Kaspersky, Panda en Adaware beste virusscanners in test

Testinstituut AV Comparatives beoordeelt meerdere keren per jaar de real-world protection die virusscanners bieden. Dus: hoe goed beschermt je anti-virus programma je in het dagelijkse leven als je op het web surft en bestanden downloadt? In april keek AV Comparatives welke virusscanner de beste was op Windows 7 Home.

AV Comparatives zoekt voor de tests op internet naar schadelijke sites die malware op je pc proberen te zetten. In april 2017 werden 448 kwaadaardige websites die malware aanboden via drive-by downloads gebruikt in de test. Gekeken werd hoeveel bedreigingen geblokkeerd werden door de virusscanners in deze periode. Hieronder de resultaten.


Bron: AV Comparatives

In april waren er - net als vorige keer - maar liefst zeven virusscanners die alle malware blokkeerden: Adaware, Bitdefender, Fortinet, Kaspersky, Panda, Symantec en Trend Micro. In vals positieve meldingen zaten echter wel verschillen. Panda, Kaspersky en Adaware gaven nul keer vals alarm en zijn dus met zijn drieën de beste virusscanners van april bij AV Comparatives. Bitdefender en Fortinet gaven één vals positieve (onterechte) melding, Symantec zes en Trend Micro acht keer.

AVG, Avira en de gratis versie van Avast lieten in april 0,4% van de malware door. Emsisoft ook, maar deze scanner liet in maar liefst 7,1% van de bedreigingen de beslissing aan de gebruiker over of de virussen geblokkeerd moesten worden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van beveiligingssoftware.

Microsoft Security Essentials (MSE) miste maar 0,7% - een iets slechtere score dan vorige keer, maar nog altijd acceptabel. Voor goede bescherming lijkt MSE de laatste tijd weer een serieuze optie te worden op Windows 7 die nauwelijks onderdoet voor andere virusscanners. Het gerespecteerde McAfee doet het bijvoorbeeld al tijden minder goed en liet deze maand 2,0% van de malware door.

Bekijk de afbeelding voor de overige resultaten.

Voor geïnteresseerden zijn hier alle resultaten van alle soorten tests van AV Comparatives van de afgelopen jaren te vinden (je kunt bovenaan de verschillende tests selecteren voor de verschillende tijdvakken)

Deel dit artikel: 

Reacties

Al 6 maanden bezig zonder antivirus, alleen malwarebyte's Pro op mij pC
Ik scan elke week met Dr Web Cureit het is gratis en zonder installatie,er word gevraag om het resultaat van de scan te verzenden , maar met een firewall (zelf die van Windows) kan je dat makelijk blokkeren en delete het folder Doctor Web in Mijn persoonlijke mappen
Voor het ogenblik nog niets van virus , want het beste antivirus is jezelf.

Panda doet het de laatste tijd weer erg goed, maar het lijkt wel op AV comparatives alleen op Windows 7 test.

Gebruik Bitdefender Antivirus 2017. Bitdefender is 1 van de beste en staat altijd in de top.

Waarom zijn die testen op windows 7 en niet op windows 10 ?.

Inderdaad.

panda werkt bij mij al jaren zonder problemen op windows en android

Deskundigen, die er echt verstand van hebben, betogen al geruime tijd dat de beveiligingspakketten achter de feiten aanlopen en slechts schijnveiligheid bieden.
Sommigen zijn het er over eens dat Microsoft Security Essentials, c.q. Windows Defender, hierop een uitzondering is.
De beveiligingspakketten zouden er de oorzaak van zijn dat software, bijv. Firefox, zelf niet eenvoudig beveiligd kan worden als gevolg van de verplichte toelating en toepassing van antiviruspakketten. De antiviruspakketten moeten vrijelijk toegang hebben en vormen daardoor zelf een potentieel gevaar. Avast hield kort geleden zelfs de update van Windows tegen.

Ik heb al maanden geen virusscanner meer, Windows Defender en de Firewall van Windows doet het prima. 1 keer per week laat ik Mallwarebytes lopen maar die vind niets meer.

Ik heb dezelfde ervaring. Microsoft brengt de laatste tijd ook meer updates per dag van de virusdefinities uit.

Het is net als met periodiek bloeddruk meten. De ene maand kun je een iets andere waarde meten als de andere maand. Maar dan hoeft er niets aan je bloeddruk te mankeren. Ik wil maar zeggen; het meten van wat die virusscanners aan valse positieven stoppen is altijd een moment opname. De ene keer wint Kaspersky, dan weer Bitdefender of Norton. Ze zijn vrijwel gelijkwaardig. Rest de systeembelasting. Daarbij vind ik Bitdefender fenomenaal!

Ik mis Sophos in het overzicht met geteste programma's

Windows 7, leeft dat nog?

Sorry maar deze tests iedere maand opnieuw zijn misleidend en bieden alleen maar meer onzekerheid.
De beste antivirus bestaat gewoonweg niet en als je deze test resultaten leest kan je iedere maand wel een andere gratis of betaalde versie nemen.
Ik neem deze zogeheten tests met een flinke lepel zout.

Av-software hoe kwetsbaar zijn ze. TEST op https://www.av-test.org/e...

Ik heb ze allemaal getest. Er wordt alleen gekeken hoe ze virussen tegenhouden en hoe ze het systeem belasten. Maar er is nog een derde punt. Hoe draait het programma na verloop van tijd. Ik weet nu uit ervaring (op meerdere computers) dat panda problemen gaat geven. En zo heb ik dat met meerdere viruskillers bemerkt. Momenteel heb ik Bitdefender geinstalleerd, geen systeem vertraging en geeft verder ook geen problemen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
_ederland