Opera 58 waarschuwt voor sluiten meerdere tabbladen

Opera is de op vier na (Internet Explorer/Edge, Google Chrome, Firefox en Safari) meestgebruikte browser. De van oorsprong Noorse browser is halverwege 2016 in Chinese handen gekomen.

Opera 58 is gisteren uitgebracht. Eigenlijk hoef je niet verder te lezen dan de titel wat betreft de vernieuwingen. Want dat is dan ook de enige nieuwe functie: waarschuwen voor het sluiten van meerdere tabbladen (als je dat niet wilt - per ongeluk op het sluit-kruisje klikt - dan kan dat handig zijn).

Wel heeft Opera 58 als fundament de nieuwe Chromium 71, waardoor alle beveiligingslekken die de afgelopen tijd in Chrome dichtgeplakt zijn eveneens in Opera zijn gerepareerd. En veel fouten en crashes worden verholpen in deze uitgave.

Nadat Opera in 2013 op Chromium overstapte als browser-motor deed de Noors/Chinese producent nog flink zijn best om een eigen smoel te geven aan de browser. Dat is goed gelukt, maar de laatste tijd zijn de vernieuwingen dun gezaaid. Is Opera af?

Laat in de reacties hieronder weten of jij vindt dat Opera klaar is of dat je nog functionaliteit mist die andere browsers wel hebben!

Opera is te downloaden voor Window, macOS en Linux. Je kunt ook updaten vanuit de browser zelf.

Deel dit artikel: 

Reacties

Voor mij nog altijd Firefox. Beter dan Google/Opera/IE/Edge.

Pale Moon of Brave browser zijn ook goede browsers.

Vooral die laatste. Zou wat mij betreft veel meer aandacht mogen krijgen.

Opera is redelijk compleet zal ik maar zeggen, maar eigenaardig genoeg zijn er nog altijd sites die niet goed werken met deze browser en die wel werken met andere browsers, zelf met Opera's afsplitsing Vivaldi die toch ook met Chromium werkt, werkt het wel allemaal. Vind ik nog steeds raar.

Daar mag wel eens duchtig aan gewerkt worden, dan kan men misschien zeggen dat Opera 'af' is. Maar wat is eigenlijk af?
Wat ik ook nog mis van de oude Opera is downloaden met een weergave in Kb's, dan kon je tijdens het downloaden zien of er een verschil in grote zat tussen twee dezelfde bestanden, dat was handig als je een ouder bestand wou vergelijken met een nieuw.

Als Opera niet in Chinese handen zou zijn, dan zou het een goed alternatief voor Firefox kunnen zijn. En verder...VPN via een communistisch land als China???

Al jaren voor mij de browser!
Mooi en strak van uiterlijk.

Opera staat wat mij betreft mét de andere gigant, FF, boven aan het lijstje. Eén ding ontbreekt nog en dat is Opera Mail. Ben er met veel andere Opera-bewonderaars voor dat deze wordt geupdatet en geïntegreerd in de browser. Dan zal Opera ook FF verdrongen hebben en stralen als een ster aan het digitale firmament. Over niet al te lange tijd zal dit gebeuren. Houd goede moed!

Dus zonder Chrome geen veilige Opera

Ja; voor mij is het ook de ideale browser! Vooral en met name de unieke diagram opslag van favoriete sites is geweldig. Bij mijn weten had / heeft alleen Safari dat ook.

Mijn meest bezochte sites, zoals bijvoorbeeld buienradar, Marktplaats etc., sla ik op. Aanklikken, meteen open. Prachtig en snel! Verdient een 2e plek achter Firefox, vind ik. En als ze nog iets sneller worden, hoewel de browser al enorm snel is inmiddels, dan staat Opera, wat mij betreft, bovenaan.

Bij mij waarschuwt hij gelukkig (nog?) niet, hoewel de update voltooid is.

M.i. is Opera af, wat wil je nog meer dan een gratis VPN, ingebouwde AdBlocker, ruime keuze uit extensies en de instellingen die je naar eigen smaak kunt verfijnen.
Voor mij is dit de browser om anoniem mee te kunnen surfen.
Veiligheidshalve doe ik mijn internetbankieren via Firefox, dat dan weer wel.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oo_tenrijk