Installeren Windows 11 in een virtualbox

Vragensteller: 
Pinda
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Is het mogelijk om Windows 11 d.m.v. VirtualBox te installeren ?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Dat zou moeten kunnen, dus probeer het eens.

Het lukt mij niet. Ik krijg de volgende mededeling: Recovery. Your PC/Device needs to be repaired. The operating system could not be loaded because a critical system driver is missing or contains errors. File\Windows\System32\drivers\qlfcoeisys. Error code: 0x0000017.

afbeelding van redactie

Heb je ervaring met het gebruik van VirtualBox? Je kunt de iso van Windows 11 nu gewoon installeren in VirtualBox:

In virtualbox heb ik versie other windows ( 64 bit ) gebruik. Versie Windows 11 komt niet in voor'. Via Windows Insider Programma is het mij bekend, maar dat is niet mijn bedoeling.

afbeelding van redactie

Voor de goede orde: de ISO is van een Windows 11 Insider versie. De officiële Windows 11 verschijnt pas dit najaar. Bij ons lukt installeren van de iso in VirtualBox wel. Geen idee waarom je die foutmelding krijgt. Wij hebben ook Windows other gekozen inderdaad. En dan ga je dus vanuit VirtualBox naar de ISO om het installatieproces te beginnen.

Hier staat nog een voorbeeld voor Windows 10 Technical Preview van zeven jaar geleden. Ziet er wat anders uit, maar de essentie is hetzelfde. Lees vooral punt 3.
https://www.gratissoftwar...

Wanneer ik in virtualbox Windows 11 start\installeer krijg ik de mededeling: Windows 11 kan niet worden uitgevoerd op deze pc. Deze pc voldoet niet aan de minimale systeemvereisten voor de installatie van deze versie van Windows. Terwijl ik via Windows Insider Program wel luk Windows11_IndiserPreview te installeren.

windows 11 zit nog in een test fase en is niet compleet af, waardoor er fouten in zitten en dus onverwachte situaties zich kunnen voordoen.

Reageer