Zo zien de nieuwe iconen in Windows 10 eruit

Microsoft is bezig met een herontwerp van programma-iconen die het gebruikt in Windows 10. Microsoft Office Word, Excel en PowerPoint hebben de laatste tijd als eerste nieuwe icoontjes gekregen. En in de laatste Insidersbuild 19569 (testversie) van Windows 10 kunnen we nu nieuwe icoontjes voor de Microsoft-apps Mail, Agenda, Rekenmachine en Klok begroeten.

In een artikel op Medium heeft Microsoft uitgelegd wat het idee achter de nieuwe iconen is.

Dit zijn de nieuwe iconen in Windows 10

De komende maanden kunnen Insiders deze nieuwe iconen voor standaard-apps in Windows 10 verwachten (klik op afbeelding voor grotere weergave):

In de vierde kolom van rechts zien we de nieuwe icoontjes voor Excel (X), PowerPoint (oranje rondje met P) en Word (W). Ook het icoontje voor de nieuwe (op Chromium gebaseerde) Edge browser van Microsoft is zichtbaar (eerste rij, zevende icoontje).

Nu worden klok, rekenmachine, agenda (eerste rij, tweede, derde en vierde icoontje) en mail (tweede rij, derde icoontje) dus toegevoegd aan de Insider-build.

Verder zien we nieuwe icoontjes voor bijvoorbeeld Windows Defender (eerste rij, zesde icoon), Verkenner (eerste rij, laatste icoontje), Microsoft Store (tweede rij, middenin) en Skype (vierde rij, vierde icoontje).

Deze nieuwe icoontjes zullen vermoedelijk langzaam doordruppelen naar de officiële uitgaves van Windows 10, misschien al later dit jaar. Microsoft zegt dat de meeste icoontjes bijgewerkt zullen worden via updates voor de programma's in de Microsoft Store. Nieuwe onderdelenupdates voor Windows 10 zijn blijkbaar niet benodigd.

Update 26 februari

Bij ons is het nieuwe mail-icoontje al zichtbaar in Windows 10 versie 1909 en ook enkele bezoekers melden in de reacties hieronder dat zij al nieuwe icoontjes zien. De uitrol is dus blijkbaar al voorzichtig begonnen via updates in de Microsoft Store.

Wat vind jij van de nieuwe icoontjes voor Windows 10? Geef je mening in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

Lelijk en totale onzin

Zeer juist, niet alleen totale onzin, maar voor senioren moet het nogal wat zijn. Tegen dat ze ermee weg zijn (PC) wordt de hele handel nog maar eens veranderd...

De zoveelste onzin.

Waarom is het in hemelsnaam nodig om alle bestaande iconen te wijzigen

Zeer juist, niet alleen totale onzin, maar voor senioren moet het nogal wat zijn. Tegen dat ze ermee weg zijn (PC) wordt de hele handel nog maar eens veranderd...

ik heb de blauwe e-mail icon al op mijn systeem vraag me alleen af hoe dit komt :)

@stef ,

U bent niet de enige , deze heb ik ook van gisteravond .
De kleur van de tegel e-mail/ en agenda op het startscherm is lichtblauw , vind het maar niks .
Ik denk dat we de richting uit gaan van Windows 8.1 , alle kleuren van de regenboog ;-))

De iconen en tegels ( verandering van kleur ) worden bijgewerkt via de Store , d.m.v een update .
Zag ik nu op een andere laptop .

Ik ben niet voor de standaard iconen van Microsoft, het allemaal zo strak en kantoor achtig, wanneer komt daar verandering in ? Gelukkig bestaan er ook websites met iconen, zodat je desktop aantrekkelijker kan maken.

Goeie ontwikkelingen Microsoft. Vraag me een ding af: wanneer komen jullie met een oplossing voor die lekage in update 1903 ? Ben al een AMD kwijt door die update.

Als PowerPoint de letter P krijgt wat wordt dan Publisher?

Publisher krijgt ook de letter 'P', alleen is deze natuurlijk niet oranje maar groen(achtig).

Het is om kleurenblind van te worden. Gaan ze misschien nog elke dag die kleuren onderliggend veranderen?
Heb juist een Windows laptop gekocht, maar playstore van Windows staat nog jaren achter op android.
Totaal voorbijgestreefd dus!

sommige icoontjes hebben een letter bv powerpoint dat had voor mij persoonlijk niet gehoeven, als de icoontje duidelijk zijn zegt dat toch al genoeg.
Bij MicroSoft en ook bij andere Aanbieders moeten ze in picto's gaan denken. dat is voor iedereen duidelijk en maak ze meteen standaard, dan kan iedereen er van profiteren.

Ben benieuwd naar dit duidelijk is het wel

ziet er goed uit, niet zo goed, maar je moet overwegen hoe gebruikers eraan gaan wennen omdat sommige van hen totaal verschillen van de oude versie

Al veel beter dan die oersaaie lijntjes icoontjes die ze nu gebruiken.

Nog even doorbijten, we zijn er bijna!

Lekker belangrijk. maak mij eigen er niet druk om.

Ik vind het bijzonder lelijk!

Ik ook. Zo weinig inventief.

nag..nag...nag...

Ben het helemaal met je eens.

Ziet er goed uit!

Microsoft heeft weinig concurrentie..
Dus daarom kunnen ze knoeien.

Op mijn testmachine heb ik de laaste insiderbuild en ik moet zeggen het ziet er goed uit.
Ik gebruik BC uninstaller om te kijken naar nieuwe updates uit de store. Windows geeft dat in zijn update scherm helaas niet aan!
de insiderbuilds (fast) functioneren momenteel naar behoren!

Daar hebben ze allemaal tijd voor, ze zouden zich beter bezig houden met hun updates die niet werken of waar de mensen miserie mee hebben, dat zou al veel nuttiger zijn.

wat een kut zooi

Je reactie, dat is pas kut zooi, harold !
Want Fabienne heeft het voor 200% bij het rechte eind !

Ik geef je helemaal gelijk JVdh

@JVdh
En dat rechte eind is voor mij oneindig lang!

De weg naar volwassenheid heb je nog niet uitgelopen.

Aanvulling:
Bedoeld voor Harold

Beetje rare reactie.....microsoft is een groot bedrijf met verscheidene zeer grote afdelingen. De winst van dit bedrijf ligt in de clouds en ontwikkelen van nieuwe software. Er is genoeg menskracht aanwezig voor de problemen. Het grote probleem zijn de aandeelhouders die alleen maar winst willen zien. De problemen die zich momenteel voordoen zijn daar helaas ene gevolg van. Dus....ja aan de ene kant heb je gelijk aan de andere kant ook weer niet.....ach ja....ik blijf windows 10 toch echt de beste OS vinden die microsoft heeft ontwikkeld maar als je er genoeg van hebt kan je ook linuxmint proberen.....

Zeer juist, niet alleen totale onzin, maar voor senioren moet het nogal wat zijn. Tegen dat ze ermee weg zijn (PC) wordt de hele handel nog maar eens veranderd...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
span_e