Windows 10 1909 waarschijnlijk 12 november, kijk je er naar uit?

Update 12 november
Windows 10 versie 1909 is nu te downloaden!

Windows 10 1909 is de volgende halfjaarlijkse onderdelenupdate voor Microsofts nieuwe besturingssysteem. Versie 1909 krijgt minder nieuwe functies en is meer een soort service pack, met alle voorgaande maandelijkse updates van 1903 plus enkele vernieuwingen (zoals aan het Startmenu).

Hoogstwaarschijnlijk komt Windows 10 versie 1909 aanstaande dinsdag 12 november uit. Tegenwoordig kun je ervoor kiezen om deze halfjaarlijkse onderdelenupdates over te slaan. Als je nu versie 1903 hebt dan kun je ook wachten op versie 2009 van volgend najaar.

Versie 1909 wordt als het goed is apart aangeboden in Windows 10 en niet automatisch geïnstalleerd: je kunt zelf kiezen of en wanneer je klikt op 'Nu downloaden en installeren'.


Zo werd onderdelenupdate naar versie 1903 aangeboden: je kunt zelf kiezen

Onze vraag is:
Kijk jij uit naar de onderdelenupdate naar Windows 10 versie 1909?

En in de reacties horen we graag je verdere mening!

Deel dit artikel: 

Reacties

Geïnstalleerd. Ging probleemloos. Werd aangeboden in Windows update.

hoe laat komt deze update op dinsdag?

Is blijkbaar maar 18 oktober ! nederland en belgie meestal in de avond.......

19u, hij is er (voorlopig alleen als handmatige download):
https://www.gratissoftwar...

Een jaartje geleden over gestapt naar Linux Mint. Dit bevalt me uitstekend en sindsdien heb ik geen "last" meer van Windows perikelen. W10 geeft me te vaak storingen en foutjes. Linux Mint loopt als een trein en geeft mij meer voldoening zonder gedoe.

Ja, ik heb probleem met geluid wat onverklaarbaar is en toe wegvalt. De update ga ik zsm doen.

ben net over gestapt op linux mint want windows 10 word elke keer trager en zit veel meer onderhoud en risico aan en je word van alle kant bekeken wat je op je pc/laptop doet dus voor mij even geen windows meer even kijken of linux mint mij beter bevalt

Op 3 november via Duitse site "Computerbild" geïnstalleert.
Sindsdien geen enkel probleem.

Windows 10 1909 ISO downloaden van Microsoft.com, het ISO bestand op een USB installeren, en vervolgens een schone installatie uitvoeren. Daarna een systeemkopie maken met Macrium Reflect.

Ik zit al op 1909 18363.449. Werkt als een trein verder niet zoveel veranderingen; via de insiders mogelijkheid.

Ik heb ook via de insiders mogelijkheid kennis gemaakt. Enige wat mij opviel was,dat na een vrij eenvoudige cumulatieve update, mijn systeem 2x opnieuw moest opstarten. De update was zo klaar en de merkbare veranderingen erg beperkt. Ik vond het zelfs wat 'teleurstellend weinig', al loopt de pc vlot en soepel. Kortom, ik ga 'm gelijk installeren en kijk intussen als insider uit naar nieuwe veranderingen...

Of ik uitkijk naar de onderdelenupdate naar Windows 10 versie 1909?

Ja en nee...

Voor mijn persoonlijke computer wacht ik eerst tot hij wordt aangeboden, maar er is een andere computer die ik graag op het einde van het jaar zou willen herinstalleren, en dat dan liefst met ineens de nieuwste versie.

Samen Tegen Corona!
Dank aan onze Helden!

Even wachten en kijken of er problemen zijn. Als hij stabiel lijkt dan pas installeren.

gewoon afwachten tot die vanzelf wordt aangeboden, duurde bij alle vorige versies overigens vrij lang, maar gaf dan ook nooit problemen ....

Gestemd:Anders, zit er niet op te wachten en kijk eerst ff de kat uit de boom alvorens te installeren.

ISO bestand downloaden, USB-stick of DVD van maken, en dan een schone installatie.

Dat is de beste manier. En daarna nog een systeemkopie maken. En misschien eerst even een systeemkopie van je huidige Windows 10 installatie zodat je altijd terug kan gaan naar de vorige versie als er iets mis is.

Het kan niet snel genoeg 12/11 worden. Door de jaren heen is Windows een innovatieve kracht gebleken, ben benieuwd hoe dat dinsdag gestalte krijgt.

Eigenlijk niet (Ernaar uitkijken). Werkt prima, zoals het nu is... Gewoon updates -regelmatig, maar lekker 1903-versie houden en es een keer stoppen met weer een nieuwe versie - geeft over het algemeen geen meerwaarde....

Een maand of 2,3 wachten. Indien je geen problemen leest met de upgrade naar deze versie of dat eventuele problemen zijn opgelost, dan installeer ik hem ook.

Ik kijk er niet specifiek naar uit. Er zullen ongetwijfeld weer geheel nieuwe gebruiksmogelijkheden in worden toegevoegd. Leuk voor diegenen die er gebruik van willen maken. Ik niet! Voor mij is maar 1 ding belangrijk in het dagelijkse gebruik; dat Windows 10 net zo stabiel blijft met de toevoegingen van die nieuwe releases. Tot nu toe verlopen bij mij die nieuwe series prima en zonder problemen.

Als dat zo blijft vind ik het prima. Vanzelfsprekend zal ik, zodra de nieuwe serie Windows 10 automatisch wordt aangeboden, deze wel direct installeren. Maar zoals ik als eens zei; eerder niet! Ik zal dus geen Haantje de Voorste zijn. Ik wacht!

ik haal hem altijd hier op zodra dat kan via update

Ik zou tot voor een paar maanden geleden een light versie van Windows gehad willen hebben waar je zelf optionele onderdelen toe kon voegen.
Nu allemaal niet meer van toepassing omdat ik overgestapt ben op Linux.

het onderwerp gaat over windows, goed lezen graag

De reactie gaat duidelijk over Windows en de wens naar een light versie. Ik snap het wel.

@ Ruud dank je, jij begrijpt het.
@ Anoniem, Deze updates zou ik met mijn Windows systeem niet meer zomaar gedraaid hebben, ik kijk er dus niet naar uit.

Zoals jezelf zegt, goed lezen want gaat wel degelijk over Windows.

Er zouden veel kwaliteits verbeteringen zijn, alsook dat windows zich meer aanpast aan de processor snelheid en cores waardoor het systeem kan sneller worden :)

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
dui_sland