Iedereen krijgt volgende week Herfst makersupdate aangeboden

In oktober verscheen de Herfst makersupdate voor Windows 10 (met versienummer 1709). De upgrade voor Windows 10 werd in fasen uitgerold. Dat wil zeggen: alleen geschikte computers (die geen problemen ondervonden door niet-compatibele drivers) kregen de upgrade in eerste instantie aangeboden. Later - naarmate de upgrade beter getest was - kregen steeds meer pc's de Herfst makersupdate van Windows 10.

Vanaf volgende week, 18 januari om precies te zijn, krijgen alle computers de Herfstmakersupdate aangeboden via Windows Update. Inmiddels moet de upgrade voldoende getest zijn, zodat er geen problemen meer verwacht worden.

Onze vraag is:
Welke versie van Windows 10 heb jij?

En in de reacties horen we graag jouw ervaringen met de upgrade naar de Herfst makersupdate (1709), ging die probleemloos of had je juist veel problemen?

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb 1 probleem kan de pc alleen uitzetten via de aan en uit knop van mijn pc
Zet ik hem uit via mijn menu dan doet mijn start menu met tegels het niet
de linkerkant van de muis haalt de tegels niet te voorschijn de rechterkant doet het wel

Wanneer gaat Microsoft nou eens Controlled Folder Access standaard aanzetten? Het staat nog altijd standaard uit.

upgrade 1709 ging wel goed duurde wel lang enkele instellingen verandert
laptop wel trager geworden crome en opera starten heel langzaam op
laptop met 7 was altijd langzamer don laptop met 10
maar na updates van meltown en upgrade van 10 is laptop met windows 10 trager als 7
doe laptop met 7 nooit weg veel beter als 10

Niets van gemerkt. In december een keer gekeken bij info, stond 1709.

Heb meerdere PC's en laptop met Win 10 en er is altijd wel minimaal één waarbij de update kleine tot grote problemen oplevert. Het kost altijd meer tijd en moeite dan je wilt. En het is zeker niet minder geworden dan vroeger.

Neem dan maar 1 pc/laptop. Wel de goeie nemen.
:-D

Ook hier een tevreden win 10 Pro, 64bits gebruiker. Geen problemen gehad. Ik gebruik de win 10 update assistant , telkens kort nadat er een nieuwe versie uitkomt. Wel ruim ik voor die update even de schijf op en check ik of m'n programma's up to date zijn en of er voldoende ruimte beschikbaar is. Nooit problemen gehad.
Op mijn win 8.1 tablet die ik naar win 10 heb laten upgraden wel 1x een probleem gehad; uiteindelijk een schone installatie gedaan en loopt als een zonnetje; staat nu de recentste versie op. Blijf helemaal window's klant. Overigens werk ik graag met de lokale account op mijn systemen, dat synchroniseren hoeft voor mij niet zo!

Veel zaken om W 10 aan te passen kun je hier vinden:

https://www.askvg.com/cat...

Is het niet zo, Hasja, dat JUIST door (te) veel aan te gaan passen in Windows 10, vaak de ellende en instabiliteit van W. 10 begint? Ik heb nog nooit iets aangepast en hier blijft Windows 10 altijd stabiel en perfect draaien. Misschien ´´klooien´´ mensen teveel eraan? Maar ik kan het ook mis hebben, hoor, echter; ik laat Windows 10 helemaal maar met rust.

Al sinds de eerste windows 10 heb ik dat o.a. via deze site gedaan en via NCF en nooit problemen gekregen en apps die ik niet wilde eruitgegooid. Ik draai nog steeds op "mijn aangepaste" versie uit 2015,en bij de latere grote updates hoogstens een enkele app verwijderd. Mijn aanpassingen blijven dan behouden en worden niet door Microsoft aangepast (1 keer laatste update was UAC aangepast).

Ben wel met een eigen gedownloadde W10home versie begonnen op een laptop en een desktop.

De grote updates installeer ik handmatig zodra ze er zijn. Ik download deze via "https://support.microsoft..." van de Microsoft Update Catalog website. Geen enkel probleem bij de laatste update(s). Heb Windows 10 x64 Home als upgrade van een Windows 7 x64 Home Edition.

De installatie van 1709 verliep vlekkeloos op mijn (nieuwe) desktop waar win10 reeds op stond. Hij loopt als een trein, zonder problemen.

Ik ben zeker geen windows fan maar sinds ik Vista 32 bit ingeruild heb voor een illegale W10 pro 64 bit (torrent) draait mijn notebook als een zonnetje, soepel en sneller ook! Het gaat voor mij vooral om veel software die ik met W10 kan draaien zoals photoshop. Had ik dezelfde mogelijkheden en aanbod in Linux dan zou ik zo overstappen naar Mint. Een historisch tekort wat maar niet echt bijgebeend wordt. Wellicht dat android linux (google) met een desktop versie komt die alles draait!

1703 en 1709 kwamen wat laat, maar verder geen problemen. Houden zo!

betrof wel een nieuwe laptop met Win 10 er al op.

De update naar W10 1709 verliep niet zonder problemen, maar draait nu goed.
Mijn voorkeur heeft toch Linux Mint, werkt fantastisch!
W10 gebruik ik eigenlijk alleen om mijn TomTom te updaten.

Gezien de vele problemen die de update kan meebrengen heb ik de windowsupdate uitgeschakeld.
Veiligheidupdate installeer ik handmatig

Ik heb geen probleem met Windows update, ik bedoel dat er veel mensen zijn dat na de update problemen kregen. vandaar dat ik de boel geblokkeerd heb.
maar dank voor je reactie.

Op de vraag welke update ik van Windows 10 binnen heb gekregen en geïnstalleerd moet ik het antwoord schuldig blijven. Ik denk de meest recente, want ik wacht altijd totdat Microsoft zelf met een aankondiging komt om de computer nog niet uit te zetten, etc.

Dan weet je dat er weer een update aankomt. Overigens; ze verlopen allemaal probleemloos en de computer blijft hier perfect draaien. Vervelend voor die mensen die zoveel problemen hebben met Windows 10 en / of updates, maar herken het beeld echt totaal en volstrekt niet dat er allerlei calamiteiten ontstaan, na installatie van nieuwe updates.

Liegen ze dan? Zeker niet! Totaal geen reden om dat te denken. Maar hier loopt het als een trein, dus Windows 10 is voor mij (VOOR MIJ!!!) een perfect alternatief voor Windows XP dat ik in mei 2016 heb verlaten, omdat het toen te link werd zonder nieuwste updates.

Uiteindelijk moet iedereen voor zichzelf uitmaken of zien uit te vogelen, wat voor hem of haar het beste werkt. De een zweert bij Ubuntu, prima, de ander bij systeem Linux, weer anderen bij het besturingssysteem van Apple en er blijft een trouwe groep bestaan voor het gebruik van Windows 7.1 of 8.1. (Geen ervaring mee, maar begrijp aardig goed.)

Windows 10 was en is voor mij de logische opvolger van Windows XP, waar ik altijd mee werkte tot 2016 en merkte rap dat Windows 10 een vrijwel naadloze XP voortzetting is. Dus reden dit besturingssysteem toen welkom te heten, na aanvankelijk koud watervrees.

Tot nu toe op deze PC alle versies vanaf W7 tot de laatste zonder problemen draaiend.
Ik denk dat een groot deel van de problemen ontstaan door gebrekkige hardware.

ik was al zee tevreden met de allereerste uitgave van WIN10 nu deze herftupdate draait al weer 2 maanden op mijn desktop prima, geen klachten. De updates mogen wat mij betreft wel sneller worden vrijgegeven net zoals bij Linux.

Windows 10 herfstupdate werkt als een zonnetje.
Nergens problemen.

Al sinds de allereerste installatie en de daarop volgende updates is zowel op de desktop als op de laptop alles soepel en zonder problemen verlopen!!

Nooit last gehad, ondanks al die (noodzakelijke) updates ;-)

Ergens in november van vorig jaar de herfst update 1709 langs windows auto update gekregen! Sindsdien niets anders dan problemen gehad met mijn desktop ! Binnen kort waarschijnlijk een volledige schone herinstallatie ! En als de problemen dan terug zouden beginnen is het voor mij exit windows !

Wat een fijn besturingssysteem, of niet? Ik ben van mening van niet, continu updates die voor veel ellende zorgen onder de gebruikers. Dat was ook bij mij het geval wat jaren geleden. Updates die ik met zeer veel moeite kon uitvoeren. Dat was de druppel voor mij, ook mede het data graaien. Inmiddels naar volle tevredenheid Linux mint, waar die updaten zo binnenkomen en meteen goed geïnstalleerd, plus dat er niets gegraaid word.

continu updates die voor veel ellende zorgen onder de gebruikers

spreek voor jezelf a.u.b. Ik vraag me af wat je allemaal uitspookt op je pc en even googlen om al dat data graaien door Microsoft te stoppen,

Dat data graaien zou uit zichzelf al niet mogen, en al pas je dat toe, dan nog kan je dat niet tegen gaan. Ik was een tevreden gebruiker van Windows, tot 10 er kwam, bagger.

Laat ze maar zeuren, geen aandacht aan geven.
Ze kunnen er niet tegen hier als je een goed woord over Linux zegt.
Ik heb alle versies van Windows gehad, van Windows95 tot Windows10.
Het beste wat mij ooit op gebied van de pc is overkomen, is, dat ik een jaar geleden Windows definitief vaarwel heb gezegd en Linux Ubuntu heb geïnstalleerd.
Een verademing, een nieuwe wereld die open ging.
Windows is inderdaad bagger.

.

Je bent een linux mint gebruiker, wat zeur je dan nog over W10. Kanker ergens anders of breng opbouwende kritiek, geen bagger.

wenselijk: " een verplichte invulling van het veld je naam ". Hoe je tenminste iets over aan netiquette.

Als je zo begint, dan zegt dit genoeg over jou.

Je in Windows allerlei zaken aan / uit zetten. Heb ook een pc met Linux. Ze werken prima naast elkaar.

Al eens naar Deepin gekeken? Nog eenvoudiger dan Mint, mooie strakke vormgeving, zeer eenvoudig te installeren en met een betere softwarebeheerder/winkel dan Ubuntu of Mint.
Updates verlopen gesmeerd en er is veel gratis software via een muisklik te installeren vanuit de winkel.
Deepin is deels van Chinese makelij, maar er is nog totaal geen spionagesoftware aangetoond.
Deepin kan nog wel bepaalde problemen hebben met de werking van het stuurprogramma voor de videoadapter.
Als er betere linux stuurprogramma's beschikbaar komen van de hardware fabrikanten (vooral Nvidia en AMD), dan is Deepin helemaal een echt alternatief.

1709 ging uitstekend, geen problemen. Maar vraag me wel af wanneer kunnenwe bij de volgende update weer eens systeem en bestanden de lettertypen aanpassen, zoals in win 7.

Of dat ooit terugkeert in Windows 10 weet ik niet, maar https://www.wintools.info... is daar een uitstekend alternatief voor.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ho_garije