Windows 10 update alleen Flash op rustige maandelijkse pleisterdag

De Herfst makersupdate (1709) en Makersupdate (1703) van Windows 10 hebben gisteravond op de reguliere maandelijkse pleisterdinsdag alleen een update voor Flash gekregen. Vorige week waren er al grote updates voor de Meltdown- en Spectre-lekken.

Rustige pleisterdinsdag

Aangezien Microsoft vorige week al grote tussentijdse beveiligingsupdates voor de diverse Windows 10-varianten heeft uitgebracht was het gisteren rustig op de maandelijkse pleisterdinsdag. KB4056892 (voor Windows 10 1709) en KB4056891(voor Windows 10 1703) repareerden afgelopen woensdag al ernstige geheugenlekken - genaamd Meltdown en Spectre - in heel veel processoren van Intel en enkele van AMD. Ook de andere beveiligingsupdates voor Windows-componenten zijn toen uitgebracht.

Deze week is het daarom rustig: alleen een beveiligingsupdate voor Flash. De in Edge en Internet Explorer 11 meegeleverde Flash-plugin van Adobe wordt ook via Windows Update bijgewerkt en krijgt in januari een update voor één lek.

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software (Windows Malicious Software Removal Tool), dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 
De Herfst makersupdate van Windows 10, met versienummer 1709, wordt sinds 17 oktober 2017 gefaseerd uitgerold. Het kan heel goed dat je nog Windows 10 met versienummer 1703 (Makersupdate) hebt - onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt. Wacht dan rustig af tot je de Herfst makersupdate krijgt aangeboden. Windows 1703 krijgt ook gewoon nog maandelijkse updates.

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
fr_nkrijk