En zo ziet Ubuntu er op tablets uit

Het kwartet is compleet. Naast Ubuntu voor pc's, Ubuntu for phones en Ubuntu TV heeft producent Canonical nu ook Ubuntu on tablets aangekondigd.

Dit was de laatste stap die verwacht werd, zodat Ubuntu volgend jaar op pc's, smartphones, tv's én tablets te gebruiken is.

Ubuntu op een tablet maakt gebruik van dezelfde principes als Ubuntu for phones: de menu's en opties kun je uit de hoeken vegen - net als de Launcher met de meestgebruikte apps. Zo is je scherm altijd vrij voor de inhoud. Er is wel een Home scherm met een overzicht van apps en inhoud, zoals je hiernaast ziet.

Anders dan op smartphones zal Ubuntu on tablets een vorm van multi-tasken kennen waarbij je twee apps naast elkaar kunt zetten. Zo kun je bijvoorbeeld Skypen en aan een document werken tegelijkertijd. Of notities maken en foto's bekijken.


Multi-tasken op een split screen (klik voor groter)

Stembediening zit ingebouwd en het universele Ubuntu-zoekvenster (dat op Ubuntu-pc's onder de Dash-knop zit) is ook aanwezig.


Met stembediening een foto bewerken (klik voor groter)

In tegenstelling tot veel andere tablets ondersteunt Ubuntu meerdere gebruikersaccounts en gegevens per account worden volledig versleuteld.

Apps zullen uiteindelijk tussen de drie platforms (pc, tablet en smartphone) uitwisselbaar moeten zijn, zodat je één app op elk apparaat kunt gebruiken.

Ubuntu on tablets zal volgende week op het Mobile World Congres in Barcelona verder geïntroduceerd worden door Canonical. Weer heel interessant voor Ubuntu-liefhebbers...

Deel dit artikel: 

Reacties

Lijkt me weer zeer interessant, alles beter dan die Micro$oft toestanden.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zuid-kor_a