Verkiezing: Wat vind je de beste pc schoonmaker van 2019?

Er zijn heel veel programmaatjes om je computer mee op te ruimen. Dit kun je doen om:
1. Ruimte mee te winnen
2. Om internet- en gebruikerssporen uit te wissen (privacy)

In een tijd dat privacy steeds belangrijker wordt is het niet gek dat dit soort software heel populair is. Aan de andere kant gaan er ook steeds meer stemmen op om niet allerlei programma's van derde partijen te gebruiken, maar gewoon de standaard opruimmogelijkheden die in Windows 10 ingebouwd zitten.

Er zijn tegenwoordig opschoners voor Windows, Mac en Linux en Android. Toch is niet iedereen enthousiast over deze cleaners: sommigen vinden dat ze - als ze te agressief hun werk doen - juist meer kwaad dan goed doen.

Wij kunnen daar als stelregel over meegeven: als je geen risico's wilt nemen vermijd dan het opschonen van het Windows register of het optimaliseren van je computer. Het vrijmaken van ruimte en wissen van sporen kan echter weinig kwaad. En houdt bij schoonmakers liever vast aan de standaardinstellingen dan dat je allerlei extra items aanvinkt waarvan je niet precies weet wat ze doen.

Onze vraag is:

Wat vind jij de beste schoonmaker van 2019?

En in de reacties horen we graag waarom je dit de beste schoonmaker vindt en of je ook op je Android telefoon of tablet een schoonmaker hebt!

CCleaner (Windows, Mac en Android)
42% (187 stemmen)
Advanced SystemCare (Windows en Android)
4% (16 stemmen)
PrivaZer (Windows)
25% (113 stemmen)
HD Cleaner (Windows)
1% (3 stemmen)
Wise Disk Cleaner (Windows)
1% (6 stemmen)
Glary Utilities (Windows en Android)
4% (17 stemmen)
BleachBit (Windows en Linux)
1% (6 stemmen)
Schijfopruiming Windows 10 (standaard met Windows meegeleverd)
11% (48 stemmen)
Een andere schoonmaker, namelijk... (laat weten in de reacties)
0% (1 stem)
Ik gebruik geen schoonmakers
4% (20 stemmen)
Ik ruim browsersporen vanuit mijn browser zelf op
5% (21 stemmen)
Anders, namelijk... (laat weten in de reacties)
2% (7 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 445
Deel dit artikel: 

Reacties

Vroeger was ik een fan van al die cleaners, maar regelmatig werdt er al eens wat teveel verwijderd, of deed het eigenlijk wel iets vroeg ik me soms ook wel eens af?

Dan gebruikte ik nog uitsluitend Piriform Ccleaner, maar sinds die is overgenomen door Avast gebruik ik nog maar sporadisch een oudere versie die ik vertrouw.
Maar als het echt niet nodig is gebruik ik het niet (meer).

Samen Tegen Corona!
Dank aan onze Helden!

Vergeet het maar, al die 3rd party cleaners. De standaard ingebouwde Windows cleaner is gewoon goed (genoeg) en veilig. De meeste 3rd party cleaners werken goed, maar heel enkel gaat er iets mis en dan meest goed mis. Register beschadigd om maar iets te noemen. Blijf zo wie zo af van register cleaners; PC wordt er niet beter of sneller van, alleen slechter. Het klassieke Windows Schijfopruiming/ Clean Manager is er ook nog steeds; te vinden onder Windows\System32; ook goed en veilig.

PrivaZer verliest zienderogen van CCleaner. Toch vraag ik me af of het gebruik van dit soort opruimers wel aanbevolen kan en moet worden. M'n twijfel groeit met de dag.

Ik breng mijn laptop jaarlijks naar de computerwinkel voor reiniging en heb zo altijd een snel en perfect werkend apparaat.

Gebruik Ccleaner en Privazer, veilig en goed.
Wat het register betreft; er worden alleen loze sleutels verwijderd, kan geen kwaad en over het nut ervan kan (en mag) je van mening verschillen.

Ik gebruik System Mechanic van Iolo. Werkt geruisloos op de achtergrond.

gebruik linux mint en om schoon te maken doe ik alleen via linux mint zelf

sudo apt-get clean && sudo apt-get autoclean && sudo apt-get autoremove

Idem. Voor ik Opera afsluit activeer ik de extensie Close All & Clean.
Er blijft geen spoor achter op de PC.

Een hele goede tip idem, dank je wel.

Schijfopruiming van Windows en handmatig wissen van de geschiedenis en cookies van de browsers schreef Jean. Inderdaad alle andere cleaners beschadigen je systeem.
Ook Menno Schoone de auteur van ,,SchoonePC Computerbijbel voor Windows 10'', raad cleaners af. Ze doen meer kwaad dan goed.

Helemaal mee eens.

Ik gebruik sinds die malware op Ccleaner al jaren enkel de schijfopruiming van Windows en handmatig wissen van de geschiedenis en cookies van de browsers. Waar ik velen met opschoon programs hoor klagen sinds Windows 10 word mijn pc als maar trager met elke update. Kan ik zeggen mijn laptop zonder cleaner te gebruiken ik geen last heb van vertraging. Alleen zijn die die mensen zo gebrand om die cleaners te gebruiken dat zij het niet snappen.

Zou graag die PrivaZer weer eens willen proberen maar durf het niet. Heb er in het recente verleden nogal wat problemen mee gehad. Aantal bestanden waren weggevaagd waardoor het systeem niet meer opstartte.

Voor mij zonder meer en echt absoluut PriVazer. Ik heb gemerkt dat het een zeer vriendelijk en goed ontwikkeld stukje software is, wat op een fantastische manier de zaak schoonhoudt, doch niets ontregeld.

Maar nogmaals; dat geldt voor mij, hier. Je leest weleens af en toe andere berichten, maar ik herken geen negatieve berichten erover in mijn dagelijkse praktijk. Ik vind PriVazer veel beter als, b.v. Ccleaner. Dus heb ik gestemd voor PriVazer. Blijft goed up to date, prima!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zuid-kor_a