Thunderbird 102 krijgt al deze nieuwe mail-functies!

Vermoedelijk deze zomer verschijnt de jaarlijkse grote update voor mailprogramma Thunderbird. Wij laten je zien wat je allemaal kunt verwachten in Thunderbird 102. Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave.

Nieuwe zijbalk

Met de nieuwe zijbalk (Spaces Toolbar) in Thunderbird kun je snel wisselen tussen mail, agenda, taken, adresboek, chat en add-ons. Hij doet ons wat denken aan de zijbalk in Opera. Handige toevoeging!

Je kunt de zijbalk ook verbergen. Dan krijg je een knop bovenaan waar je snel kunt wisselen tussen de verschillende onderdelen van Thunderbird:

Nieuw adresboek

In Thunderbird 102 zit ook een geheel vernieuwd adresboek. Overzichtelijker, uitgebreider en met meer mogelijkheden:

Link preview

Als je een link toevoegt aan een mailtje dan kun je deze nu omzetten in een 'link preview', een voorvertoning van de website in het linkje. Dit is net als in WhatsApp (of Twitter) als je een linkje deelt met iemand.

Makkelijker nieuwe accounts opzetten

Het is makkelijker en overzichtelijker om nieuwe mail- of agenda-accounts toe te voegen aan Thunderbird met de 'Hub' om accounts in te stellen.

Importeren en exporteren sterk verbeterd

In Thunderbird 102 wordt het een stuk makkelijker om mail en gegevens uit andere programma's te importeren (of te exporteren). Ook zonder speciale add-ons daarvoor.

Mailheader opnieuw ontworpen

De header (kop) van mailberichten is ook opnieuw ontworpen:

Verder heeft Thunderbird 102 nog:

  • Ondersteuning voor Matrix chat-protocol
  • Interface voor OpenPGP versleuteling wordt makkelijker in het gebruik
  • Maildir wordt nieuwe formaat om mail op te slaan, waardoor beveiliging verbetert en backups incrementeel kunnen worden (afzonderlijke mails worden opgeslagen in plaats hele mailbox in één keer)

Thunderbird 102 lijkt een zeer interessante nieuwe uitgave te worden die tjokvol vernieuwingen zit. Gebruikersgemak en een overzichtelijker uiterlijk staan bovenaan deze nieuwe versie.

Thunderbird 102 zal vermoedelijk deze zomer of herfst verschijnen. De vorige grote uitgave van Thunderbird (versie 91) kwam vorig jaar augustus als losse download uit en werd in oktober breed uitgerold voor iedereen via de automatische updates.

Reacties

afbeelding van WriTer

Ziet er goed uit, daaraan kan je ondermeer zien hoe vooruitstrevend Opera al jaren is als je ziet hoeveel gelijkaardige functies zoals hier de zijbalk wordt overgenomen in andere programma's.

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin, Stop de oorlog!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nieuw-ze_land