Thunderbird voor op je Android-telefoon en -tablet komt eraan (update)

Update 14 juni 2022

Thunderbird voor Android wordt gebaseerd op K-9 Mail

Update 11 mei 2022

Op de Twitter-account van Thunderbird is bekend gemaakt dat de mobiele app van de mail-client voorlopig alleen voor Android beschikbaar komt. Een iOS-versie staat nog niet op de planning. Er komt een APK-bestand en Thunderbird voor Android komt in Google Play en de F-Droid store. Over enkele weken maakt producent Mozilla meer details bekend.

Originele bericht 3 mei 2022

Groot nieuws van Mozilla! Product manager van e-mail-programma Thunderbird, Ryan Lee Sypes, antwoordt op een vraag op Twitter dat een mobiele app van Thunderbird 'snel komt'. Dat zou betekenen dat er een Thunderbird mail-app voor Android en iOS in de maak is! Naast de vertrouwde Thunderbird-applicatie voor Windows, macOS en Linux.

Wanneer Thunderbird voor Android en iOS zal verschijnen is niet bekend gemaakt, maar het lijkt er dus op dat we op niet al te lange termijn kunnen mailen met Thunderbird op onze Android-telefoon en -tablet, iPhone en iPad. Voorlopige prioriteit heeft overigens de interface van de desktop-applicatie van Thunderbird, zo meldt Sypes. In de zomer wordt Thunderbird 102 voor Windows, Mac en Linux verwacht met veel vernieuwingen.

Onze vraag is:

Zou jij Thunderbird gaan gebruiken op je telefoon en tablet?

Ja, dat lijkt me heel fijn!
90% (589 stemmen)
Nee, geen belang bij
7% (47 stemmen)
Ik heb geen mobiele telefoon of tablet
2% (12 stemmen)
Anders, namelijk...
1% (7 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 655

Reacties

Het zou super zijn dat het ook op Android werkt. Ik gebruik het nu in windows 11 en gaat perfect. Mooi en snel werkende email cliënt. Top programma. Weg met Outlook.

Ik zou het heel fijn vinden als Thunderbird ook op de app uit komt.
Nu gebruik ik het op de Laptop maar ik heb nog een ander emailadres dat ik in Thunderbird gebruik.

Nu hoef ik straks niet 2 aparte apps te gebruiken voor mijn beide emailadressen en kan ik de agenda ook openen/synchroniseren vanaf de telefoon. Het zou mooi zijn als het ook werkt met .ics bestanden.

Voorheen werkte ik met met een CalDav app op mijn telefoon om mijn agenda en contactpersonen te synchroniseren in thunderbird samen met Thundersync of zoiets.

In ieder geval kijk ik hier zeker naar uit!

Ik lees net dat de app in de zomer van 2023 wordt uitgebracht.

Ik ga hem zeker proberen, ik gebruik nu outlook bevalt op zich goed. Maar op de Laptop gebruiken we al jaren Thunderbird, en hoop dat thunderbird op android net zo goed werkt.

Ken de app nog niet en weet dus niet of ie gaat bevallen. Wel nieuwsgierig naar.

Gebruik na alle tevredenheid Bluemail, en zie geen noodzaak om over te stappen.

afbeelding van WriTer

Ik gebruik al enkele jaren BlueMail op mijn Android smartphone en ben daar zeer tevreden over.
Maar wie weet kan dat ooit nog eens veranderen, maar voorlopig niet.

I stand with Ukraine!

Vraag me alleen af hoe dat gaat werken met Google Mail, Google ziet Thunderbird op de PC (tenminste bij mij) als een onveilige app, dus als ze die opvatting bij Thunderbird voor je mobiel ook toepassen zullen Google Mail gebruikers er weinig aan hebben.

Google ziet elke app die in wil loggen bij Google als onveilig. Daarom krijg je eenmaal de vraag of dit klopt en moet je je inloggegevens invullen.Je moet als je via een browser inlogt toch ook je inloggegevens invullen? Is voor je eigen veiligheid. Verder werkt de combinatie (Thunderbird en Gmail) al jaren uitstekend.

Ik zie juist Google als iets ongveiligs. Het hele idee dat je vandaag de dag alleen maar apps kan gebruiken met Google services baart mij zorgen. Ze weten alles van je en dat is ook waarom je het gratis kunt gebruiken. We worden alleen veel te afhankeljik van deze techbedrijven die uit zijn op onze informatie en om ons te kunnen controleren. Ik heb dan ook een deGoogled telefoon, geen google account en geen microsoft account.

afbeelding van Albert

Beste nieuws van de dag.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
zu_d-korea