Windows 10 1709: KB4284819 fixt lekken en verbetert prestaties

Voor de Herfst makersupdate (Fall Creators Update) van Windows 10 is de beveiligingsupdate voor de maand juni verschenen: KB4284819. Windows 10 versie 1709 is daarmee aanbeland bij buildnummer 16299.492. Ook worden beveiligingsmaatregelen en prestatieverbeteringen doorgevoerd.

Lekken dichtgeplakt
KB4284819 fixt lekken in de browsers Edge en Internet Explorer. Ook in de Windows onderdelen Microsoft scripting engine, Windows Desktop Bridge, Windows apps, Windows shell, Windows storage & filesystems, Windows app platform & frameworks, Windows virtualization & kernel, Windows wireless networking en Windows Server worden kwetsbaarheden verholpen.

Prestatieverbeteringen en beveiligingsmaatregelen
In deze update voor Windows 10 1709 worden verder extra beveiligingsmaatregelen doorgevoerd. Zo wordt bescherming tegen Speculative Store Bypass-lekken geïntroduceerd. Dit soort geheugenlekken is vergelijkbaar met de Meltdown- en Spectre-kernel-kwetsbaarheden begin dit jaar. De beveiliging is echter nog niet ingeschakeld. Microsoft geeft aan dit te zullen doen als er bedreigingen in het wild worden gesignaleerd die deze lekken aanvallen. De reden dat Microsoft de bescherming nog niet inschakelt is dat het voor vertragingen van je pc zorgt.

In KB4284819 worden verder prestatieverbeteringen doorgevoerd. Ook worden fouten in Edge en Internet Explorer verholpen en problemen met Bitlocker opgelost.

Flash al eerder bijgewerkt
Vorige week donderdag kreeg de in Edge en Internet Explorer ingebouwde Flash plugin in Windows 10 al zijn maandelijkse update. KB4289703 plakt vier lekken dicht, waaronder één zero-day die al actief misbruikt werd, en brengt Flash naar versienummer 30.0.0.113. Voor Firefox, Opera en andere browsers moet Flash apart (al dan niet automatisch) bijgewerkt worden. In Chrome wordt de plugin automatisch up-to-date gehouden.

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Heb je problemen met deze Windows Update? Meld ze in de reacties hieronder!

De Herfst makersupdate van Windows 10 heeft versienummer 1709. De volgende versie - Windows 1803 - wordt sinds 8 mei automatisch uitgerold. Het kan ook zijn dat je nog Windows 10 met versienummer 1703 (Makersupdate) hebt. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
noorweg_n