Hoe een volledige harde schijf kopiëren inclusief verborgen partities?

Vragensteller: 
Roger
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
10
Toelichting op vraag: 

Ik wil mijn 2de harde schijf vervangen door een ssd. Op de bestaande schijf staat een herstelpartitie die enkel te zien is met schijfbeheer. Hoe en/of met welk programma kan ik een exacte kopie maken van de gehele harde schijf?
Bedankt bij voorbaat.

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

macrium reflect doet dat uitstekend, wijst de weg vanzelf.
Hier is de gratis versie te vinden/

macrium reflect doet dat uitstekend, wijst de weg vanzelf.
Hier is de gratis versie te vinden. wel opletten , alleen het bezette deel anders past hij niet op de nieuwe. dus niet exacte copie.

afbeelding van WriTer

EaseUS Todo Backup, AOMEI Backupper, Acronis True Image zijn programma's waarmee ik in het verleden al een volledige kopie heb gemaakt en op een andere schijf ALLES heb kunnen terugzetten.
Is die schijf groter dan het origineel dan zul je het onbeschreven deel moeten formatteren en partitioneren en eventueel groter maken met bevoorbeeld AOMEI Partition Assistant of EaseUS Partition Master.

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

TRUE IMAGE is het enige programma wat bij mij serieuze problemen gaf zoals ongeldige backup of terugschrijven mislukt dat zit je dan als hij na 25% meld "mislukt" en je schijf onbruikbaar is. (ja eerst controle gedaan).
Ook het bijgeleverde prog bij mijn ssd (acronis) verknalde de boel.

afbeelding van WriTer

Gebruik nu geen Acronis True Image meer maar in het verleden nooit problemen mee gehad, tja... wat kan er bij u misgelopen zijn?
Heb daarna lange tijd EaseUS Todo Backup gebruikt maar er kwamen wat teveel beperkingen en een rescue CD maken was een heel gedoe en lukte meer niet dan wel, uiteindelijk ben ik overgeschakeld naar AOMEI Backupper.

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

Reageer