Zo gaan nieuwe Startmenu en Verkenner Windows 10 er uitzien

Microsofts Chief Product Officer Panos Panay heeft een filmpje laten zien op Instagram waarbij een vernieuwd Startmenu en een vernieuwde Verkenner voor Windows 10 worden getoond. Of de vormgeving er uiteindelijk precies zo uit gaat zien is de vraag, maar deze kant gaat het wel op met Windows 10 (zoals we een aantal weken terug ook al zagen).

Zo gaat het nieuwe Startmenu van Windows 10 eruitzien

Zoals is te zien zijn de live-tegels niet verdwenen in deze sneak preview. Eerder gingen er geruchten dat live-tegels zouden verdwijnen uit het Startmenu maar later werden deze ontkracht door Microsoft.

Gebruikers hebben nu de keuze of ze wel of niet live-tegels willen. En dat blijkt ook uit dit voorbeeld. De tegels hebben geen gekleurde achtergrond meer en zijn licht of donker, al naar gelang het thema dat je gebruikt in Windows 10.

Zo gaat de nieuwe Windows bestandsverkenner eruitzien

Ook Windows Verkenner of Bestandsverkenner (File Explorer in het Engels) krijgt een nieuw uiterlijk zonder lintbalk en met grotere vernieuwde mappen.

Uiterlijke wijzigingen in Windows 10 20H2 of 21H1?

Wanneer deze veranderingen aan het uiterlijk van het Startmenu en Windows Verkenner worden doorgevoerd in Windows 10 is nog onduidelijk. Windows Insiders zien deze wijzigingen nog niet bijvoorbeeld. Maar het zou kunnen dat eind 2020 (met Windows 10 2009/20H2) of begin 2021 (met Windows 10 2103/21H1) het Startmenu en Verkenner vernieuwd zijn.

Wat vind jij van deze voorgenomen wijzigingen aan het uiterlijk van Windows 10? Geef je mening in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

Het is net als je vriendin, ze wordt te oud en werkt al jaren volgens herziene regels. Dus gooi je er wat make-up tegen aan en doe je naar je vrienden net alsof je er ontzettend blij mee bent.

Verstand komt met de jaren, bij sommige nooit.

Heb bijna nooit de verkenner gebruikt, ik gebruik al meer dan 21 jaar de Total Commander en daarvoor de Norton Commander voor DOS en Windows.
Begrijp niet dat ze zoiets onhandig als de verkenner op de markt hebben gebracht en er nooit iets aan verbeterd hebben buiten hier en daar een beetje cosmetische aanpassingen.

Total Commander is shareware maar zijn geld meer dan waard en steeds het eerste programma dat ik installeer.
Eén keer betalen en daarna alle updates steeds gratis.
Moet het gratis, dan kun je de Double Commander downloaden, bijna zo goed.

Samen Tegen Corona!
Dank aan onze Helden!

Daar sluit ik me 100% bij aan.
Ook al zou microsoft met een verkenner4 komen 2 vensters ga ik er niet aan beginnen TC bied nog zoveel meer, b.v voor mij FTP als hd in beeld.

Inderdaad, Microsoft hoeft voor mij ook niet meer het wiel uit te vinden, ik blijf Total Commander gebruiken.

Samen Tegen Corona!
Dank aan onze Helden!

Ben ook ooit begonnen met Norton Commander, daarna ook diverse andere tools geprobeerd. Onder Linux Double Commander, voorheen MC gebruikt, maar had te weinig mogelijkheden. Was nog teveel Norton Commander stijl.

Onder Windows miste ik ook altijd NC, maar nu al jaren heel tevreden met het freeware pakket Freecommander.
https://freecommander.com...

Ook is hier een portable versie van.

Windows startmenu gebruik ik niet,gebruik Classic Shell.
Wat betreft de verkenner, ik vraag ik mij af of dit nu echt een verbetering is.
Misschien tijd voor een alternatief, eerst maar eens zien hoe het eruit gaat zien.

Al heel lang een tevreden Windows gebruiker. Het maakt mij allemaal niet zoveel uit, heel veel cosmetische veranderingen. Windows XP en Windows 7 waren voor mij de beste Windows versies. Windows 10 bevalt mij ook goed, maar echt functioneel verandert er niet zoveel. Windows Store apps gebruik ik niet veel,voorkeur voor "normale" Windows programma's. Ik blijf een Windows 7 fan; prima startmenu, overzichtelijke instellingen (configuratiescherm).

Volledig mee eens.

Ik gebruik Open Shell (Classic Shell) voor het startmenu en Nenad Q-Dir als verkenner, dus Microsoft kan wat mij betreft doen wat ze willen ik gebruik het toch niet, al jaren niet en zal het ook nooit gebruiken. Microsoft moet zich wat mij betreft meer bezighouden met de stabiliteit van het besturingssysteem en niet met het uiterlijk, dat vind ik minder belangrijk.

Nog steeds geen verkenner met tabbladen? :-(

Beste anoniem,
daarvoor gebruik ik al jaren -naar volle tevredenheid- dit programma:
https://clover.nl.softoni...

N.b.: de sneltoetsen werken nu wel.

Ik vind dat Microsoft zich beter bezig kan houden met lekken en bugs repareren, dan iedere keer een bijgeschaafde update uit te brengen.
Zoals het startmenu en de Windows bestandsverkenner. laat het zoaLS Het is.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
wi_-rusland