Google trekt stekker uit Picasa, Google Foto's opvolger

Google heeft gisteren bekendgemaakt dat het gaat stoppen met zijn fotobewerker Picasa. De desktop applicatie Picasa en de dienst Picasa Webalbums zullen langzaam uitgefaseerd worden. Google richt in het vervolg al zijn pijlen op Google Foto's.

Picasa werd in 2004 aangekocht door Google en is jarenlang een favoriet van veel mensen geweest. Het laatste jaar maakt Google Foto's een stormachtige ontwikkeling door. De app, desktop uploader en webdienst is veelzijdig en biedt onbeperkte gratis online opslag aan van je foto's. Leuke extraatjes zijn de auto-awesome functies waarmee automatisch geanimeerde gif'jes, collages en verhalen worden gemaakt.

Picasa-gebruikers kunnen heel eenvoudig overstappen naar Google Foto's, aldus Google. De foto's in Picasa Webalbums zijn overgezet naar Google Foto's en als je daar inlogt met je Google account staan al je foto's al klaar. Uploaden van foto's kan met de Google Foto's desktop uploader (Windows en Mac).

Je kunt Picasa ook blijven gebruiken, maar na 15 maart krijgt de applicatie geen updates meer. De Picasa Webalbums zijn tot 1 mei nog te gebruiken, daarna wordt aanbevolen op Google Foto's over te stappen.

Download Google Foto's apps en desktop uploader

In de reacties horen we graag of jij Picasa gaat missen of dat je Google Foto's ook prima vindt!

Deel dit artikel: 

Reacties

het is toch onvoorstelbaar dat een goed werkend Picasa uit beeld is, ik heb sinds een week een nieuwe laptop, de leverancier heeft alles overgezet,behalve Picasa om dat deze niet meer ondersteund wordt. Picasa was voor mij voortreffelijk, kon alles prachtig rangschikken, om nu toch Picasa te downloaden wordt door de leverancier krachtig afgeraden,(is niet veilig) hoe kom ik aan een vergelijkbare site? hoor het graag.

Ik mis picasa elke dag. Foto's bewerken gaat uitstekend, rangschikken prima.Foto's verzenden naar 50 plusser. NL werkt zeer goed,lukt niet met Google foto. Dus graag Picasa weer ondersteunen.

Als ik overstap. Gaan mijn mappen en submappen dan ook geordend over?

Jammer dat picasa is gestopt, makkelijke bewerkingsprogramma. Foto's verzenden naar andere personen is moeilijker geworden. Foto's verzenden naar de fotosite van 50 plusser lukt niet met google+. Zou het zeer op prijs stellen als picasa weer ingeschakeld zou worden.

mijn beveiliging laat picasa niet meer door
dus er zal ongetwijfeld wat fout zijn,het wordt n.l niet meer ondersteund heb ik begrepen maar ik mis het erg ik ben invalide en kon veel met het programma
is er een gratis programma wat eenvoudig werkt?

Vind het heel jammer en voor mijzelf vervelend dat picasa gestopt is. Het was voor mij een interessant foto programma. Wat ik met picasa kon bewerken heb ik nog niet in een ander programma gevonden. Echt ontzettend jammer.
Zou fijn zijn als het in een vernieuwde versie, met ook weer dezelfde mogelijkheden terug zou komen.

picasa vond ik leuker, foto's in elkaar laten lopen bewerken met vanalles, wil een sit waar je dingen aan foto's toe kan voegen een rand smiley's en meer, taksten in glitter of zonder, met die google kom ik niet verder als foto's ppslaan waar je ze moet bewerken is onduidelijk

Weet iemand hoe ik in Picasa als ik een groepsfoto heb, dit in de rechterkolom op alfabet kan zetten.

Alles gelezen hebbende blijf ik voor de bewerking van foto's bij het vertrouwde Picasa.
Ik ben 83 jaar en heb er nog veel plezier in om zo met foto's te werken,
ik heb er zelfs Picasa-cursussen voor gevolgd.
Mijn foto's staan op een externe schijf.
Alleen voor verzending naar derden werkt de Webalbum goed.

Alles goed en wel, maar ik heb google foto's gedownload en ik wil er weer vanaf. Weet iemand hoe dat moet?

Kan gelukkig Picasa nog gebruiken voor het maken van fotocollages (bij Google Foto's veel minder mogelijkheden), maar ben de links naar de foto's in mijn webalbums kwijt. Heb foto's op mijn eigen website gelinkt naar (de grotere versie) in Picasa webalbums, moet nu alle links gaan aanpassen, omdat ze veranderd zijn nu de webalbums openen in Google Foto's. Geef mij Picasa maar terug!

Jammer, Picasa was veel gebruiksvriendelijker en bood meer mogelijkheden!

Voor mij is Picasa ideaal. Kon er van alles mee doen, zelfs gesloten ogen openen en bloemen in een kale struik aanbrengen bijvoorbeeld.
Dat lukt mij niet meer met het programma wat ik nu gebruik. Jammer o jammer!!!

Ik begrijp er niet heel veel van. Tot nu toe gebruikte ik Picasa. Daar was ik erg gelukkig mee. Ook bij het maken van fotoalbums bij Albelli, kreeg ik makkelijk toegang tot Picasa. Ik snap niet hoe ik nu een fotoboek kan maken, als ik bij mijn afbeeldingen niet automatisch google fotoos krijg. Waar moet ik ze dan vandaan halen?

Mij ging Picasa niet zozeer om de foto-opslag (heb ik wel externe geheugens voor) maar meer om het eenvoudige bewerkingsprogramma. Ik gebruik enkel wat filters, retoucheren en tekst in foto aanbrengen, dus ik hoef niet die uitgebreide programmas zoals photoshop en adobe-varianten. Wie weet een simpel, gratis te downloaden, bewerkingsprogramma?

Je kunt Picasa nog gewoon blijven gebruiken voor die bewerkingen hoor. Werkt zelfs perfect op Windows 10

Weet je ook of je een programma als Picasa kan overzetten naar een andere laptop, Albert? (Met een externe harde schijf o.i.d.)

Jammer van picasa maar goed bedenk wel weer wat anders.

Wie heeft een goed alternatief voor Picasa op mijn Desktop?

Zal het niet missen, foto's staan enkel in tweevoud op externe harde schijven, veilig voor alles !

Jammer, voor het beheer van foto's, via het terug kunnen vinden op naam, locatie en andere tags, vind ik Picasa (de desktop-applicatie) perfect. Dat je ook nog eenvoudige bewerkingen kunt doen (bestand verkleinen door verlaging resolutie, bijsnijden, kleuren en contrast wijzigen) is daarbij mooi meegenomen, al gebruik ik daar ook andere programma's voor. Voor beheer heb ik nog geen goed alternatief gevonden al hebben XnView en FastStone wel wat. Ook na 15 maart zal ik Picasa beslist wel blijven gebruiken.

En waar vind ik Google Foto's de gezichtherkenning? Oja, om privacyredenen kan dat niet. Online snap ik dat, maar ik wil die gezichtherkenning enkel gebruiken op mijn desktop. En geo-tags? Die zoekfunctie op plaatsen van Google Foto's vind ik maar niets. Ik wil zelf kunnen aanduiden waar mijn foto's genomen zijn

Je kunt met Android of IOS Snapseed downloaden. Snapseed kan als geïntegreerd hulpmiddel gebruikt worden bij de functie Bewerken van Google photos.

“Want to keep running Picasa? You Can!” zie artikel op http://www.ghacks.net/201...

Goede tip, duidelijk artikel op gHacks.net

Ik heb het al langer helemaal gehad met Google, die ook met Android alle privacy regels overtreedt. Om Android volledig te kunnen gebruiken moet je Google Play Services actief hebben en dat betekent dat je alle deuren naar wat voor informatie ook op je smartphone wagenwijd open zet voor Google en zijn kornuiten.

Redactie, ik vind 'Google Foto's' niet prima. U onthoudt uw lezers essentiële informatie en ook dat vind ik niet okay!

"Wat Google's nieuwe fotodienst betekent voor je privacy ../..

De nieuwe zoekfunctie doet de nekharen van privacyvoorvechters overeind staan. Tel maar op: Google biedt iedereen gratis, ongelimiteerde foto-opslag en kan daarna geheel geautomatiseerd erachter komen wat er op die foto's te zien is.

Maak je opvallend veel foto's van paarden? Dat is kennis die Google goed kan gebruiken: waarschijnlijk heb je veel interesse in paarden en dus is het wellicht lucratief om meer advertenties over ruitersportspullen aan je te tonen.

Wie op iOS of Android instelt dat alle foto's automatisch gebackupt mogen worden naar Google Photos en misschien wel eens een pikante foto in de slaapkamer maakt, zal het wellicht geen prettig idee vinden dat Google's computers daar dingen uit kunnen herkennen. Er komt geen mens aan te pas, maar toch.

Privacyvoorwaarden
De privacyvoorwaarden van Google geven het bedrijf overigens in theorie alle ruimte om informatie uit geüploade foto's te gebruiken voor reclamedoeleinden:

Onze geautomatiseerde systemen analyseren uw inhoud (inclusief e-mails) om voor u relevante productfuncties te leveren, zoals aangepaste zoekresultaten, gepersonaliseerde advertenties..".
Bron: http://nos.nl/artikel/203...

ja, als kiespijn ...

Verklaar je nader

Ik ga het zeker missen
Maak graag collages en dia shows

Ik baal er stevig van dat Picasa weg is , vond het een heel fijn en gebruiks vriendelijk programma e

Ja ik ben geschrokken dat Picasa stopt.Ik ben 75 en was zo gewend aan dit makkelijke programma .Ik heb naar andere fotobewerking programma,s gekeken maar dat is voor mij veel te moeilijk. Microsoft laat A>U>B picasa in gebruik.Daar zouden ze duizenden heel blij mee maken .

Ga Picasa heel erg missen gebruik het al heel veel jaren zet soms leuke teksten op de foto's mp3 muziek en branden is simpel kortom gewoon een fijn programma.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
dene_arken