Naar welk nieuwe besturingssysteem kijk jij het meeste uit?

De komende weken is het een drukte van belang wat betreft het verschijnen van besturingssystemen.

Het langverwachte Windows 8.1 komt donderdag 17 oktober uit en moet de misstappen van Windows 8 - zoals het ontbreken van een startknop - rechtzetten. Met deze aanpassingen probeert Microsoft het teleurstellende Windows 8 weer op de rails te krijgen.

Toevallig ook aanstaande donderdag wordt Ubuntu 13.10 vrijgegeven - een tussenuitgave op weg naar het ultieme, uniforme besturingssysteem voor pc/laptop, tablet en smartphone, zodat je Ubuntu op elk apparaat kunt gebruiken.

Apple staat klaar om, misschien wel volgende week dinsdag 22 oktober, een nieuwe versie van Mac OS X aan te kondigen. OS X 10.9, genaamd Mavericks, moet meer elementen van Apples mobiele besturingssysteem iOS (waarvan versie 7.0 voor iPhone en iPad ook net vorige maand verschenen is) bevatten.

Ten slotte wordt verwacht dat Google eind deze maand Android 4.4, met codenaam KitKat, de deur uit doet. Googles mobiele besturingssysteem is inmiddels veruit het grootste OS voor smartphones en tablets.

Onze vraag is:
Naar welk nieuwe besturingssysteem ben jij het nieuwsgierigst, kijk jij het meest uit?

Deel dit artikel: 

Reacties

PS ik bedoel dus windows 10 en of Android versie 6.0.

Windows 7 a 10

Ben gewoon benieuwd naar Windows 8.1 om te kijken of er terug een volwaardige startknop aanzit en wat die andere verbeteringen nu in de praktijk zijn.
Ik gebruik nu al ergens een Windows 8 computer die ik al grotendeels getweakt heb als een Windows 7 computer met de voordelen van Windows 8.
Die tegeltjes zijn meegenomen voor het weerbericht en zo, maar voor de rest gebruik ik ze niet.

Ik werk zelf graag op de iMac (onze gezinscomputer), voor hobby en onderweg gebruik ik Ubuntu. Ik zie dus met belangstelling uit naar de nieuwe versies.
Windows heb ik afgezworen. Waarom? Gebruik een half jaartje MacOSX of Linux, en je snapt het - geen registerproblematiek, geen fragmentatieproblematiek, rotsstabiel en veilig (maar wel met ondersteuning van een antivirusprogramma, uiteraard.

Mijn Interesse gaat momenteel uit naar SolydK. Een linux systeem ontwikkeld in Nederland. Het ziet er prima uit en is een rolling release. Altijd up date, snel en zeer veilig.

ik ben tevreden met Win 7; als er dan toch een nieuwer OS moet komen, dan graag één alleen voor PC/laptop en 'zonder touch' !

Ik vind Linux mint het beste os. dus ik wacht tot versie 17 uitkomt.
Ook al duurt het een tijdje voordat die uitkomt want het is een LTS.

Draai vista vanaf het begin zonder problemen,mag van mij blijven bestaan

Ik kijk het meest uit naar Windows 9, aangezien ik Windows 8 niets vind. Ik gebruik nog Windows 7 en hoop dan maar dat Windows 9 wel een goede opvolger is van 7.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
bulga_ije