Opera 56 heeft kleine verbeteringen

Opera is de op vier na (Internet Explorer/Edge, Google Chrome, Firefox en Safari) meestgebruikte browser. De van oorsprong Noorse browser is halverwege 2016 in Chinese handen gekomen.

Opera 56 is gisteren verschenen. In deze uitgave zitten vooral kleine verbeteringen, die best handig kunnen zijn maar zeker niet wereldschokkend. We lopen er even doorheen.

Als je op een webpagina helemaal naar beneden gescrolled bent en je klikt bovenaan op het actieve tabblad (van de site waar je bent) dan ga je gelijk weer naar het begin van de pagina. In de Instellingen | Geavanceerd | Browser | User interface kun je dit eventueel uitzetten (Schuif naar de bovenkant van de pagina door...)

Bij video pop-outs (filmpje zwevend boven browser) kun je nu makkelijk het geluid harder of zachter zetten met een volumeknop. Als je inzoomt op een pagina dan verschijnt er nu een zoom-indicator in de adresbalk. Verder zijn de Over Opera pagina en Instellingen overzichtelijker geworden.

Ten slotte toont Opera zo nu en dan gesponsorde inhoud in de Snelkiezer. Reclame dus. Deze kun je uitzetten door op de schuifjes rechtsboven in de Snelkiezer (nieuw tabblad) pagina te klikken en dan de schakelaar uit te zetten bij Toon suggesties Snelkiezer.

Maar zegt Opera:
Before you do so, please consider that, as a product delivered to you free of charge, you support Opera by keeping sponsored content switched on

Ten slotte is Opera 56 gebaseerd op Chromium 69, waardoor alle beveiligingslekken die de afgelopen tijd in Chrome dichtgeplakt zijn ook in Opera zijn verholpen. En veel fouten worden gerepareerd in deze uitgave.

Opera is te downloaden voor Window, macOS en Linux. Je kunt ook updaten vanuit de browser zelf. Het mailprogramma van Opera is tegenwoordig losgekoppeld en apart te downloaden.

Deel dit artikel: 

Reacties

De knop om direct filmpjes te downloaden is verdwenen.
Jammer dat vond ik een van de beste dingen aan opera.

Weer een nieuwe uitgave van Opera. De snelheid is enorm goed. Ideaal. Ik merkte, bij de gegeven links, dat de term ´´over Opera´´ is verdwenen (?!) Hier kon ik altijd zien, welke versie ik gebruikte. Nu staat daar de balk ´´Bijwerken en herstellen´´ voor in de plaats.

Maar ik heb de recentste versie. Nieuw is ook, onder mijn eigen diagrammen, een keur aan diverse artikelen uit kranten, filmrecensies, etc.... Okay... zit mij niet in de weg, maar is even wennen. Al met al weer een razendsnelle en perfecte uitgave van Opera.

"Over Opera" kun je nu terugvinden bij Menu\Help\Over Opera.
Als dat nieuws in de weg staat kun je dit ook simpel uitschakelen...
Het gemakkelijkst is om een nieuw tabblad te openen, klik bovenaan rechts op de schuifjes "Eenvoudig instellen" en bij "Uiterlijk" zet je bij "Toon nieuws" het schuifje uit.

Bedankt voor je tips, Writer. Ik ga ´ns kijken.

Ik gebruik hem ook, daarnaast nog Vivaldi, ben nog aan het twijfelen maar kom nu iedere keer weer bij Opera

Hier nog zo'n (grote) twijfelaar. Blijf maar heen en weer gaan. Soms is dat best wel vermoeiend pff.

Ik gebruik Opera voor 90 % van de sites.
Vivaldi vind ik een mooier snelstartscherm hebben, maar ik heb sinds een update van een paar weken geleden problemen met het aanklikken van uitrolmenu´s als ik dan op een submenu klik gaat de browser naar het artikel of foto wat achter het uitrol gedeelte ligt en niet naar mijn keuze van het submenu.

Hopelijk komen er snel weer wat (kleine) verbeteringen in Vivaldi. Volgens mij toch ook een browser die steeds hoger op de ladder der browsers zal komen. Ik moet 'm maar eens gaan gebruiken.

Idd kleine verbeteringen, desalniettemin een dijk van een browser. Pure eenvoud en klasse. Iets sneller dan de andere gigant FF en iets minder snel dan de eveneens door mij gelauwerde G.Chrome. We worden aardig verwend in het land der browsers.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ned_rland