KB4343897 fixt lekken in Edge, Intel en Windows (Windows 10 1709)

Voor de Herfst makersupdate (Fall Creators Update) van Windows 10 is de beveiligingsupdate voor de maand augustus verschenen: KB4343897. Windows 10 versie 1709 is daarmee aanbeland bij buildnummer 16299.611. Ook worden fouten opgelost.

Lekken dichtgeplakt
KB4343897 plakt 22 lekken dicht in de browsers Edge en Internet Explorer en in diverse Windows onderdelen. Drie daarvan zijn kritiek. Een lek wordt al actief misbruikt door internet criminelen via schadelijke e-mail-bijlagen en websites dus snel updaten is gewenst.

Ook worden nieuwe geheugenlekken in Intel processors aangepakt. Deze zogeheten speculative execution side-channel vulnerability wordt verholpen voor Intel Core en Intel Xeon processors.

Kwaliteitsverbeteringen: AMD-processors met hoog CPU-verbruik
Verder worden diverse 'kwaliteitsverbeteringen' in Windows doorgevoerd - een eufemisme voor het repareren van fouten. In het oog springt met name een probleemoplossing voor sommige AMD-processors die na de juni- en juli-updates voor Windows te kampen hadden met hoog CPU-verbruik. Dit zou nu verholpen moeten zijn.

Flash bijgewerkt
De in Edge en Internet Explorer ingebouwde Flash plugin in Windows 10 heeft ook zijn maandelijkse update gekregen. KB4343902 plakt vijf lekken dicht en brengt Flash naar versienummer 30.0.0.154. Voor Firefox, Opera en andere browsers moet Flash apart (al dan niet automatisch) bijgewerkt worden. In Chrome wordt de plugin automatisch up-to-date gehouden

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Heb je problemen met deze maandelijkse update voor Windows 10 1709? Meld ze in de reacties hieronder!

De Herfst makersupdate van Windows 10 heeft versienummer 1709. De volgende versie - Windows 1803 - wordt sinds 8 mei automatisch uitgerold. Het kan ook zijn dat je nog Windows 10 met versienummer 1703 (Makersupdate) hebt. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
h_ngarije