Windows 10 1809 nu automatisch aan iedereen aangeboden

Update 29 maart
Microsoft heeft inmiddels ook officieel aangekondigd dat Windows 10 1809 breed uitgerold wordt en geschikt is voor alle - ook zakelijke - gebruikers.

De uitrol van Windows 10 1809 gaat met horten en stoten. Versie 1809 werd op 2 oktober 2018 voor het eerst aangeboden, maar op 6 oktober alweer teruggetrokken wegens een ernstige fout waardoor hele mappen met bestanden. Op 13 november werd de uitrol daarna hervat, maar zeer langzaam. Zelfs nu, enkele weken voordat de volgende halfjaarlijkse upgrade naar versie 1903 uitkomt, heeft een aantal gebruikers versie 1809 nog niet eens ontvangen.

Nu is daar verandering in gekomen. Ghacks, AskWoody en BetaNews merken op dat de tekst op de hulppagina van Microsoft voor Windows 10 1809 sinds deze week veranderd is en dat er nu - ook in het Nederlands - vermeld wordt:

De update van oktober 2018 voor Windows 10 wordt automatisch gedownload als uw apparaat daarvoor in aanmerking komt en als u automatische updates hebt ingeschakeld in de instellingen van Windows Update.

Dus als je nu naar Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Windows Update gaat en klikt op Controleren op updates dan moet je Windows versie 1809 aangeboden krijgen als je nog op versie 1803 zit.

Voorbehoud is dat je niet Intel display drivers met versienummer 24.20.100.6345 of ouder hebt. Die zorgen voor problemen met Windows 10 1809 en computers met deze drivers zijn geblokkeerd om te upgraden naar Windows 10 versie 1809 via Windows Update.

Voordat je de upgrade doet is het handig - om problemen te voorkomen - om de volgende tips van Microsoft in acht te nemen:
- Ontkoppel niet-essentiële externe hardware (usb sticks, printers, speakers, microfoons, docks, scanners, camera's etc.)
- Verwijder anti-virus (en andere beveiligingssoftware) van derden
- Check je C: schijf op fouten (rechtsklik in Verkenner op Je C: schijf kies Eigenschappen | tabblad Extra | Foutcontrole - Controleren)
- Draai de Windows Update probleemoplosser
- Zorg dat je genoeg vrije ruimte op je harde schijf hebt (20 GB) of maak deze vrij

Wij horen in de reacties graag van onze bezoekers of ze nu ook daadwerkelijk versie 1809 van Windows 10 krijgen aangeboden als ze die nog niet hadden ontvangen!

Deel dit artikel: 

Reacties

Heb 1809 niet gekregen, niet door te zoeken naar updates.
Heb gisteren maar geïnstalleerd met de Upgrade Assistant.
Duurde weer belachelijk lang, maar was verder probleemloos.
Daarna weer gauw Linux opgestart.

Eindelijk de oktober 2018 update (1809) geïnstalleerd. Werd ook tijd. Want de volgende grote update komt er ook al weer aan. Tenzij die ook zo lang op zich laat wachten. MAAR LET OP MENSEN Windows volgt je. Spionage dus. Dit gaat via De functie Connected User Experiences and Telemetry Service. Mocht je dit in de vorige versie uitgeschakeld hebben dan staat die spion na update 1809 weer aan! Dus uitzetten als je niet wilt dat Windows alles (o.a. surfgedrag enz.) van je weet!

Heb hier een eenvoudige laptop in gebruik met "Intel HD 4000 Grafische chip, em een Intel I5-3230M processor".
Staat nog steeds op versie 1803.

Valt deze laptop buiten de boot door de processor en grafische chip combinatie?.
Voor mij niet zo'n probleem, apparaat werkt voor de simpele dingen nog goed genoeg.

Thomas

Heb hier vier computers staan met Windows 10, nog nergens een update te bespeuren.

Lijkt me zinvol om eens de "bijwerken" functie in de instellingen te gebruiken ?

Ga ik elke keer naar kijken en alle computers met Windows 10 zeggen, 'Uw PC is bijgewerkt'.
Ik weet dat je op 'Naar updates zoeken' kunt drukken en er dan een mogelijkheid verschijnt om te updaten, maar ik vind dat MS het zelf moet aanbieden.
Het kan wel zijn dat ik binnenkort toch de stap zet omdat het nu wel erg lang duurt.
Straks komt de volgende update uit en heb ik deze nog niet.

Redactie
Hoe gaat dat probleem van die intel videodrivers die er voor zorgen dat win 10 1809 niet geinstalleerd wordt, opgelost worden. Staat hier een Msi game laptop van 1 jaar oud die nog geen upgrade ontvangen heeft.

Je kan ook zelf handmatig de nieuwste driver van Intel installeren; https://downloadcenter.in...

Heb probleem met het rechtermuismenu. Als ik "Nieuw" aanstip gaat het menu niet open en blokkeert de pc gedurende een halve minuut. Dan kan ik terug verder werken. Maar via "Nieuw" een nieuwe map aanmaken, gaat dus helemaal niet. Ook zijn er diverse programs die niet meer werken. Gewoon opnieuw installeren en dan werken ze toch. Ik
ga telkens terug naar de 1809 via een clone omdat het niet te doen is zo verder te werken. Heb een Intel I7 met 16GB ram en voldoende schijfcapaciteit. Schijf is een 500GB SSD en een 2de schijf van 2TB.

Heb Windows 10 1809 nu wel geïnstalleerd. Het duurde wel een eeuwigheid (ongeveer uur). Alles is zonder problemen verlopen.

hij word bij mij nog steeds niet aangeboden 1809 ter wel ik redelijk nieuwe pc heb halfjaartje oud

Af en toe "Opnieuw opstarten" (via Start, Aan/uit) kan helpen.

het zegt steeds dat ik eerst avira moet verwijderen, maar dat heb ik dus niet geinstalleerd.

Waarschijnlijk is dze wel in het verleden geinstalleerd. probeer eens ccleaner te gebruiken en de boelopschonen ook privazer kan ook gebruikt worden denk ik.

Misschien Avira restjes verwijderen met
https://www.avira.com/nl/...

Bij mij vooral de horten. Windows 10 1809 is niet voor elke PC / laptop aangeboden. Zelfs na manuele controle vanaf een machine met een schone installatie, blijft deze op 1803 staan.

Sinds Windows 10 lopen machines vaak tot wel een jaar achter bij de major updates van andere machines. Straks heb ik 1803, 1806 en 1903 machines.
Bij een particulier is dit meestal geen probleem zolang de kritische updates aangeboden worden. Voor een grote bedrijfsmatige omgevingen is dit slecht omdat je, of 2-3 versies naast elkaar moet ondersteunen, of moet wachten totdat je hele machinepark naar een volgende versie kan migreren.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
fra_krijk