Windows 10 20H2 misschien net zo'n kleine update als 1909

Windows 10 versie 1909, de November 2019 Update, was een relatief kleine halfjaarlijkse update die grotendeels gelijk was aan de versie daarvoor: Windows 10 1903 (een indicatie hiervoor was dat het buildnummer maar één cijfer scheelde: 18363 tegen 18362). De upgrade ging ook gewoon via Windows Update en duurde niet lang: er werden alleen enkele 'schakelaars' aangezet om nieuwe functies te activeren.

Minder ingrijpend, een snellere upgrade en meer op stabiliteit gericht - dat was de ervaring met Windows 10 versie 1909. Volgens bronnen van Windows Latest zou Windows 10 20H2 (versie 2009?), die dit najaar moet uitkomen, weleens dit zelfde principe kunnen volgen en weer een kleine service pack achtige update kunnen worden. Dit voorjaar (april/mei) komt dan eerst nog Windows 10 versie 2004 met veel nieuwe functionaliteit.

Hiermee lijkt Microsoft definitief over te stappen op een nieuw ritme: in het voorjaar een grote upgrade met veel nieuwe functies, gevolgd door een kleinere najaarsupdate die gericht is op stabiliteit.

Verder speculeert Windows Latest dat Microsoft misschien ook nieuwe functionaliteit naar Windows 10 gaat brengen via het Windows Feature Experience Pack in de Microsoft Store. Los van Windows Update dus.

Deze verandering zou wellicht voortkomen uit het opsplitsen van het Windows ontwikkelteam in een CoreOS-team dat de grote halfjaarlijkse upgrades en de maandelijkse updates van Windows 10 zal verzorgen en een Shell Experience-team dat zich richt op de gebruikersinterface en dat nieuwe functies via het Windows Feature Experience Pack in Microsoft Store zou kunnen brengen.

Dit lijkt een beetje op de wijze waarop Google tegenwoordig bepaalde onderdelen van Android via Google Play aanbiedt. We zullen dit jaar zien of de najaarsupdate weer een kleine wordt en of extra functies via Microsoft Store zullen worden aangeboden.

Eerst gaan we kijken wat Windows 10 versie 2004 zal brengen.

Deel dit artikel: 

Reacties

Het zal mij een zorg zij als Windows maar blijft draaien

Ik zit echt niet te wachten op nieuwe features. Zoals het met de laatste update naar 1909 ging vind ik prima. Het idee dat je w10 kunt uitbreiden via de windows store vind ik een uitstekend idee.

Helemaal mee eens GJS. Maar het is zoals de regering ze luistern ginds niet naar de brave burger

Dank

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
o_stenrijk