Updates voor Windows 10 versie 1607: KB3201845 repareert fouten, lost batterijprobleem op en herstelt internetverbinding (9 december 2016)

Cumulatieve update KB3201845 is vandaag verschenen voor Windows 10 versie 1607, dat daardoor naar buildnummer 14393.479 wordt gebracht. In deze update, die vreemd genoeg vlak voor de maandelijkse updates van volgende week dinsdag uitkomt, worden 'kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd' (ofwel: fouten opgelost). Nieuwe functies krijgt Windows 10 niet door deze update.
 

Fouten

Update KB3201845 lost voornamelijk vrij specifieke fouten op die betrekking hebben tot onder andere Windows Verkenner, gedeelde cd/dvd stations, Hyper-V virtuele machines en de System Center Configuration Manager (SCCM). Wel wordt nog een probleem waardoor de batterij van laptops heel snel leegloopt verholpen, maar dit speelde alleen bij Chinese gebruikers.

Onduidelijk is waarom deze fouten niet tijdens de maandelijkse update-ronde van komende dinsdag konden worden opgelost. Als we meer informatie hierover krijgen, melden we dat.

Aanvulling 15.30u:
Het lijkt er op dat KB3201845 ook een einde moet maken aan problemen die sommige Windows 10 versie 1607 gebruikers hebben na de november-update, waardoor de internetverbinding wegvalt. Microsoft adviseert als oplossing voor dit probleem om de pc opnieuw op te starten en dan direct via Windows Update naar nieuwe updates te zoeken en KB3201845 te installeren. Hierdoor zou voorkomen moeten worden dat de netwerkkaart wederom het IP-adres niet ververst en een lokaal IP-adres (169.x.x.x.) zonder internet-connectiviteit krijgt.

Update 14 december:
In KB3206632 wordt weer melding gemaakt van het repareren van het probleem dat de internetverbinding wegvalt. Wellicht dat deze reguliere maandelijkse update dus helpt als je nog altijd internet-problemen hebt.

Update 16 december
Inmiddels heeft een Microsoft-medewerker verklaard dat de november-update voor Windows 10 ervoor zorgde dat de internetverbinding wegviel bij een aantal gebruikers. Update KB3201845 verzachtte of verhielp het probleem bij sommige, maar lang niet alle, getroffenen. Pas de maandelijkse update van afgelopen dinsdag,
KB3206632, repareert echt de fout en herstelt de internetverbinding voor iedereen.

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb geprobeerd de update van adobe flashplayer, KB4010250, (1607), uit te voeren op mijn laptop. Op het begin verliep dit allemaal goed totdat mijn laptop weer ging opstarten. Hij blijft hierin hangen en ik heb hem dan ook meerdere keren overnieuw aan en uit moeten zetten zodat ik hem weer kon gebruiken. De update heb ik inmiddels nog steeds niet goed kunnen uitvoeren, waardoor ook mijn laptop erg traag is. Wat kan ik hieraan doen?

Geachte heer. mevrouw,
Installatie van de update KB3201845 (1607) na vier pogingen mislukt. Zowel automatisch als manueel. Het duurt al uren alvorens deze update aan installeren toe is.
Daarna schakelt automatisch de pc op zoeken en een grijs scherm. P.C. is onbruikbaar en na herhaalde knop-doorstart krijg ik het volgende op het blauwe scherm: "De updates kunnen niet worden voltooid. Wijzigen ongedaan maken. Schakel de computer niet uit." Dan mag ik uren achtereen blijven hopen dat er wat positiefs gebeurd. Dan komt na uren het Windows10 scherm om in te loggen.
Met enige schrik en wantrouwen zie ik de volgende poging om te updaten tegemoet.

Wat kan ik nu nog doen?

Graag hierop een verlossend antwoord..

Met vriendelijke groet, Wim

Erg moeilijk te zeggen wat dit weer allemaal kan zijn?
Je zou eventueel de update KB3201845 handmatig kunnen downloaden en dan installeren, maar anders moet je deze tool eens proberen.

Windows Update MiniTool v30.9.2016 vertaald in het Nederlands door mezelf. ;-)
Een klein en zeer goed programma om Windows en andere updates, ook drivers, op allerlei mogelijke manieren te kunnen beheren.
Dit had eigenlijk al standaard in Windows 10 moeten zitten.
Gewoon uitpakken en opstarten! Kleine uitleg zit erbij!

Windows Update MiniTool v30.9.2016
DOWNLOAD
http://www.mediafire.com/...

Succes!

Net een nieuwe versie uitgekomen van Windows Update Minitool v12.12.2016
Natuurlijk in het Nederlands te gebruiken!

DOWNLOAD
https://www.mediafire.com...

Deze update niet installeren, de PC loopt enorm traag en loopt vast na enige tijd na de update

helpt deze update ook tegen het blauwe screen of death? die ik maar blijf krijgen na de vorige update,na elk systeemherstel ging hij zich weer updaten en was t probleem weer terug...ging om deze update KB3200970 die steeds problemen blijft geven

werkt voor geen meter; update uitgevoerd maar wifi-probleem blijft bestaan

Hallo,

Ik heb ook nog niet zo lang geleden dit probleem gehad, maar of deze update het verbeterd heeft weet ik niet, maar werk je met een laptop?

In dat geval zou je eens naar apparaatbeheer moeten gaan binnen Windows en daar naar hetwerkadapter gaan en daar Intel Dual band wireless selecteren dan rechtsklikken en op eigenschappen klikken en dan gaan naar energiebeheer, daar staat De computer mag dit apparaat uitschakelen op de natterij te besparen, als daar een vinkje voor staat, dan deze weghalen en ok ok klikken.

Dan moet het volgens mij opgelost zijn, dat was tenminste bij wel het geval.

Succes.

Groet.

Als Microsoft al mijn uren zou moeten uitbetalen die ik aan Windos heb besteed in de loop van de jaren en dat optel bij al die mensen die aanrommelen om het werkend te krijgen dan zou Microsoft falliet zijn.

Helemaal met je eens.

Na de automatische installatie van de nieuwe update (KB3201845) windows 10 kon ik niet meer op het internet , niet via wifi en niet via vaste aansluiting, met mijn XP computer lukte het wel
Ik heb de nieuwe update verwijderd en na opstart was alles terug OK

Nu je het zegt, bij mij zijn er sinds kort ook wifi problemen geweest waardoor mijn verbinding steeds uitviel.
Heb wat aanpassingen gedaan aan mijn router en werk nu via een ethernet kabel en dat werkt wel goed, ondertussen is KB3201845 aan het binnenlopen.

Sinds ik heb geüpgraded naar Windows 10 versie 1607 sluit mijn computer beduidend trager af en soms start hij ook trager op, maar meestal start hij sneller op dan vroeger.
In ieder geval, er is dikwijls geen lijn in te trekken.

Je zou toch mogen verwachten dat een upgrade of update de boel zou verbeteren?
Hoop maar dat met deze update veel wordt opgelost en we er weer niet op achteruit gaan.

Er zijn updates beschikbaar.
• Cumulatieve update Windows 10 Version 1607 voor x64-systemen (KB3201845).

Na deze melding begint de procedure van Downloaden, updates voorbereiden enz
Uren en uren wachten voordat één update is geïnstalleerd, en deze enorme traagheid op m'n snelste pc :-(

Wat blijkt KB3201845 wordt bij mij niet geïstalleerd, geeft aan in windowsupdate geschiedenis als mislukt.

Gewoon opnieuw proberen.
Na diverse mislukte installaties en na uren wachten is het bij mij uiteindelijk wel gelukt. Een blauw scherm met de tekst zet uw pc niet uit, hoef ik voorlopig niet meer te zien. Waarom kost het zo,n enorm veel tijd voor één update?

Na 4 keer is het wel gelukt, maar wat gaat dat updaten traag!

Inderdaad laatste tijd internetverbindingsproblemen via wifi gehad, deze update binnengehaald en de internet verbinding lag er weer uit.!!!!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
gr_ekenland