsung met een flexibele telefoon bezig is en de iphone ook telkens verassend uit de hoek komt is het moeilijk een toestel in de markt te zetten. Jammer dat nokia met de n900 geen basis heeft kunnen leggen. Meamo5 heeft echt wel potentie, met ms moet ik het nog maar zien. De tijd zal het leren.

Het zou in de toekomst wel eens van levensbelang voor MS kunnen zijn een goede positie op de phone-markt te veroveren, dat is denk ik wel duidelijk. Failliet zullen ze niet gaat als Windows Phone flopt maar een mislukking kunnen ze zich ook niet veroorloven, de smartphone is het apparaat van de toekomst daar moet MS bij zijn. Toch denk ik niet dat ze dit jaar voorbij de blackberry komen, ze zijn ook hier weer gewoon te laat en hebben nog niet het vertrouwen van de klant denk ik, een vierde plaats hoeft natuurlijk geen flop te zijn. Persoonlijk zal ik er niet één kopen, ik vind ze niet mooi en tot op heden heb ik niet veel vertrouwen in de producten van MS.

Antwoorden sluiten niet op elkaar aan.

Ik denk dat Windows Phone best een eind gaat komen (in 2013, nog niet in 2012), maar Nokia niet. Windows Phone zal namelijk op gebied van integratie met Windows op de PC een pre zijn. En dat gaat men best leuk vinden. Android is dan wel gevestigd, iPhone natuurlijk ook (iets meer voor de Maccies maar integreeert slecht met Windows).
Maar Nokia, nee, die gaat een groot probleem krijgen denk ik. Er moet echt een killer in zitten, anders wordt het niks. Dat kan zijn een spelletje, een functionaliteit, een technologie, whatever. Hun nieuwe telefoons in het hogere segment zijn wel erg fraai trouwens.

ik vind het er erg mooi en overzichtelijk uitzien, maar omdat android en apple ongelofelijk populair zijn denk ik niet dat wp7.5 gaat halen, wel denk ik dat windows 8 op tablets het goed gaat doen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
bulga_ije