Officiële Windows 11 bèta ISO gratis te downloaden bij Microsoft

Microsoft is druk bezig om Windows 11 te ontwikkelen en testen voor uitgave in het najaar. Inmiddels is voor het nieuwe besturingssysteem ook het eerste officiële ISO-bestand te downloaden via Microsoft. Hiermee kun je Windows 11 Insider Preview (het gaat nog om bèta-versies, alleen geschikt voor gevorderden om uit te testen!) installeren als virtuele machine in bijvoorbeeld VirtualBox. Of rechtstreeks op een test-pc (of als dual boot).

Tot gisteren kon je de Insider Previews van Windows 11 alleen krijgen als je Windows 10 op Dev Channel zette en ging upgraden naar Windows 11. Nu kun je dus gewoon de ISO van Windows 11 downloaden.

 
Je dient eerst rechtsboven op de pagina die opent in te loggen met je Microsoft account:

 
Als je ingelogd bent dan scroll je naar beneden en kies je Windows 11 Insider Preview. Je kunt kiezen voor Beta Channel (iets stabieler) of Dev Channel (nieuwere functies, maar minder stabiel). Daarna klik je Confirm en vervolgens kun je onder Language kiezen voor Dutch.

Uitleg

Het downloaden en proberen van test-versies van Windows 11 is geheel legaal en de download is vanaf de website van Microsoft. Testversies van Windows 11 zijn geschikt voor gevorderden om het nieuwe besturingssysteem uit te proberen. Ze zijn niet bedoeld voor langdurig gewoon gebruik.

Reacties

ik ben een dev insider en als ik enkele reacties lees, is er volgens mij hier geen enkele die weet wat dev of insider betekend?wacht op de officiele versie van windows 11? hou er rekening mee dat dit maar een relaise is en dat je hierdoor problemen kan krijgen? software,s staan nog niet op punt om degelijk te gaan werken bij w11?Maar blijkbaar lopen jullie toch graag deze risico?

Spreek voor jezelf en volg erst eens een fatsoenlijke cursus Nederlands. Je reactie staat vol taalfouten!

"erst" ??

Hahaha, ja, zag het zelf ook. Een typefoutje. Toch eens een typecursus overwegen... ;-)

To access this page, you need to be a member of the Windows Insider program.
Learn moreAlready an Insider? Sign in using the Sign in option on the upper right of this page. On smaller devices, open the navigation menu on the upper left, then sign in using the Sign in option on the upper right.

afbeelding van redactie

Ja, je dient inderdaad eerst in te loggen met je Microsoft account. Is nu toegevoegd aan het artikel.

Nee, je moet inloggen als "member of the Windows Insider Program". Je gewone Microsoft account volstaat niet.

Als je er geen verstand van hebt, reageer dan niet. Je wordt 'member' door in te loggen met je Microsoft-account!

... daarna je aanmelden als insider, bij voorkeur kiezen voor het stabielere Béta-kanaal. Vervolgens kun je de bewuste iso downloaden.

Als je geen account hebt moet je er eentje aanmaken,en u akkoord verklaren voor het team te versterken daarna krijg je bij u update,s een upgrade van w11 waardoor je deze naar 11 kan brengen vergeet dan niet te kiezen welke dev of gewone insider? denk er maar eens goed over na en zou me verbazen of ze dit nog gaan toestaan?de relaise is afgesloten op 30 juni 2021

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
zuid-kore_