Hoe kan ik Linux Mint Xfce dichttimmeren met Gufw firewall?

Vragensteller: 
ano
Linux
Versie van je besturingssysteem: 
Mint Xfce
Toelichting op vraag: 

Op mijn Linux Mint Xfce gebruik ik Firefox (met beveiligings-add-ons) voor online winkelen, bankieren en Gmail. Verder gebruik ik Firefox zo min mogelijk, soms om een ISO te downloaden.
Op die Linux Mint Xfce heb ik alleen Firejail en Virtualbox geïnstalleerd. Virtualbox met verschillende besturingssystemen gebruik ik voor dagelijks internetten.

Hoe kan ik met Gufw firewall zoveel mogelijk in Linux Mint Xfce dicht-timmeren? Wat kan ik allemaal blokkeren met Gufw firewall-regels, als ik alleen de bovenstaande programma's gebruik en hoe doe ik dat? Ik heb weinig verstand van firewalls.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Hallo Ano, In Linux Mint en Ubuntu zit een firewall. Deze staat standaard uit deze kun je aanzetten volgens deze Linuxtip van Pjotr https://makkelijkelinuxti...
Als je in deze tip omhoog scrolt en klikt op terug naar de thuis pagina
kun je zo,n beetje alles vinden wat er over Linux te weten is.

Ano, zet de firewall gewoon aan en op "Openbaar" en dan ben je klaar. In Linux Mint wordt er niet gespioneerd zoals in Windows en dus hoef je niets af te sluiten, dan wel dicht te timmeren.

Ontvink wel in Firefox, onder elk besturingssysteem, via de opties "Privacy & Beveiliging" "Firefox-gegevensverzameling en -gebruik", want dat is telemetrie en dat wil je niet ! ;-)

Dank je wel . Mijn Gufw firewall staat op Openbaar , Incoming: Weigeren , Outgoing: Toegestaan . wat is beter Incoming: Weigeren of Verwerpen ? .
Moet ik dan ook niet Poort 445, 137, 138, 139 blokkeren ? .

Incoming weigeren is o.k. Je hoeft geen poorten te blokkeren, want ze staan in principe gewoon dicht. (Ga maar even afkicken van Windows ...;-) )

Ik moet inderdaad nog afkicken van Windows . Mint heb ik nog niet zo lang . Ik ben het nog aan het verkennen .
Ik kwam op deze pagina terecht https://itsfoss.com/set-u... Daarom dacht ik dat ik Regels moest instellen . Ik ben blij dat het niet hoeft , want het werd voor mij al flink ingewikkeld . Ik heb de Firewall nu zo staan zoals u het aanraad. Dank je wel :) .

Reageer