Windows 7: KB4093118 fixt lekken en is er weer voor iedereen

Windows 7 SP1 (service pack 1) krijgt sinds oktober 2016 maandelijks één bundel met cumulatieve updates met één KB-nummer. De update voor april met nummer KB4093118 repareert beveiligingslekken. Ook worden fouten in Internet Explorer gefixt.

In april worden beveiligingsgaten verholpen in browser Internet Explorer, Microsoft scripting engine, Microsoft graphics component, Windows Server, Windows datacenter networking, Windows virtualization & kernel en Windows app platform & frameworks
 
Ook worden in deze update voor Windows 7 nog verschillende problemen opgelost in Internet Explorer en een stop-fout verholpen voor computers die Physical Address Extension (PAE) modus uitgeschakeld hebben.

Update ook voor mensen die sinds december 2017 geen Windows update meer kregen
Update KB4093118 wordt weer aan alle Windows 7-gebruikers aangeboden. Ook mensen die een niet-compatibele virusscanner hadden voor de pleisters voor Meltdown- en Spectre-lekken - en die dus enkele maanden geen beveiligingsupdates hebben ontvangen, omdat deze geblokkeerd werden door Microsoft - krijgen deze maandelijkse update weer.

Na de updates van Microsoft voor de Meltdown- en Spectre-lekken in januari 2018 waren er enkele virusscanners die op onjuiste wijze het kernel-geheugen aanriepen en die zorgden voor blue screens of death (crashes) en niet-opstartende pc's. Noodgedwongen heeft Microsoft toen alle Windows updates geblokkeerd voor mensen die een niet-compatibele virusscanner hadden. Er zijn dus mensen die sinds december 2017 geen updates meer hebben gehad voor Windows! Nu alle problemen met virusscanners die Windows laten crashen opgelost zijn heeft Microsoft deze blokkade opgeheven en krijgt iedereen dus weer Windows updates voor Windows 7.

Ten slotte gaat het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software je computer zoals gebruikelijk controleren op de ergste actuele virussen en malware (dit is echter geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Als je problemen hebt met de updates voor Windows horen we dat graag in de reacties hieronder!
 
Tip: los problemen op met trage of niet werkende Windows Update in Windows 7

Windows 7 wordt ondersteund met updates tot begin 2020. Tot die tijd kun je nog beveiligingsupdates verwachten en enkele stabiliteitsupdates. Nieuwe functionaliteit krijgt Windows 7 niet meer.

Deel dit artikel: 

Reacties

Wat te doen met die zich steeds herhalende updateKB4093118 ??
(soms wel een aantal keren per dag)

Hier ook steeds opnieuw installeren terwijl deze er al 4 keer staat in de geschiedenis, ga deze ook maar verbergen want hier word je gek van

Ik moet me helaas ook aansluiten bij de drie reacties boven mij.
Hij blijft telkens de update aanbieden al is de originele update ruim 200mb terwijl de gene die steeds terug komt maar 31kb is.

bij mij ook op meerdere pc's. Update installeert wel elke keer zonder fouten. Ik heb de update maar in de map "update verbergen" gedaan. Hoop dat Microsoft het probleem ook gaat kennen.

ik krijg update(KB4093118) telkens opnieuw aangeboden terwijl het al is geïnstalleerd .

Hier op meerdere PCs exact hetzelfde probleem.

Redactie: w8.1 oninteressant geworden in de berichtgeving, te weinig cliks?

en windows 8.1?

Ook hier weer 3 belangrijke updates en alleen die aanvulling op maleware lukt wel de rest foutcode 80070490?

en ik gebruik windows7

Deze kwaliteitsrollup mislukt hier steeds en installeert zichzelf toch weer waarna ik alsmaar terug moet via herstel....

Maar als-ie zichzelf installeert lukt-ie toch? Want als-ie mislukt, dan is-ie toch niet geïnstalleerd? Kijk je in de geschiedenis van updates dan zie je dat als een update mislukt is deze NIET is geïnstalleerd, dat kan je ook nog 's controleren in de lijst van geïnstalleerde updates. Hoewel, sinds Microsoft met roll-ups werkt zie je niet meer wat er is geïnstalleerd buiten de kwaliteitsupdates etc.

Mislukt bij mij niet, maar installeert zichzelf steeds opnieuw. Heb hem verborgen.

Tijdens het zoeken naar updatesnkreeg ik wel af en toe de volgende foutmelding:80072F78.

Mogelijk kun je hier de oplossing vinden: https://www.quora.com/How...

Opnieuw, voor de zoveelste keer, heeft Microsoft weer een stokoude update extra aangeboden, met daarbij de beschrijving van indertijd:
KB2952664 - “Compatibility update for upgrading Windows 7”.

Microsoft blijft dus doordrukken richting Windows 10!!!!!

Klopt niet wat je zegt. Als je deze update aanklikt en dan bij de link meer informatie nog een keer klikt dan krijg je te zien wat deze update precies doet. In de laatste zin van de inleiding wordt het volgende aangegeven (weliswaar via een slechte vertaling), "Er is geen GWX of upgrade functionaliteit die in deze update.". Oftewel ze proberen Windows 10 NIET via deze update door je strot te duwen.

Het klopt wel degelijk. Microsoft is voor de volle 100% onbetrouwbaar gebleken en loopt voortdurend te rotzooien. Lees bijvoorbeeld dit commentaar van Woody Leonhard maar eens: https://www.computerworld...
en al op 24 april 2014: https://www.infoworld.com...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ostenrijk