Advertenties of mails in Meldingenscherm

Vragensteller: 
Ome Sjaak
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Win 10
Toelichting op vraag: 

Ik zag vandaag bij iemand met Windows 10 in het meldingenscherm aan de rechterkant van het beeldscherm als je op de meest rechtse knop op de taakbalk klikt, allerlei berichten van commerciele partijen als ING en Albert Heijn staan. Met logos. Ik zelf heb daar alleen nog maar Windows systeemmeldingen gezien bestaande uit alleen tekst, en ik heb geen idee waar die kleurrijke advertenties vandaan komen. Herkennen jullie dit? Hoe kan dit weg?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Zijn dit geen meldingen vanuit Windows Mail met email van genoemde bedrijven?

In het meldingenscherm? Dat is toch voor systeemmeldingen van Windows bedoeld? Ik weet zeker dat deze kennis niet het mailprogramma van Windows gebruikt. Daar heeft hij absoluut geen sjoege van.

De genoemde berichten komen niet in de mail voor. Wat ik me kan herinneren: opdringerig bericht van Mcafee, die overigens niet gebruikt wordt, en "U heeft 1500 euro gewonnen" van Albert Heijn. En een bericht van ING terwijl hij geen ING heeft. En alles met rode, blauwe en oranje logo's. Lijkt eerder van oplichters afkomstig te zijn. Misschien een virus? Ik zal hem eens vragen met Malwarebytes te scannen.... Ik heb op internet nog nergens iets gelezen over het gebruik van het meldingenscherm door andere partijen dan Microsoft Windows...

afbeelding van Cornelis

Beste Ome Sjaak,
als de muiswijzer op de betreffende knop wordt geplaatst (zonder Klikken)
dan zal het label ervan u zeker op weg helpen.

Plaatst u anders de naam ervan even hier.

Reageer