Hoe kan ik Comodo Cleaning Essentials internetverbinding laten maken?

Vragensteller: 
ano
Linux
Versie van je besturingssysteem: 
Linux Mint xfce
Toelichting op vraag: 

Via RKhunter ben ik er achter gekomen dat mijn PC (kabel) met Linux Mint rootkits heeft .
Nu wilde ik de opstartbaren Comodo Cleaning Essentials draaien maar die kan ik niet updaten omdat Comodo Cleaning Essentials geen internet verbinding kan maken . Hoe los ik dat op ?

Op een andere laptop (kabel) heeft Comodo Cleaning Essentials wel internet verbinding .

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Ik ben vergeten erbij te vermelden dat op die PC Windows 10 op de eerste schijf staat en linux Mint op de tweede schijf . Bent er achter gekomen dat Comodo Cleaning Essentials , linux niet kan scannen .
Windows 10 wil ik wel laten scannen door Comodo Cleaning Essentials . maar ik krijg geen internet verbinding en dus geen updates .

afbeelding van redactie

Weet je zeker dat het geen vals positieve melding is van RKHunter?

Je kunt ook een rescue disk gebruiken om te scannen:
https://www.gratissoftwar...

Maar wees wel voorzichtig voordat je je hele systeem overhoop haalt en de melding van RKHunter misschien vals positief is (kans op rootkits met Linux Mint lijkt me niet zo heel groot).

Inderdaad, pas op met RKHunter, want deze geeft "warnings", die je op het verkeerde been kunnen zetten. De groep "postdrop" zou foute boel zijn volgens RKHunter, maar als je die groep verwijdert, dan kan Wine bijvoorbeeld niet meer updaten, aldus mijn test gisteren in Linux Mint Cinnamon 19.2.

Dank jullie voor jullie antwoorden , maar ik kan op dit moment niets meer nakijken , ik heb geen beeld meer. Ik heb gisteren de pc stofvrij gemaakt (compressor , kwastje) en een ventilator achter vervangen. Nu krijg ik geen biep meer bij het opstarten en geen verbinding meer met het (HDMI) beeldscherm . Dit word waarschijnlijk mijn volgende vraag .

Kijk, of de ventilator goed is aangesloten, dus de min (-) en de plus (+) niet verwisseld zijn geraakt. Controleer alle stekkers op het moederbord e.d., want die raken gemakkelijk los; even losmaken en weer vastzetten kan soms helpen vanwege aanslag door verontreinigde lucht. Er kan ook een zekering defect zijn geraakt, bijvoorbeeld in de voeding.

En als de PC helemaal "dood" is en er dus zelfs geen lampje gaat branden: aan de achterzijde van een desktop zit bovenaan, naast de stroom-aansluiting, een kleine, zwarte aan-uit knop, die door je werkzaamheden in de uit-stand kan zijn geraakt; even weer aanzetten kan dan wonderen doen...

Postbus , ik ga het morgen proberen (stekkers controleren ). ik maak hier een nieuwe "Stel een nieuwe computer-vraag" over . Anders klopt de titel niet meer . ik spreek je later op de nieuwe titel "PC na schoonmaak geen biep en geen beeldscherm meer " .
P.S. ik heb de PC 4 jaar , dit is de eerste keer in mijn leven ,dat ik een stekertje (ventilator) hebt verwisseld . Zoveel verstand heb ik er niet van .

(ik heb weer beeld).
Of het een vals positieve melding van RKHunter is weet ik niet, ik gebruikt dit programma voor het eerst .Ik weet ook niet hoe ik die rootkits zou moeten verwijderen . Daarom dacht ik dat ik Comodo rescue disk (iso) daarvoor kon gebruiken maar die scan alleen het Windows gedeelte plus dat het niet kan updaten als die op de PC start (in de laptop kan die wel updaten , dat vind ik raar). Op https://www.gratissoftwar... staan geen rescue disk voor Linux .
Toch zou ik wel een of ander betrouwbare malware scanner op linux willen hebben . Ik heb Virtualbox op de Linux schijf waar ik veel testen in doet zoals b.v. Windows 7 legaal maken met methode 1 . (deze werkt echt en volgens de schrijver is het legaal).
https://msguides.com/micr...
Maar stel dat ik een keer een verkeert programma test en het slaat over van guest naar host , dan heb ik toch een malware scanner nodig . Als iemand mij kan vertellen hoe ik de firewall Guwf van linux moet instellen zodat Virtualbox alleen uitgaande verkeer heeft en inkomend verkeer blokkeert vind ik het ook goed.
Pfsense gebruik ik al in Virtualbox , maar ik weet niet of ik het safe heb ingesteld .

P.S ik had geen Comodo Cleaning Essentials op het opstartbare iso stick maar Comodo rescue disk . foutje van mij.

GUFW: het je al eerder gevraagd en antwoord gekregen: https://www.gratissoftwar...

In Linux heb je geen malwarescanner nodig, dus ga nu maar echt ontstressen van Windows...

Misschien is het beter (gezien alle vragen van indiener van deze hulpvraag over Linux) te ontstressen door weer Windows te gaan gebruiken.
Digitale veiligheid, wie gelooft er nog in?

"Digitale veiligheid, wie gelooft er nog in?" Precies , ik geloof er ook niet in . Als ik Linux niet mag controleren op malware kan ik Linux ook niet veilig noemen .
Ik gebruik meestal wel Linux Mint (op de 2de schijf) met daarop virtualbox waarop o.a. verschillende Windows en Linuxs staan , en wat gebruik ik het meest ? Windows . (wat ook niet veilig is)
Mijn bank wil dat ik een virusscanner, firewall en anti-spyware gebruik op een computer of laptop . Nu kan ik wel met Linux bankzaken doen maar krijg ik wat dan kan de bank de schuld bij mij neer leggen omdat ik geen virusscanner ( firewall) en anti-spyware heb gebruikt .
Maar even op de hoofdvraag terug te komen ,
Hoe kan ik met Comodo rescue disk op de PC internetverbinding krijgen ? zoals ik al geschreven had werk de ISO wel op de laptop (ook kabel) . daar krijg ik wel internet en kan ik updaten .maar niet op de PC .

Citaat (Ano): "Mijn bank wil dat ik een virusscanner, firewall en anti-spyware gebruik op een computer of laptop. Nu kan ik wel met Linux bankzaken doen maar krijg ik wat dan kan de bank de schuld bij mij neer leggen omdat ik geen virusscanner ( firewall) en anti-spyware heb gebruik."

Mijn reactie: de banken gaan er van uit, dat je Windows gebruikt, omdat de massa nu eenmaal Windows gebruikt en daarom stellen ze die eisen. Een Linux-gebruiker heeft geen virusscanner en ander anti-spywareprogramma (nodig) en dus kan geen bank je enig verwijt in die richting maken; ze mogen wettelijk gezien nooit onredelijk bezwarende eisen stellen, want die zijn vernietigbaar, c.q. nietig.

Oké ,dat wist ik dus niet . Weer wat geleerd . Dus wettelijk en veilig gezien ben ik beter af met Linux . Ik ga me verder verdiepen in Linux . Comodo rescue disk is nu niet meer zo belangrijk .

p.s. Van deze site en de reacties heb ik al heel veel geleerd . Ik hoop dat deze "Stel een nieuwe computer-vraag" site lang blijf bestaan . Dank jullie wel .

Reageer