VPN ja of nee?

Vragensteller: 
pop
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 11
Toelichting op vraag: 

Beste allemaal, Ik heb een vraagje over proton free vpn die heb ik een tijdje gebruikt, Maar ik ben er achter gekomen dat vpn ook goede sites blokkeert, Namelijk online bij de jumbo boodschappen doen, Word helemaal geblokkeert, En ik kon kpn veilig met vpn aan ook niet downloaden. Zijn er misschien mensen die mij kunnen vertellen of vpn ook echt nodig is met normaal internetten? bij voorbaat dank.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Hallo pop: Ja met gewoon internetten heb je een vpn nodig zodat je gegevens via een vpn server lopen en versleuteld worden en daardoor voor een ander niet te oncijferen zijn en voor een hacker moeilijker benaderbaar. Helaas zijn er websites die een vpn verbinding niet accepteren omdat ze je gegevens willen weten. Aan jouw de keus of je dan tijdelijk vpn uitschakelt of niet.Jij bent de baas, niet andersom.Maar als je bijvoorbeeld kpn veilig wilt downloaden moet je je gegevens wel prijsgeven want ze willen weten dat je bent wie je zou moeten zijn. Even vpn vooraf voordat je naar de website gaat uitzetten.Na de download en installatie weer aan.Klaar. Zo werkt dat. Mijn advies: blijf vpn gebruiken!!!!

Er zijn ook betaalde VPNs die een functie bevatten die er voor zorgt dat men niet kan zien dat je een VPN gebruikt.

Beste patrick, Weet u misschien welke merken vpn die functie hebben.

Helaas niet, ik heb er wel eens over gelezen, vandaar.

Ik vermoed dat Privado VPN gratis 10GB elke maand wel gewoon geaccepteered word door de Jumbo. Als ik naar inloggen gaat geen blokkade bij mij. Dit kan je allicht proberen. Privado had kinderziektes maar is nu de beste optie!

Bedankt voor de antwoorden, ga zo wie zo privada eens proberen.

afbeelding van redactie

Hier lijkt de Jumbo website gewoon te werken met ProtonVPN aan. Met Nederland als locatie in de VPN.

En voor de goede orde: een VPN blokkeert geen sites, maar versleutelt alleen de verbinding en verandert je IP-adres.

Websites kunnen wel soms VPN-gebruikers blokkeren, maar zoals gezegd hadden we daar bij de Jumbo site geen last van.

Heb je een VPN nodig voor thuisgebruik? Dat hangt er vanaf wat je belangrijk vindt. Als je niet wilt dat Jumbo jouw IP-adres of geschatte locatie weet dan kan dat, maar als je online boodschappen doet en laat bezorgen dan weten ze wel je echte adres, dus wat heb je er dan aan?

Verder is een VPN vooral nodig op onbeveiligde netwerken (gratis WiFi), om GEO blokkades te omzeilen of als je geen sporen na wilt laten op internet (maar zoals gezegd: bij boodschappen doen bij de Jumbo weten ze toch al je adres of banknummer etc.)

@Redactie De Vpn bescherming bij de Jumbo in dit geval is niet om jezelf tegen de Jumbo te beschermen maar om de verbinding er naar toe te beschermen en een eventuele banktransactie. Welke soort wifi of internetverbing dan ook.Vpn is altijd veiliger! Openbare wifi ik gebruik bijvoorbeeld helemaal niet.
En verder de vraagsteller heeft al een oplossing bedacht las ik, dus hier houd het op. Groet Robin.

afbeelding van redactie

Ja klopt, maar bijna alle websites maken tegenwoordig gebruik van versleutelde verbindingen (https, s staat voor secure) die bedoeld zijn om de invoer van gegevens te beveiligen. Hierdoor kunnen anderen je wachtwoorden, codes en andere verstuurde informatie niet meer afluisteren/onderscheppen. Dat zou afdoende moeten zijn, zeker als je op je eigen internetverbinding zit.

Maar goed, je kunt voor VPN kiezen. Om op pops vraag terug te komen: VPN ja of nee? Thuis gebruiken wij bijna nooit VPN (soms om geo blokkades te omzeilen) maar wel op verbindingen buiten de deur. Maar iedereen moet natuurlijk doen wat hij zelf prettig vindt.

Bedankt redactie voor het antwoord, maar bij mij blokkeerde proton toch echt de jumbo site met nederland als locatie, Ik moet er wel bij zeggen dat hij soms pas halverwege blokkeerde als je al een tijdje bezig was, dat is zeer frustrerend, je moet dan eerst de vpn uitschakelen en dan kan je weer verder.

afbeelding van redactie

Wat bedoel je met 'blokkeerde proton toch echt de jumbo site'? Gaf Proton een melding dat de Jumbo-site geblokkeerd werd? Kun je daar een schermafbeelding van sturen? Verloor je niet de verbinding, dat kan gebeuren soms.

Schermafbeelding lukt helaas niet, ik weet niet hoe ik dat voor mekaar moet krijgen, ik kan wel vertellen wat ik kreeg, namelijk een wit scherm met de engelse tekst acces dinied.

Op je toetsenbord zit een PrtScr (Print Screen) knop.

Probeer die eens.
Die knop werkt zowel in Windows als in Linux om een scherm afbeelding te maken.

afbeelding van redactie

Hier nog wat uitleg over schermafbeeldingen met prntscrn:
https://www.gratissoftwar...

afbeelding van redactie

Maar dat witte scherm met Access Denied was waarschijnlijk in je web browser (Chrome, Firefox, Edge, Brave of wat dan ook)? Dat is een melding van de website (Jumbo in dit geval) en niet van ProtonVPN.

Bedankt voor het meedenken, maar ik heb nu een betaalde vpn op mijn pc namelijk f secure freedome, Ben je natuurlijk wel wat geld kwijt maar hij werkt goed ook bij de jumbo site, privado vpn heb ik er al weer afgegooid want de 10gb die je elke maand gratis krijgt was ik al binnen een uur kwijt, Omdat ik ook online spelletjes speel, hij gaat daarna noch evt door maar bij de speedtest van kpn was de snelheid bijna nul geworden, Dus dat schiet ook niet op. Dus net wat ik zij f secure werkt goed.alleen zeggen sommige sites over f secure dat hij wat minder privacy vriendelijk is, Maar dat verschilt per site, Tot zover, Groet:pop.

In Computeridee nr.20 2022 staat een VPN test.

Je kan het ook aan Google vragen:
https://www.vpn.nl/vergel...

Bedankt voor de tip, Maar blijf toch maar voorlopig bij f secure, Hij doet het goed en is in principe ook niet er duur, Ik heb hem via de officiele site gekocht voor noch geen 40 euro voor 1 jaar.

Reageer