Windows 10 1709: KB4093112 fixt lekken in Edge, Flash en Windows

Voor de Herfst makersupdate (Fall Creators Update) van Windows 10 is de beveiligingsupdate voor de maand april verschenen: KB4093112. Windows 10 versie 1709 is daarmee aanbeland bij buildnummer 16299.371.

Waslijst aan lekken
KB4093112 plakt lekken dicht in de browsers Edge en Internet Explorer, waaronder enkele ernstige. Ook in de Windows onderdelen Windows kpp platform & frameworks, Microsoft scripting engine, Windows graphics, Windows Server, Windows kernel, Windows datacenter networking, Windows wireless networking, Windows virtualization & Kernel en Windows Hyper-V worden veel lekken opgelost.

Beveiliging voor AMD processoren tegen Spectre aangescherpt
In deze update voor Windows 10 1709 worden verder veel problemen in Internet Explorer verholpen. Dit is met name van belang voor het bedrijfsleven waar Internet Explorer vaak nog gebruikt wordt voor interne toepassingen. Ook wordt voor bepaalde AMD processoren de beveiliging tegen een variant van het Spectre-lek aangescherpt met de mogelijkheid om Indirect Branch Prediction Barrier (IBPB) in te schakelen.

Flash bijgewerkt
Ook de in Edge en Internet Explorer ingebouwde Flash plugin in Windows 10 krijgt zijn maandelijkse update. KB4088785 plakt lekken dicht en brengt Flash naar versienummer 29.0.0.140. Voor Firefox, Opera en andere browsers moet Flash apart (al dan niet automatisch) bijgewerkt worden. In Chrome wordt de plugin automatisch up-to-date gehouden.

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software (KB890830), dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Heb je problemen met deze Windows Update? Meld ze in de reacties hieronder!

De Herfst makersupdate van Windows 10, met versienummer 1709, wordt sinds 17 oktober 2017 gefaseerd uitgerold. Het kan zijn dat je nog Windows 10 met versienummer 1703 (Makersupdate) hebt - onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt. Wacht dan rustig af tot je de Herfst makersupdate krijgt aangeboden. Windows 1703 krijgt ook gewoon nog maandelijkse updates. De volgende versie - Windows 1803 - wordt in april verwacht.

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik krijg steeds een foutmelding van MS: "• 2018-04 Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1709 for x64 gebaseerde systemen (KB4093112) - Fout 0x80070057". MS heeft al 23 keer geprobeerd deze update te installeren. Ik heb alle tips geprobeerd, niets helpt. Dan maar zonder!

Update KB4093112 al 15 keer mislukt Fout melding is Ox800F081F alles geprobeert volgens microsoft

installeren lukt niet. Kan niet zien of hij wel gedownload is.
Keer op keer opnieuw opgestart zonder resultaat

gewoon rechtstreeks downladen van microsoft site
en daarna installeren , probleem opgelost.
Het installeren lukte eerste maal niet , 2 maal bingo.

installeren lukt niet. Kan niet zien of hij wel gedownload is.
Keer op keer opnieuw opgestart zonder resultaat

Updaten mislukt (foutmelding); probleemoplosser gedraaid met een positief resultaat.
Update binnenhalen en installeren in een minuut of 10.
Verder (nog) geen problemen.

Gisteren is deze mooie update automatisch gedownload. En de computer is toen afgesloten. Vandaag bij het opstarten van de computer werden de updates geïnstalleerd en voltooid. Ziet er goed uit.

Laptop geforceerd moet uitzetten. Updaten weer gestart. Afwachten....

Verschillende updates bleken elkaar in de weg te zitten. Alles gelukt. Pffff

I.t.t veel anderen nooit problemen met de update. Verwacht hetzelfde van de grote Lente-update.

Heeft net een update gedraaid, 1 keer opnieuw opstarten, geen problemen. Windows 10 Pro.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
grieken_and