Updates voor Windows 10 versie 1607: KB4015217 plakt lekken dicht en lost fouten op (april 2017)

Cumulatieve update KB4015217 is gisteravond verschenen. Dit is de maandelijkse beveiligings- en kwaliteitsupdate van Microsoft voor Windows 10 versie 1607. De update-ronde van april voor Windows 10 bevat pleisters voor lekken in onder andere de browsers Microsoft Edge en Internet Explorer, diverse onderdelen van Microsoft Windows, Microsoft Office, .NET Framework en de plugins Silverlight en Adobe Flash Player. Windows 10 versie 1607 is nu aanbeland bij buildnummer 14393.1066. De Creators Update of makersupdate voor Windows 10 wordt inmiddels ook uitgerold. Deze upgrade brengt je bij versie 1703 van Windows 10.
 

Beveiligingslekken

Anders dan vroeger geeft Microsoft minder details over de kwetsbaarheden die dichtgeplakt zijn. De volgende software en Windows-componenten staan op het lijstje voor april: Scripting Engine, libjpeg image-processing library, Hyper-V, Win32k, Adobe Type Manager Font Driver, Internet Explorer, Microsoft Edge, Graphics component, Active Directory Federation Services, .NET Framework, Active Directory, Lightweight Directory Access Protocol, Windows Kernel model drivers en Windows OLE.

Bovendien is er een kritieke update voor Office, mocht je Microsofts kantoorpakket geïnstalleerd hebben. De lekken in Internet Explorer en Office zijn zero-day lekken die al actief misbruikt worden door internet criminelen. Snel updaten is dus wenselijk.

In Flash voor Edge en Internet Explorer 11, dat standaard wordt bijgewerkt via Windows Update in Windows  8.1 en 10 (voor Windows 7 en andere browsers onder Windows 8.1 en 10 moet je dat zelf doen), worden zeven kritieke lekken dichtgeplakt. Dit zijn lekken die aanvallers in staat stellen om de pc van een slachtoffer over te nemen. De Flash-plugin heeft trouwens een eigen update-nummer: KB4018483.

Fouten: betrouwbaarheid vergroot

Zoals gebruikelijk worden ook weer diverse 'kwaliteitsverbeteringen' doorgevoerd in deze april-update. Heel veel fouten, crashes en problemen worden opgelost in onder andere Internet Explorer, Camera, Remote Desktop, Microsoft Edge en Windows Verkenner.

Ten slotte is KB890830 de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Deel dit artikel: 

Reacties

na deze update heb ik geen internet verbinding meer !! help , wat kan ik doen ?

Na de update van 13 april kom ik met geen mogelijkheid meer op internet, zowel met als zonder kabel

Hier geen enkel probleem met deze update, Kan ook nog gewoon typen in het zoekvak.

Net geplaatst op Microsoft Community forum.
"Win 10 1703 15063.138. Na update naar Creator geeft fout 0x80070057 op alle security updates. Troubleshooting op Fix Windows Update errors geeft niet het gewenst resultaat.
Heb op de "ouderwetse manier" (1 per 1 de mislukte updates uit de Microsoft library gedownload en geüpdatet) maar het lost natuurlijk niet de algemene update fout 0x80070057 op zeker voor toekomstige updates. Enig idee? Lijkt sterk gerelateerd aan de Creator update."

Lees hier over de maandelijkse update voor Windows 10 1703:
https://www.gratissoftwar...

Misschien kun je het commentaar daar ook bij zetten, dan kunnen anderen met soortgelijke ervaringen reageren.

de laatste Windows 10 update maakt dat er niets meer kan ingetikt worden in het "zoekvak" naast de startersknop !!! hoe oplossen....trouwens de update is zéér "rommelig" verlopen, dwz in stukken ...normaal ???

Lijkt erop dat de windows image corrupt is.

E.e.a. is met het DISM-commando repairable.
Ik ben er echter nog niet achter welke bron ik in het commando moet gebruiken om te herstellen. Standaard krijg ik hier namelijk een foutmelding over.

Ruud.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
fra_krijk