Updates voor Windows 10 versie 1703: eerste update voor Creators Update, KB4015583 plakt lekken dicht (april 2017)

Voor de Creators Update of makersupdate van Windows 10 is gisteravond ook de eerste maandelijkse cumulatieve update verschenen. KB4015583 is de beveiligings- en kwaliteitsupdate van Microsoft voor Windows 10 versie 1703 voor de maand april. Windows 10 versie 1703 is daarmee aanbeland bij buildnummer 15063.138. De Creators Update van Windows 10, met versienummer 1703, wordt gefaseerd uitgerold. Je krijgt deze via Windows Update aangeboden als er geen problemen voor jouw pc verwacht worden. Je kunt de Creators Update ook handmatig downloaden als je daarop niet wilt wachten.
 

Beveiligingslekken

De update-ronde van april bevat pleisters voor lekken in Scripting Engine, libjpeg image-processing library, Hyper-V, Windows kernel-mode drivers, Adobe Type Manager Font Driver, Internet Explorer, Graphics Component, Active Directory Federation Services, .NET Framework, Lightweight Directory Access Protocol, Microsoft Edge en Windows OLE.

Bovendien is er een kritieke update voor Office, mocht je Microsofts kantoorpakket geïnstalleerd hebben. De lekken in Internet Explorer en Office zijn zero-day lekken die al actief misbruikt worden door internet criminelen. Snel updaten is dus wenselijk.
 
Anders dan vroeger geeft Microsoft minder details over de kwetsbaarheden die dichtgeplakt zijn.

In Flash voor Edge en Internet Explorer 11, dat standaard wordt bijgewerkt via Windows Update in Windows  8.1 en 10 (voor Windows 7 en andere browsers onder Windows 8.1 en 10 moet je dat zelf doen), worden zeven kritieke lekken dichtgeplakt. Dit zijn lekken die aanvallers in staat stellen om de pc van een slachtoffer over te nemen. De Flash-plugin heeft trouwens een eigen update-nummer: KB4018483.

Fouten opgelost

Zoals gebruikelijk worden ook 'kwaliteitsverbeteringen' doorgevoerd in de april-update. Voor Windows 10 versie 1703 betreft dit deze keer alleen bijgewerkte informatie over tijdzones. Aangezien de Creators Update net is verschenen, zijn er nog niet veel 'bugs' om op te lossen.

Ten slotte is KB890830 de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Deel dit artikel: 

Reacties

Na Creator update geen geluid meer. Softwarematig lijkt alles te werken.

Na de uitrol van deze update start mijn Lenovo laptop niet meer op.
Uit eindelijk na herhaaldelijk uitzetten wordt mijn vorige versie van Win10 weer actief en kan ik gelukkig de laptop weer gebruiken.
Frustrerend is het feit dat de uitrol ook nog eens een uur duurt.
Ik heb een klein bedrijf en zou Microsoft aansprakelijk moeten stellen voor het tijds verlies en de schade die ik oploop.
De lenovo B50 is 2,5 jaar oud, mag aannemen dat dit nieuw genoeg is om Win10 te draaien.

Geen geluid meer na windows 10 creator update

mijn logitech gamepad werkte voor de update wel en na de update is het bagger
heb er al veele uurtjes ingestoken maar niets schijn te werken

28/04/2017
tip van microsoft helpdesk
wacht tot oktober 2017 update
zelf geen geluid en toetsenbord ingave ,c ç werkt niet

ik kan (waarschijnlijk door de update) na de update geen Totalwar: Rome 2 spelen. gisteren voor de update deed het het nog wel. het crast automatisch.
wat is het probleem en kan ik er wat aan doen?

Na de creators update kan mijn mediaspeler AC.Ryan met geen mogelijkheid meer het netwerk vinden, ik ben er vele uren mee bezig geweest en heb uiteindelijk de update ongedaan gemaakt waarna het weer naar behoren werkt. Echter het door mij zo gewaardeerde programma Submagic geeft nu een kritische foutmelding, ook na opnieuw installeren.

Alleen mijn ma oude van vx 1000 werkt niet meer.

Na update van windows 10 naar 1703 crasht Google Chrome versie 57.xxx 64 bits continu. Ook firefox en zelfs Edge delen in de malaise. Enkel een rollback naar versie 1607 verhelpt alle problemen

Net geplaatst op Microsoft Community forum.
"Win 10 1703 15063.138. Na update naar Creator geeft fout 0x80070057 op alle security updates. Troubleshooting op Fix Windows Update errors geeft niet het gewenst resultaat.
Heb op de "ouderwetse manier" (1 per 1 de mislukte updates uit de Microsoft library gedownload en geüpdatet) maar het lost natuurlijk niet de algemene update fout 0x80070057 op zeker voor toekomstige updates. Enig idee? Lijkt me sterk gerelateerd aan de Creator update."

Eindelijk weer een vlot uitgevoerde update, echter sinds installatie van 1703 kan ik de flash player niet instellen. Kan via configuratiescherm niet deze openen.

Volgens mij de snelste Windows 10 update ooit :-)

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
wit_rusland