Hoe kun je overal (gratis) televisie kijken zonder TV?

Behalve je televisie zijn er tegenwoordig veel meer apparaten met schermen waarop je tv kunt kijken, zoals je pc, laptop, tablet of smartphone. Zonder televisie kun je dus alles overal volgen en ook programma's terugzien. En op niet-smart tv's of televisies met een analoge aansluiting kun je toch gemiste uitzendingen terugkijken of het digitale aanbod van je provider bekijken met behulp van mediaspelers/-streamers als de Chromecast en Apple TV. Hoe kun je het makkelijkste overal in en om het huis tv kijken? Ook televisie kijken in het buitenland en Belgische tv komen aan de orde. Een overzichtje.

We leggen voor de verschillende zenders uit hoe je die op verschillende manieren kunt bekijken. Eerst de NPO-zenders (Nederlandse Publieke Omroep), dan de RTL-zenders, vervolgens de SBS-zenders en ten slotte gaan we nog even kort in op Chromecast en Apple TV. Hieronder alvast een alles-in-een overzicht met alle benodigde websites en apps.

  NPO
Nederland 1
Nederland 2
Nederland 3
RTL
RTL 4
RTL5
RTL 7
RTL 8
SBS
SBS 6
Net 5
Veronica
SBS 9
Pc, laptop of Mac
Website:
NPO Start website RTL XL website KIJK website
'Uitzending Gemist'    
     
< KPN Interactieve TV website >
Windows 10 (pc & mobile)
App:
NPO Start voor Windows 10 - KIJK voor Windows 10
     
  < Ziggo GO voor Windows 10 >
< KPN iTV Online voor Windows 10 >
Android (telefoon & tablet)
App:
NPO Start voor Android RTL XL voor Android KIJK voor Android
     
< Ziggo GO voor Android >
< KPN Interactieve TV voor Android >
iOS (iPhone & iPad)
App:
NPO Start voor iOS RTL XL voor iOS KIJK voor iOS
     
< Ziggo GO voor iOS >
< KPN iTV voor iPhone >
< KPN Interactieve TV voor iPad >

1. NPO/Nederland 1, 2 en 3

Als je gewoon Nederland 1, 2 of 3 (tegenwoordig NPO geheten) wilt kijken dan kun je dat op diverse manieren doen, via websites op je computer of met apps op je telefoon of tablet. En je kunt bij NPO zelf kijken of via je provider, zoals KPN of Ziggo.

Windows pc of laptop of Mac

Windows  10 pc of mobiel

De Windows 10 apps zijn niet allemaal van even goede kwaliteit

Android smartphone of tablet, iPhone en iPad

2. RTL 4, 5, 7 en 8

Om RTL te kijken kun je de RTL XL app of website gebruiken of je heil zoeken bij KPN of Ziggo. Om bepaalde premium-content te bekijken bij RTL XL moet je een abonnement afsluiten, maar veel programma's kun je gratis zien.

Windows pc of laptop of Mac

Android smartphone of tablet, iPhone en iPad

3. SBS 6, Net 5, Veronica en SBS 9

SBS heeft voor zijn tv-zenders de website en app KIJK. Met KIJK kun je veel Nederlandse programma's van SBS, Veronica en Net 5 terugzien. Als je gratis een account aanmaakt kun je ook Champions League voetbal zien. En je kunt natuurlijk de SBS-zenders via KPN en Ziggo kijken.

Windows pc of laptop of Mac

Windows 10 pc of mobiel

De Windows 10 apps zijn niet allemaal van even goede kwaliteit

Android smartphone of tablet, iPhone en iPad

4. Nederlandse tv kijken in het buitenland

Als je in het buitenland Nederlandse tv wilt kijken dan is dit lang niet altijd mogelijk door geo-blokkades. Je kunt een gratis VPN gebruiken en Nederland als locatie instellen om te proberen deze restricties te omzeilen.

De volgende websites kun je sowieso bekijken vanuit het buitenland:

BVN staat voor Beste van Vlaanderen en Nederland. Je kunt hier aanbod van NPO en VRT buiten Nederland en België bekijken (maar juist weer niet in Nederland en België). Er zijn ook BVN apps:

5. België

We zullen proberen ook wat mogelijkheden voor onze Vlaamse bezoekers op een rij te zetten,
maar hulp is daarbij welkom!

VRT

VTM

6. Chromecast of Apple TV

Als je een Chromecast hebt (een dongle van vier tientjes die je aan de HDMI-ingang van je tv kunt hangen) dan kun je op een televisie die niet 'smart' is (een oudere tweede tv) ook de apps van NPO, RTL XL en Ziggo gebruiken om gemiste uitzendingen terug te kijken (KPN en KIJK hebben nog altijd geen ondersteuning voor Chromecast). Ook kun je zo, als je bijvoorbeeld boven nog een analoge tweede kabel-aansluiting hebt, live tv kijken naar zenders die je alleen digitaal kunt ontvangen. Deze uitzendingen stuur je dan gewoon naar je tv-scherm via apps met Chromecast-ondersteuning, zoals Ziggo. De Google Home app (Android en iOS) is benodigd om een Chromecast in te stellen.

Apple TV is een duurder kastje (vanaf 159 euro) dat zelfstandig als mediaspeler kan fungeren zonder dat je een iPhone of iPad nodig hebt om hem te bedienen. Je sluit de Apple TV (dat zelf geen scherm heeft, het is gewoon een mediaspeler) aan op je televisie via de HDMI-kabel. De Apple TV heeft een eigen app store met diverse apps en games. Daarnaast kun je een Apple TV ook gebruiken om vanaf je iPhone of iPad media te streamen naar je televisie. Dit heet AirPlay. De NPO-app, RTL XL-app en Ziggo-app hebben ondersteuning voor AirPlay om uitzendingen te streamen via je Apple TV naar je televisie. Bij de KPN Interactieve TV app en KIJK app ontbreekt dit wederom.

Deel dit artikel: 

Reacties

Als er wat verandert zal ik dat updaten, dit is de stand van zaken op 03-10-2020. de volgende apps erken goed om gratislive tv te kijken in Nederland:
1. swiftstreamz
2 watched.com hier is zoel een app voor windows(je pc of laptop dus), mac osx(je pc of laptop dus), android(smartphone tablet of tvbox) en ios(smartphone of tablet) te vinden. na installatie voer je als url: huhu.to in en je bent klaar om te kijken.
3. thop tv deze is er voor android en windows
4. ola tv nu versie 13(ouderee versies werken niet) hoop gezoek maar heeft wel alles.

omdat ik in het buitenland woon , heb ik vrij veel ervaring met nederlandse tv online . maar omdat deze site GRATIS software heet , kan ik de voldende tips geven .
via een android tv box kan je gemakkelijk met een vpn de npo app bekijken.
voor de andere zenders zijn er verschillende apps de beste vind ik swiftstreamz waar je overigens bijna alle tv wereldijd kan zien.

maar betaalde app is natuurlijk beter , en is mijn ervaring is nl ziet wat ook niet zo duur is 7,95 euro pm toch de beste .

Zijn er nog meer apps of websites waarmee de commercieele zenders zoals rtl4 bekeken kunnen worden? swift streamz werkt inderdaad, maar niet altijd dus zou graag nog een app en liefst ook nog een site voor op de computer hebben waarmee dit ook kan. zijn er nog meer behalve swift streamz? Ik kwam zelf aos tv nog tegen, mar die buffert ook vaak erg bij rtl.

je kan eens een kijkje nemen op youtube voor vavoo , daar zijn ook verschillende bundels te vinden maar helaas werken die maar voor een korte tijd .

en omdat ik nu al vrijlang nl ziet gebruik ben ik er ook al een tijdje uit maar er is genoeg te vinden ( op youtube )

Met Canal Digitaal app en abo kun je ook op mobiel kijken.
Geoblock, ik heb er hier in het buitenland ook last van, ik dacht dat het afgeschaft was.

De nieuwe t2 stick ook gratis ned 1 2 en 3 kijken ?a

hoi allemaal als ik tv wil kijken op mijn pc of tablet of android gebruik ik de gratise website http://nowwatchtvlive.net/ kun je kiezen wat je maar wil zien kost geen cent geen abonnement voor nodig hebt veel kijk plezier owja gebruik wel even je adblocker

domain te koop, is dus uit de lucht

Weet u ook een mogelijkheid om Belgie-Nederlands (in Nederland) te kunnen bekijken ?

B.V.D.

Ja. Via website VRTNU. BE. VPN gebruiken vanuit België. Bij aanmelden Belgische postcode invullen.

Helaas werkt Ziggo Go niet als je in het buitenland via een wifi daar ter plekke wilt kijken.

Kun je VPN voor proberen en als locatie Nederland instellen.

Verder bestaan er nog diverse merken USB TV-sticks (dongles), waarmee je voor enkele tientjes (gratis) naar de NPO-zenders + de regionale TV op de PC of laptop kunt kijken. Zie o.a. Marktplaats met de zoekterm: TV-stick. Er moet wel een antennetje worden meegeleverd!

Voor Linux bestaat er een prima programma voor deze sticks: Me TV, bij mij werkend onder Linux Mint.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
gr_ekenland