Windows 7: KB4284826 lost lekken op en verbetert beveiliging

Windows 7 SP1 (service pack 1) krijgt sinds oktober 2016 maandelijks één bundel met cumulatieve updates met één KB-nummer. De update voor juni met nummer KB4284826 repareert beveiligingslekken en introduceert nieuwe beschermingsmaatregelen tegen kernel-geheugenlekken.

Er worden kwetsbaarheden verholpen in browser Internet Explorer, Windows apps, Windows Server, Windows storage & filesystems, Windows wireless networking en Windows virtualization & kernel.
 
Ook worden in de juni-update voor Windows 7 extra beveiligingsmaatregelen geïntroduceerd tegen Spectre 2 kernel geheugen-lekken in AMD-processoren door middel van Indirect Branch Prediction Barrier (IBPB). Ook tegen Speculative Store Bypass-lekken wordt beschermd. Dit soort geheugenlekken is eveneens vergelijkbaar met de Meltdown- en Spectre-kernel-kwetsbaarheden begin dit jaar.

Deze IBPB-beveiliging en bescherming tegen Speculative Store Bypass-lekken is echter nog niet ingeschakeld. Microsoft geeft aan dit te zullen doen als er bedreigingen in het wild worden gesignaleerd die deze lekken aanvallen. De reden dat Microsoft de bescherming nog niet inschakelt is dat het voor vertragingen van je pc zorgt.

Ten slotte gaat het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software je computer zoals gebruikelijk controleren op de ergste actuele virussen en malware (dit is echter geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Als je problemen hebt met deze maandelijkse update voor Windows 7 horen we dat graag in de reacties hieronder!
 
- Tip: los problemen op met trage of niet werkende Windows Update in Windows 7
- Tip: Installeer alle updates voor Windows 7 sinds 2011 in één keer

Windows 7 wordt ondersteund met updates tot begin 2020. Tot die tijd kun je nog beveiligingsupdates verwachten en enkele stabiliteitsupdates. Nieuwe functionaliteit krijgt Windows 7 niet meer.

Deel dit artikel: 

Reacties

Kan wederom KB4284826 niet installeren! Is er iemand die een KB beveilegingsnr. weet?
Bedankt alvast voor de reactie!

De alleen-beveiligingsupdate is: KB4284867.

Aanvullend: de alleen-beveiligingsupdate is hier te vinden:

https://support.microsoft...

Je kunt die ook vinden via de link op GratisSoftware onder Bron: Windows 7 SP1 maandelijkse cumulatieve updates, op deze pagina.

@Postbus...Dank u voor uw reactie...Ik denk dat ik beter af met een nieuwe schone installatie. Ik heb het idee dat Windows Update (WU) helemaal van het padje is. Ook het bestand, KB4284826, wilde niet.

Probeer eens de 1e tip op deze pagina van GSS; mogelijk werkt dat.

@Postbus...Wedereom bedankt...maar die wist ik al...de drie opgegeven kb's is het eerste die ik installeer als ik een schone installatie doe...ik heb System Update Readiness geprobeerd...not!

de update begon, daarna melding 80073701

@Jop...eveneens bij mij...als je het .msu bestand kb4284867 download dan heb je toch iets...zou je perse de maandelijkse preview rollup moeten installeren?

Nee, nooit de preview en/of rollup installeren, maar alleen de alleen -beveiligingsupdate, zoals KB4284867, want dan kan Windows Update van slag raken, omdat de dingen door elkaar gaan lopen. De rollup is dus cumulatief, terwijl de alleen-beveiligingsupdate niet cumulatief is. Ik installeer uitsluitend de beveiligingsupdates en heb daardoor geen problemen meer met de updates.

En dat maandelijkse programma tegen schadelijke software werkt niet goed, want dat verwijdert Windows niet als meest schadelijke software aller tijde, met al die spionage. Tja...

@Postbus...De KB4284867 installeerde zonder problemen. De problemen zijn op een Win 7 Ultimate. Ikzelf ben ook niet gelukkig dat ze die gebundelde update bij MS ingevoerd hebben.

Hier zoals elke maand hetzelfde. Ook gaf er een melding aan dat het met telemetry te maken zou hebben?

Windows meldt echt niet zijn eigen telemetry...

Ik ben er onderhand helemaal klaar mee elke maand lukken de aanvullende virus en malware definities, maar de beveiligingsupdates, zelfs naar een middag via Microsoft te zijn ingelogd lukt het maar steeds niet. Dus allemaal onveilige computers met Windows 7? Als dit niet oplost zal ik de zoveelste zijn die overstapt naar een ander systeem. Ook las ik dat er het een en ander via de Microsoft site wordt stop gezet qua ondersteuning.

Langere tijd geleden liep Windows 7 Home Premium op mijn hoofdsysteem volledig in de soep tijdens Windows Update en was niet meer aan de praat te krijgen. Gelukkig draaide ik al een tijd dual boot met Linux Mint, ben daar toen volledig op overgestapt en heb de Windows 7 partitie verwijderd. Ik ervaar het nog steeds als een verademing. Alleen mijn reserve-systeem draait nog op Windows 7 Ultimate en nog steeds goed met uitsluitend de beveiligings-updates.

Eerdere Windows-versies liepen bij mij ook definitief in de soep: Windows ME (Multi Error) en Windows Vista, dus het is niets nieuws.

Linux Mint is een prima alternatief voor mensen, die Windows gewend zijn. Het is echter wel even wennen, want het werkt allemaal net even anders, maar elke nieuwe Windows-versie is ook altijd wennen (en dat went nooit...).

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oost_nrijk