Komt Windows 11 op 19 oktober 2021 uit? Nee, 5 oktober!

Update 31 augustus 2021

Windows 11 komt 5 oktober officieel uit als gratis upgrade

Update 25 augustus 2021

Komt Windows 11 op 19 oktober uit? Zac Bowden, van de bekende Windows-website Windows Central, gokt op Twitter dat dinsdag 19 oktober 2021 de datum is dat Windows 11 officieel wordt vrijgegeven. En hij heeft van bronnen gehoord dat de verschijningsdatum van Windows 11 in de komende twee weken wordt bekendgemaakt. We zullen zien...

Originele bericht 4 augustus 2021

Microsoft heeft bij de aankondiging van Windows 11 alleen losgelaten dat de nieuwe versie van het besturingssysteem 'eind dit jaar' zal verschijnen. Ergens 'tijdens de feestdagen' (in Amerika van eind november tot eind december).

Maar er zijn ook steeds meer tekenen dat Windows 11 misschien al in oktober uitkomt. Eerst waren het promotie-afbeeldingen van Windows 11 waarbij Microsoft de datum op het bureaublad steevast op 20 oktober 2021 zet en de klok op 11.11u. En nu zijn er andere aanwijzingen.

Zo is er een document van Microsoft waarin staat dat fabrikanten drivers voor Windows 11 voor eind september moeten indienen - wat volgens Windows Latest zou kunnen wijzen op een uitgave in oktober. En BleepingComputer meldt dat Intel in een support document het heeft over de Oktober 2021 Update van Windows 11.

Dus wie weet komt Windows 11 al in oktober uit. Of november. Of december. We zullen zien welke aanwijzingen binnenkort nog meer onthuld worden door Microsoft-exegeten...

Wanneer denk jij dat Windows 11 uitkomt? Laat het weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

JVdH,

Ik neem aan dat je het over Microsoft hebt(?!?)

Wij hadden het over de bla-bla-blaaa van BLA !

Laat Windows 11 maar komen hoor, het is vooruitgang die niet tegengehouden kan en moet worden. Straks bij Windows 12 of Windows 37 wil ik ook niet dat Microsoft mijn huidige hardware blijft ondersteunen, maar dat Microsoft met zijn tijd mee blijft gaan. Wie bij oude software wil blijven, kan ondertussen toch gewoon vrolijk doorgaan met Windows 10. De wereld mag ondertussen wel verder gaan.

Wat een zielige manier van denken !!!

@JVdH U hebt uiteraard het recht op het uiten van uw mening, dus ik vind het helemaal top wat uw mening ook mag zijn, als die mening toevallig anders is dan mijn mening dan is de constatering dat wij van mening verschillen. Het karakteriseren van andermans mening als "een zielige manier van denken" geeft mij een vooroordeel over u, welke ik voor mijzelf wil houden om geen afbreuk aan uw - naar ik veronderstel goedbedoelde - bijdrage te doen. Dank voor uw mening in ieder geval!

Ben het helemaal met JVdH - bericht van 6 augustus - eens!!
Het is gewoon belachelijk; wat een macht die Microsoft heeft en het lef om een systeem op de markt te brengen, waardoor heel veel mensen hun PC niet meer kunnen gebruiken met dit systeem. Hopelijk wordt het wat soepeler - daar schijnen ze mee bezig te zijn... Maar ik blijf het stuitend vinden.

Tsja ik kom tot een andere conclusie eerlijk gezegd. Het klopt wat je zegt dat Microsoft kennelijk maar zo'n beetje kan doen wat ze goed dunkt. Ik heb echter al prima ervaringen met Linux Mint en overwoog toch al om op al mijn PC's over te stappen op Linux en dit kan net het zetje zijn om al die Microsoft zooi van mijn apparaten af te gooien.

Al die mafia werk hand in hand ,Microsoft, Intel, Nvidia etc..... new PC is win win voor iedereen!
Daarmee zal microsoft nog extra geld verdienen van al die anderen !
Gewoon dual boot windows 10 and Linux mint That's all !

Microsoft brengt een nieuwe versie van Windows op de markt. Alle bestaande pc's kunnen gewoon werken met het besturingssysteem dat daarop geïnstalleerd is. Het dus niet een systeem dat het onmogelijk maakt om je pc te blijven gebruiken. Dat in sommige gevallen de nieuwe versie van Windows niet kan draaien op de PC die je bezit, het zij zo. Als je voor Windows 11 moet betalen om te upgraden, dan zou je die upgrade niet kopen, omdat de tendens is, dat het gratis moet. Dus waarom zo heetgebakerd? Natuurlijk heeft Microsoft macht, maar waarschijnlijk is dat, omdat ze iets redelijk goeds in de markt zetten. Google heeft ook macht, maar ook de scheermesjes fabrikant van Gillette heeft macht. En toch kopen we nog steeds die mesjes om ons te scheren. Stel je eens voor dat ze na het vijf mesjes systeem een zes mesjes systeem in de markt zetten, klagen we daar dan ook over? Want dat zes mesjes systeem past immers niet op de scheerhouder van de vijf mesjes.

Nou, nee... :tis natuurlijk heel vreemd dat je op een pc waarop windows 10 goed loopt..

je ineens door paar bizarre hardware eisen (alleen al cpu-eis is heel raar!)
geen windows 11 meer zou kunnen draaien!

Denk dat er voor windows 10-na 2025- dus ook gewoon weer een ESU constructie moet komen voor een paar jaar...
(of een windows 11 Lite zonder tpm secureboot/achterlijke hardware eisen..(maar dat zal wel weer niet..)

Ik denk dat Windows 11 een flop wordt

ik niet

Ik ook

Voor mij in ieder geval ook.

Mijn antwoord op alle vorige reacties in deze rubriek is:
Als inderdaad zal blijken dat Windows 11 enkel nog zal werken met een zeer recente of nieuwe pc en/of laptop, hoelang nog gaat iedereen dit blijven pikken én volgt een algemene boycot !!!????
En wat gaat de Europese wetgeving hieraan doen ?

'Dalende lijn
Zodra het virus meer onder controle is en de markt weer op gang komt, verwacht Canalys niet dat dit zomaar bijtrekt. Juist omdat er in het eerste kwartaal van dit jaar zoveel computers zijn gekocht, veelal op basis van voorraad die er nog was, is er in de rest van het jaar minder behoefte aan. Daarnaast is er veel financiële onzekerheid, consumenten zijn minder geneigd in dure spullen te investeren. ' https://www.computeridee.... Dus wordt er een oplossing bedacht. Helemaal mee eens, En wat gaat de Europese wetgeving hieraan doen ?

Een computer van 3 jaar oud is niet meer “zeer recent”, sterker nog in de computerwereld heet dat al verouderende hardware. Een pc van 5 jaar is gewoon oud.

Dat denk ik niet. Een jaar of 20-30 geleden nog wel omdat de overstap van Pentium 1 naar 2 al vrij groot was. De laatste jaren zijn er met processoren weinig spectaculaire dingen gebeurd.
Met een SSD in je kast win je heel veel.
In mijn zelfbouw systeem uit 2014, met in die tijd nog goedkoop 16 Gb geheugen, kan ik nu met een i5-4570 nog meer dan prima vooruit met RAW fotobewerking.

Ergens klopt jouw idee dat er tussen 2008-2017 weinig grote vooruitgangen waren geweest door gebrek aan serieuze concurrentie tegen Intel, resulterend in jarenlange saaie duo of Quattro processors. Echter is er sinds 2017 een revolutie geweest met processoren onder leiding van de AMD met de Ryzen serie en sindsdien is een 6-core de standaard geworden voor een huis-tuin-en-keuken computer. Enthousiastere mensen draaien momenteel 8 tot 16 cores (uiteraard bedoel ik hierbij alleen de fysieke cores en niet de SMT / HT cores). Met Zen 4 gaat een mainstream pc mogelijk naar 24 cores. Zie ook https://nl.hardware.info/...

Mijn mening is dus dat een pc uit 2014 wel degelijk oud is in 2021.

Er is zeker wat gebeurd, daar heb je ook gelijk in, natuurlijk zijn er meer cores gekomen, helemaal met je eens. Maar als je geen echt zware dingen doet of moderne games speelt kan een Pc zoals de mijne meer dan voldoende mee ook voor foto bewerking met Gimp en Rawtherapy.
Onder Linux Mint draait mijn systeem als een zonnetje en komt mijn processor zelden aan de 45 graden. Eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat ik de stock koeler vervangen heb door een towerkoeler met 1 fan, maar die draait op zijn laagste stand.
Videokaartje een Gt 630 die passief gekoeld is.

Ik denk voor december zodat de merken nieuwe laptops in de winkel kunnen leggen met Windows 11 of Windows 11 geschikt.
Eerst nog wat promo's wat je wel en niet kan met je "oude" hardware en hoe geweldig veel beter Windows 11 is.
Het grote geld moet in december binnengehaald worden

Een kip 'legt' een ei en een laptop 'ligt' in de winkel.... ;-)

Fabrikanten leggen ze in de winkel, daarna liggen de laptops in de winkel.

Fabrikanten wel, maar 'merken' niet...... ;-) Sorry, ben kniesoor...

Zucht :-)

Ja upgraden van je hardware... das leuk in de rijke westerse wereld..(en dan ook nog niet iedereen!)
Maar bedenk ook even dat grofweg 60% vd wereld daar helemaal geen geld voor heeft!
Maar goed, voorlopig kunnen we nog tot eind 2025 toe met windows 10... of tot 2023 met windows 7/8.1 !

Ik zie trouwens tweaks waardoor je win 11 kan draaien zonder tpm zonder secure boot ...
Maar even afwachten of dat straks ook kan op de final versie van windows 11..

Bor, welke weaks en waar???? Alvast bedankt.

Kan je niet googlen? ;-) Kijk maar eens > https://www.deskmodder.de...

Wel even restictie: met elke nwe beta versie die van win 11 uitkomt zal er wel meer dichtgegooid worden..dus goed lezen voor welke versie dit werkt en op youtube staan ook heel veel van dis soort omwegen.!

ik heb windows 11 draaien op mijn PC als insider in het beta kanaal en moet zeggen dat ik het een mooi systeem vind en het werkt prima op mijn pc die wel geschikt is ik moest alleen in de bios tpm aanzetten wat daar werd aangegeven PTT dat was hetzelfde als tpm. Maar als ik moet zeggen wat is nou beter het is een kwestie van wat vind je mooier de systemen zijn alle bij heel goed.

'Wanneer denk jij dat Windows 11 uitkomt? ' Eigenlijk denk ik, wat een heisa en wat een criminele manier om mensen te dwingen om een andere pc te kopen.. Hoe het systeem werkt, de monopolie positie. Voorlopig maar W10, die voldoet ook tot een bepaalde tijd, daarna komt er Linux op )

criminele manier om mensen te dwingen om een andere pc te kopen..
volkomen mee eens

Je hoeft helemaal geen nieuwe pc te kopen, je beslist immers zelf of je wel of geen nieuwe pc of laptop koopt. Het woord crimineel gaat dan ook wel erg ver. Ik zou nog kunnen bedenken "waarom speelt Gratissoftwaresite.nl mee" met het reclame maken voor Windows 11, maar gelukkig denk ik dat niet, de site probeert je te informeren.

Criminelen, want hoe vaak stond de monopolist voor de rechter?

"meeste bugs moeten eruit zijn voordat ik hem installeer"

Lol! dat gebeurt tegenwoordig pas als mensen hem massaal gaan installeren..
(jij bent het testobject tegenwoordig als gebruiker!)

Met al die telemetry in windows 10/11 hebben ze bij Msoft in mum van tijd weer nwe problemen en vastlopers info...

(vooropgezet als je überhaupt windows 11 kan installeren)

afbeelding van WriTer

Ja, inderdaad... pas als veel mensen Windows 11 hebben geïnstalleerd en op die manier de fouten naar boven zijn gekomen en nadien opgelost, dan pas zal ik het proberen.
Ook juist, als het werkt op mijn machine.
Ik ben daar gerust in, zo direct Windows 11 uitkomt wordt dat massaal geïnstalleerd. ;-)

Ik heb alles wel op een rijtje.
Alleen niet in de goede volgorde.

afbeelding van WriTer

We zullen wel zien, hij moet zonder problemen kunnen draaien op mijn computer en de meeste bugs moeten eruit zijn voordat ik hem installeer.

Ik heb alles wel op een rijtje.
Alleen niet in de goede volgorde.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
h_ngarije