Windows 10 versie 1809 gaat 'oktober 2018 update' heten

>> Windows 10 1809 is vanaf 2 oktober te downloaden

Microsoft gaat stug door met zijn nieuwe beleid om twee grote updates per jaar uit te brengen - waarin nieuwe functies worden geïntroduceerd - voor Windows 10. Na de April 2018 update, met nummering 1803 (jaar/maand) is nu bekend geworden dat de volgende upgrade nummer 1809 krijgt.

Update 1 september 2018
Windows 10 versie 1809 zal in oktober verschijnen en - toepasselijk - Oktober 2018 Update gaan heten, zo heeft Microsoft gisteren bekendgemaakt. Microsoft is hiermee afgestapt van benamingen als verjaardagsupdate, makersupdate en herfst makersupdate en houdt het puur functioneel: maand en jaar. De Oktober 2018 Update zal vermoedelijk zo half oktober verschijnen, over zes weken dus al (maar de vorige grote update in april was ook enkele weken te laat).

Onze vraag is:
Zit jij op de nieuwe upgrade naar Windows 10 versie 1809 Oktober 2018 Update te wachten?

En in de reacties horen we graag waarom je twee keer per jaar een grote upgrade fijn of niet fijn vindt en hoe vaak Microsoft anders met grote update moet komen (jaarlijks, 1 keer per twee jaar, nog minder)

Deel dit artikel: 

Reacties

Anders: Laat maar komen die upgrade. Ik kijk zelf wat ik er van gebruiken wil en zet de meeste zaken onmiddellijk uit. De extra beveiligingsmaatregelen staan bij mij wel aan. Heb het idee dat windows daarmee een stuk veiliger geworden is. Kortom door ontwikkelen en verbeteren en gebruikers de mogelijkheid geven hun systeem naar eigen hand te zetten. Mijn desktop is een dualcore van een jaar of 7 oud, met 8Gb aan Ram geheugen, maar draait nog als een zonnetje..

Voor beveiliging zeg ik ja, voor die "nieuwe functies" nee, die verwijder ik al van het begin af aan.

Eerste vraag is niet helemaal correct redactie. De 'hoe vaker nieuwe functies hoe beter!' werkt een beetje suggestief en zou ik de volgende keer weglaten.

Het gaat erom dat alleen de twee grote upgrades per jaar nieuwe functies bevatten. De maandelijkse updates alleen oplossingen voor fouten en lekken.

sneller,veiliger is welkom, nieuwe functie's minder.

Als Windows binnen een seconde opstart wil ik graag upgraden. Beveiligingsupgrades zijn een noodzakelijk kwaad. De rest is te marginaal voor de moeite.

Anders. Blij met verbeteringen maar functies zou ik prettiger vinden als ik die zelf kon kiezen en naar behoefte aan of uit kan vinken. Bijvoorbeeld, paint en wiskundige invoer enz. zijn voor mij totaal overbodige delen.

Juist. Er zitten nu functies in die totaal niet relevant zijn, althans voor mij niet. Bijvoorbeeld dat gehele Xbox gedoe of telefoon. Laat een ieder voor zich kiezen wat hij/zij wil installeren.

helemaal mee eens . het liefst wil ik een kaal Windows 10 (lite) , met alleen de brood nodige functies (zonder onnodige Microsoft services) en met alleen beveiligings updates . van de extra (door de strot geduwde )functies maak ik totaal geen gebruik . ik wil zelf kiezen wat ik gebruik . dat is de rede dat ik nog Windows gebruik ,gaan ze hiermee door, kan ik beter overschakelen na een Linux .
P.S. hoe kan ik Windows 10 na installatie zo kaal mogelijk maken ? en wanneer komt Windows 10 Lean uit ?

Alleeen beveiligingsupdates zijn nodig. Alle andere updates kunnen mij gestolen worden: een hoop moeite om niks

Ja; voor mij geldt eigenlijk hetzelfde. Als het beveiliging update´s betreft dan is dat natuurlijk welkom, maar al die nieuwe / toegevoegde functies gebruik ik toch niet. Dus voor mij persoonlijk hoeft dat niet. Maar voor die mensen die er wel gebruik van willen maken, prima. Een voorwaarde! Het mag nooit ten koste gaan van de stabiliteit van W. 10.

Zou graag zelf kunnen kiezen wat ik download of niet.

Als het de veiligheid en snelheid ten goede komt geen probleem.

Misschien een simpele beredenering, maar ik vraag me met die grote updates af waarom, als iets goed werkt, er weer steeds wat veranderd moet worden. Alles werkt uitstekend!

Het zou fijn zijn als je alle APPS zelf kan beheren b.v. Mixed Reality-portal is met geen mogelijkheid te verwijderen. We wachten af.

Als je apps van w10 wilt verwijderen kan dat meestal heel goed me CCleaner.

En dan bij de volgende update klagen dat de installatie niet werkt.

Nee hoor dat blijft ook met de 2 jaarlijkse updates weg en de updates weken probleemloos al vanaf het begin van w10 torn ik ze verwijderde.

Probeer maar eens om Mixed Reality-portal te verwijderen, dat lukt niet, omdat Ccleaner hem niet ziet.

jammer, verder kan ik mixed reality hier niet vinden in w10 home

Heb je wel eens van Google gehoord?
Geef daar in: 'Win10 standaard apps verwijderen' en je komt bijv. hier terecht:
https://computerworld.nl/....

Helemaal prima, laat maar komen, het heeft geen invloed op mijn laptopgebruik evenmin op de prestaties van de laptop.

ik hoop dat de update windows 10 weer wat sneller maakt want bij elke grote update werd mijn pc weer iets trager

Er van uit gaande dat alle ICT bedrijven meer marge willen maken op hun producten en steeds meer afhankelijkheden willen inbouwen zijn al die updates vooral bedoelt voor MS zelf! De beveiliging updates daargelaten is het vooral zaken toevoegen die voor hun voordeel opleveren. Een reeds gekocht product wordt uitgemolken!

ik zou liever zien dat Windows beter functioneert, neem nu het binnenhalen van een grote update. Na de ingestelde uitschakeltijd in energiebeheer schakelt Windows de computer uit, omdat er géén activiteit is. Er zijn tal van software zaken te bedenken die "in stilte" worden uitgevoerd en die onderbroken worden door de werking van energiebeheer, omdat er geen activiteit wordt gemeten. Laten ze eerst dat soort minpunten eens oplossen en daarna allerlei overbodige functies gaan verzinnen die niets te maken hebben met een besturingssysteem. Wellicht probeert MS al die lieden die zweren bij een Linux distributie en dat te pas en te onpas ventileren de wind uit de zeilen te nemen door ook een overbelast besturingssysteem met allerhande applicaties aan te bieden? Geef mij een gewoon besturingssysteem en de benodigde applicaties verzamel ik zelf wel.

Ik heb veel problemen gehad met de vorige grote update. Mijn computers beginnen net weer een beetje goed te draaien begint straks alle ellende weer opnieuw. Als het niet kapot is repareer het dan niet, waarom moet het elk half jaar weer anders. Beveiligingsupdates zijn prima maar laat het daar dan ook bij.

Na de laatste tussentijdse update werkt één computer niet meer. Regelmatig, meerdere keren, per dag een BSOD. AUEPMASTER.Exe werkt niet meer en hal.dll met ntoskrnl.exe veroorzaken een BSOD, meerdere keren per dag dus. Computer is totaal onbruikbaar. Het probleem begon na de april update. Ik heb hem met wat kunst en vliegwerk weer een beetje werkbaar gekregen, maar na de laatste tussentijdse stabiliteitsupdate is hij totaal onbruikbaar geworden. Ik ben nu genoodzaakt om maar een nieuwe computer te kopen, deze doet het niet meer.

W10 komt er niet in ! ! ! Niets dan problemen ! ! !

"! ! ! Niets dan problemen ! ! !" Als dit echt zo was, was W10 inmiddels 'uitgestorven'.
Uw reactie is daarom het levende bewijs dat een mening en feiten twee totaal verschillende zaken zijn.

Ik zit er niet op te wachten. 1 x p/jr. is voor mij prima.
Echt belangrijk zijn veiligheid verbeteringen, die gewoon maandelijks.
(of bij urgentie direct)

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
noorw_gen