Kan ik van Windows 10 1803 updaten naar versie 1903?

Vragensteller: 
WriTer
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10-1803
Toelichting op vraag: 

Ik heb hier ook nog eens een simpel vraagje, waar ik niet direct uitkom. Aangezien ik op nog geen enkele computer de vorige update 1809 heb mogen ontvangen en ondertussen versie 1903 wordt aangeboden, vraag ik mij af, of ik nu direct zou kunnen updaten van v1803 naar deze nieuwste versie, dus gewoon door de vorige versie over te slaan? Ik heb de Media Creation Tool van Microsoft gedownload, maar die is natuurlijk voor hun nieuwste versie.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

afbeelding van Vdaal91

Gebruik de Update assistent van Microsoft:
https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

Nog beter is het natuurlijk dat Windows Update de 1809 of 1903 automatisch aanbied. Al geprobeerd om op de knop "Zoeken naar Updates" te klikken? Mogelijk wordt hij dan wel aangeboden.

afbeelding van WriTer

Was ik vergeten dat dit mogelijk was, helaas krijg ik nu de Cumulatieve updates (KB4499183) en (KB4346084) binnen voor v1803.
De link die je aangeeft gaat gewoon naar de commerciële site van Microsoft.

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

afbeelding van redactie

Op de link naar Microsofts website die Vdaal91 geeft kun je bovenin de Update-assistent gebruiken om te upgraden (naast onderin de Media Creation Tool). Lees hier meer bij punt 2:
https://www.gratissoftwar...

Goeie vraag of je 1809 zou kunnen overslaan en rechtstreeks van 1803 naar 1903 kunt. Ik zou denken van wel, maar er is nauwelijks iets/niets over te vinden op internet. Misschien kun je het uitproberen en ons verslag doen ;-)

afbeelding van WriTer

Volgens Microsoft zou het mogelijk zijn om van versie 1803 naar 1903 te kunnen gaan maar moet je wel opletten dat sommige apparaten en drivers wel compatibel zijn.
Heb al eens vluchtig gekeken en blijkbaar zouden er geen problemen mogen zijn, maar voordat ik ga updaten wil ik zeker zijn.

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

afbeelding van WriTer

Ik heb het geprobeerd en inderdaad, de melding van de update 1903 kwam vandaag binnen dus ik had de beslissing genomen na het maken van een back-up om te gaan updaten van 1803 naar 1903.
Helaas toen ik het probeerde was de updatemelding weer verdwenen en zag ik de foutmelding 0x80070643 staan.
Ik ben ernaar op zoek gegaan maar kreeg geen bevredigende oplossing voor het probleem.

Goed, dan heb ik maar de updateassistent opgestart die een scan deed en me melde dat alles in orde was, maar dat ik wel eerst de update 1809 zou aangeboden krijgen maar na de herstart bleek het niet 1809 te zijn maar de nieuwste versie 1903.

Alles lijkt in orde te zijn, behalve 8Gadgetpack was stuk, maar die is na een grote update altijd stuk en kan zonder probleem terug hersteld worden.
Windows 10 1903 is nog nieuw hier en op het eerste zicht werkt alles perfect, moest ik nog iets tegenkomen zal ik het melden.
Het is dus perfect mogelijk om een update, in dit geval 1809 over te slaan.

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

Hoi,
Het is zeker mogelijk om van versie 1803 naar 1903 te gaan, zolang je update assistent gebruikt. Het gaat om een bestandje: Windows10Upgrade9252.exe (Windows Upgrade Assistant)
Maar als je dit al op je pc hebt staan, werkt het niet.
Dus eerst verwijderen. En ik zou via schijfcontrole de updaterestanten verwijderen en dan de assistent opnieuw gebruiken.
Bij mij werkt het prima.
Mijn videokaart werd niet ondersteund, maar er zat er een op het moederbord, dus die heb ik ingeschakeld. Werkt prima !

Dat moet zonder problemen kunnen.
En zou het niet kunnen, dan geeft Windows keurig een mededeling dat het niet kan.
Maar persoonlijk zou ik met versie 1903 nog een poosje wachten tot alle kinderziektes er uit zijn.

Beste WriTer ,

Lees hier het gegeven antwoord van Robert_We .
https://answers.microsoft...

afbeelding van WriTer

Een zeer goede tip die mijn vraag eigenlijk beantwoord heeft.
Erg bedankt Mickey!

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

Ik heb gisteren op een oude NEC laptop met Windows 10 1803 (met een Intel Mobile Core T8100 2,1 Ghz , 3 Gb RAM en HDD 120 Gb) eerst schijfopruiming gedaan en Media Creation Tool 1809 erop losgelaten omdat deze update er nog steeds niet opstond.
Na 2 uur stond 1903 erop .
Het werkt prima ,alleen volgens de grafiekjes van taakbeheer staat de HDD
de eerste drie minuten op 100 % en moest alle privacy instellingen weer veranderen.

afbeelding van WriTer

Het werkt prima ,alleen volgens de grafiekjes van taakbeheer staat de HDD
de eerste drie minuten op 100 % .

Dat kan kloppen, bij mij is de HD nu ook op volle toeren aan het draaien maar dat zou normaal zijn na een grote update, via de video nieuwsbrief van SchoonePC Windows 10 Mei 2019 Update (SchoonePC Nieuwsbrief 91) legt hij daarin uit dat de volledige zoekindex terug moet opgebouwd worden en dat je in sommige gevallen zelf een paar dagen moet wachten vooralleer het stopt. https://www.youtube.com/w...

Ga de volgende dagen, weken nog een paar computers updaten en ben benieuwd of die ook ineens naar de laatste versie worden geüpdatet.

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

Dat zal wel goed gaan, ik ga de volgende week ook een laptop versie 1803 met twijfelachtige HDD (volgens Speccy) updaten naar 1903 maar dan wel met nieuwe SSD en Windows ISO en niet met Clone software o.i.d.
Ik zet de persoonlijke mappen en de fabriek software voor drivers op USB ( ik
heb vorig jaar een keer een probleem gehad met Lan met 1709 naar 1803 update).
Ik verwacht niet echt problemen en oudere Intel Processors zoals eerder beschreven op gratissoftwaresite zit niet in deze laptop

afbeelding van WriTer

Ik heb er ook vertrouwen in dat het zal lukken met andere computers, trouwens... het opbouwen van de zoekindex, als het dat was wat de computer aan het doen was, was na ongeveer een 10 minuten gestopt.

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

Gisteren een schone 1903 installatie gedaan op een nieuwe SSD.
Binnen een half uur klaar,geen problemen met opbouwen van zoekindex of wat dan ook,draait perfect , inloggen binnen 3 seconden startklaar,keurige grafiekjes op taakbeheer.
1903 geeft geen problemen , met vorige versies waren er altijd problemen.
Een schone installatie is misschien wel beter als updaten vanaf vorige versie.

Ik heb gisteren 3 pc geupdated van 1803 naar 1903 via de Media Creation Tool. Verliep vrij probleemloos. Alleen ik heb drie maal opnieuw de Comodo Firewall verwijdert en opnieuw geïnstalleerd. Bij toeval kwam ik erachter dat deze niet meer werkte. Ook mijn icoontjes op het bureaublad waren een stuk kleiner en die pijltje waren weer zichtbaar. Met behulp van Winaero Tweaker was dit ook zo weer opgelost. Verder zijn alle instellingen behouden gebleven.

afbeelding van WriTer

In ieder geval is hiermee het bewijs geleverd dat het mogelijk is om een update over te slaan en het bij mij geen toevalstreffer was.
Tot hiertoe ben ik nog steeds geen afwijkingen tegengekomen, maar net gezien dat systeemherstel wel overal was uitgeschakeld, een herstelpunt maken of terugzetten was niet mogelijk.
Zeker eens controleren of het nog ingeschakeld is.

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

Heb net met de windows assistant 2x een upgrade uitgevoerd, 1x vanaf se 1803 versie naar de 1903 versie en zojuist zelfs een oudere dualcore laptop van de 1709 versie doorgezet naar de 1903 versie. Wel in beide gevallen eerst de update verwijderd die windows zelf onder programma's had neergezet om te bepalen of ze compatibel zijn. Tijdens het updaten met de assistant zet ie dan de nieuwste versie zelf eerst neer....

afbeelding van WriTer

Heb op mijn persoonlijke HP Envy computer met de Windows 10 Update Assistent zonder probleem kunnen updaten van 1803 naar 1903 en binnen ongeveer 30 minuten was dat klaar, maar op een andere computer was dat een ramp, het heeft bijna 8u geduurd voor niets.
 
Op een Medion computer ben ik ook met de Windows 10 Update Assistent aan de slag gegaan, het ging redelijk snel tot het aan 80% zat, daarna ging het altijd maar trager en trager tot de laatste 5% aan een snelheid van 1% per 40 minuten en de laatste 2% aan 1% per 90 minuten, dan op 99% liep hij vast, of ik vermoede het toch, maar was het na 8 uur zo beu dat ik de installatie maar heb afgebroken.
 
Heb wel even de update KB4499183 binnengehaald en wacht nu af tot MS de nieuwste update zelf aanbied en dan maar hopen dat het weer geen dagtaak wordt.

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

Afgelopen maandag heb ik op Packard Bell Easy Note met een vastgelopen Windows 10 1507 een schone Windows 10 1903 gezet,loopt als een zonnetje.
De Laptop was jaren niet gebruikt ,updates voor 1803 gaven foutmeldingen en op de P.B. Site waren alleen stuurprogramma's voor Windows 7 beschikbaar.
De Laptop was nooit getest voor Windows 10 door P.B. ,ik heb alleen het geheugen uitgebreid van 2 naar 4 Gb en binnen 40 minuten stond het er op.
De maandelijkse updates kwamen ook gelijk binnen.
Ik heb met eerdere Windows 10 versies die ik installeerde altijd wel problemen gehad,maar 1903 geeft totaal geen problemen,ik heb er nu 6 gedaan met 1903.

Hallo,
Ik heb inderdaad ook de 1803 er op staan.Nu moet ik de 1903 er op zetten. Na een aantal keren dit automatisch te hebben geprobeerd en heb ik de assistent gedownload. Deze vertelde in eerste instantie dat mijn schijf van gecomprimeerd. Dit opgeheven en deze daarna zijn gang laten gaan. Ik hoopte dat alles goed zou gaan maar weer werd de installatie niet doorgezet. Ik krijg elke keer de melding dat ik de laptop opnieuw moet opstarten en daarna de installatie weer opnieuw moet opstarten. Maar dit kan ik in de eeuwigheid doen. Verder wordt er niet aangegeven wat het probleem is. De assistent geeft aan dat alles in orde is. Wordt er een beetje moedeloos van. Je wordt een beetje verplicht naar w10 te gaan en nu naar een andere versie...Vindt ik op zich niet erg, maar dan moet het wel werken...Wie kan mij helpen...Bedankt alvast...

Ik vrees dat in dit geval je er niet onder uitkomt om Windows geheel opnieuw te installeren. Maak dan wel eerst een goede backup van de oude situatie.

eindelijk durfde ik 1903 er op te zetten.
De installatie liep vlekkeloos.
Het wazige start scherm was snel opgelost (transparantie uitzetten).
Waar ik niet uitkom, ik heb geen geluid meer. (realtek).
Ik heb zelf de installatie van de realtek opnieuw gedaan (vanaf de realtek site), oudere drivers gebruikt.
Niets werkt, heeft iemand dit al opgelost?

https://support.microsoft...
Draai eerst voor de zekerheid windows update, zodat je alle updates hebt

GELUKT,
Voor de geintereseerden,
Geluid met realtek herstellen.
Advies op de laatste drivers te gebruiken werkte niet.
ADVIES VAN MICROSOFT "gewoon niet 1903 gebruiken meneer" nou ja laat maar.
met de updtaecatalogus op microsoft.com de driver van 1917 , dat zijn de laatste)
downloaden uitpakken
alle drivers verwijderen en dan redelijk snel,
rechts op inf en instaleren.
ik hoefde niet te herstarten.

natuurlijk drivers 2017 niet 1917 ha ha

inmiddels oudere realtek drivers gevonden, alles werkt weer als vanouds.
De nieuwe drivers worden geweigerd, iets met rechten en zo.

Reageer