Schoonmaker PrivaZer 4 heeft een nieuw uiterlijk

PrivaZer is de door ons aanbevolen pc cleaner die door onze bezoekers het op een na hoogste cijfer krijgt (na CCleaner). PrivaZer heeft misschien voor beginnende gebruikers wat veel opties en kan daardoor enigszins overweldigend overkomen. Maar PrivaZer heeft wel veel te bieden en is een van de pc cleaners die de meeste ruimte vrijmaakt op je computer.

Vandaag is Privazer 4.0 uitgebracht. De schoonmaker heeft een nieuw uiterlijk gekregen met een blauw menu aan de linkerkant waar je drie soorten scans terugvindt:

  • Diepgaande scan - waarbij je je computer, maar ook externe schijven, usb sticks, SD geheugenkaarten, mp3 spelers en netwerkopslag/NAS kunt kiezen
  • Scan op specifieke sporen - kun je zelf kiezen: internetactiviteiten, restsporen van oude bestanden, softwaregebruik, register en usb-geschiedenis
  • Verwijder zonder een spoor - een shredder om bestanden en mappen veilig uit te wissen, te overschrijven

Verder zie je in het menu Opties en Geavanceerde opties en de mogelijkheid om Geplande scans in te stellen. De laatste optie, Automatische opruimingen (bijvoorbeeld als je je browser sluit of pc opstart), is alleen beschikbaar als je minimaal 10 euro doneert aan PrivaZer. Ten slotte kun je onder Herstel een herstelpunt terugzetten of het register herstellen, mocht er iets zijn misgegaan.

Rechtsboven heb je nog een Update-knop om PrivaZer handmatig bij te werken naar de laatste versie. Automatisch updaten is voorbehouden aan de Donateursversie - net als Automatische opruimingen dus. Dit zijn twee, niet al te grote, beperkingen van de gratis versie.

PrivaZer 4 ruimt verder ook sporen van de nieuwe Chromium Edge browser van Microsoft op en schoont Firefox, Chrome en Opera beter op.

Conclusie

PrivaZer 4 heeft nog alle uitgebreide mogelijkheden die het al had in een opgefrist, iets overzichtelijker jasje. En ruimt nog altijd even goed op. Jammer is dat de Nederlandse vertaling wat stroef is af en toe.

Download PrivaZer 4.0

Reacties

Deze app zal 9k proberen ,waar anderern -rommel -laten liggen

uitstekend:werk er al 10 jaar mee, nooit problemen en een DONATIE is wel fatsoenlijk voor zo'n profesioneel programma (Maak ik jaarlijks)

Ieder zijn ding of je gebruikt PrivaZer of niet. Ik heb hem wel op de pc staan maar gebruik hem bijna nooit en als ik hem gebruik zorg ik er voor dat die niet aan mijn register komt. (nog geen problemen gehad) Ik groet u.

prima schoonmaker een echte aanrader, als je van sloopwerk houd rommel.

Top-product dat ik al jaren gebruik

Ik gebruikt het hier op 7 computers, geen problemen mee.

Prima uiterlijk. Echt klasse. Zou zo gauw geen betere cleaner kunnen bedenken. In het begin duurde het opruimen best wel lang maar daarna aanmerkelijk korter. Ja, ben echt blij met P.

Nieuwe looks, maar onder de motorkap hetzelfde gebleven. Gebruik ik al sinds dag1. Één van de beste cleaners, bovendien veilig. Nooit geen problemen mee gehad. Gebruik deze cleaner 1x per maand, tussendoor gebruik ik de std Windows cleaner. PC wordt er niet beter of sneller van, maar ruimt "rommel" op. Vooral na een Windows Update kun je maar zo een paar GB opslagruimte terugwinnen. Privazer is wel uniek om privacy "rommel" op te ruimen, dat doet geen andere cleaner.

nieuwe look , maar nog steeds waardeloos :

ik heb voor de lol het programmatje eens laten draaien , en als men verder kijkt dan dat de neus lang is en op toon klikt (in het blauw )van de opruiming en eventuelen fouten , kan men zien dat dit programma alleen de prefetch en temp folder en een beetje web cache opruimt . jammer dat ik hier geen screenschots kan oploaden om dat ook nog eventjes duidelijker te laten zien .

en de optimation files na een update kennen makkelijk worden gewist met disc cleaner van windows zelf .

https://support.microsoft...

meer doet het programma niet en zulke programmas worden dan ook niet voor niets afgeraden door Microsoft

https://support.microsoft...

meer doet het programma niet en zulke programmas worden dan ook niet voor niets afgeraden dooe Microsoft .

Je kan hier wel screenshots plaatsen:
https://postimg.cc/dLrYN0yx

afbeelding van WriTer

Je hier registreren en je kan screenshots uploaden.

I stand with Ukraine!

afbeelding van redactie

@egje
Wat zijn precies je verwachtingen van schoonmakers als PrivaZer? Dit soort software ruimt in de eerste plaats rommel op. Hiermee kun je ruimte vrijmaken op je pc. In de tweede plaats verwijder je sporen van je internetgedrag en pc gebruik. Dit is voor privacy. Dit doet de in Windows ingebouwde schoonmaker niet. En van heel veel software (browsers, brandprogramma's, video, muziek software, foto software, messengers enz.) worden sporen opgeruimd door PrivaZer. Bovendien maakt PrivaZer ook meer ruimte vrij dan veel andere cleaners. Misschien moet je bovenaan (naast PrivaZer logo) wisselen naar geavanceerde gebruiker om meer details te zien.

wees dan maar blij met die paar mb die je wint , en internet sporen zijn gemakkelijk te wissen zonder een extra programma , en wat privay aangaat , moeten die sporen eerst gemaakt worden eer ze gewist kennen worden .

en het word gewoon heel simpel afgeraden door ms .

meer dan een paar cache ect word er niet gewist , de meeste ruimte word gewonnen door bv windows .old of windows optimation files , die kan man ook gemakkelijk wissen .

zelfs als…… men 1 of 2 gb zal winnen , is het nog steeds niet aanteraden omdat dit en veel meer van deze programmas ook in het register gaan zitten rommelen ,

kijk ook maar eens naar de door jullie geplaatste screenchot als alles wat daar aangevinkt staat word gewist zal men maar een paar mb winnen .

maar een ieder voor zich , alleen moeten ze later niet aankomen als er problemen zijn met updates ect en of met windows securety want ook die files worden gewist van bv scans die zijn gemaakt door windows securety.
zo kan ik nog wel even doorgaan waarom ms deze programmas niet aanraad.

dat is mijn mening en ervaring , wat een ander er mee doet moet een ieder voor zich weten.

o ja en hier een eigen schrijven van jullie . en als ik precies het zelfde schrijf , heb ik geen gelijk .lol

https://www.gratissoftwar...

Helemaal eens met Fred! Vind ik ook! Ik gebruik PriVazer ook al heel erg lang en nog nooit, maar dan ook nog NOOIT (!) problemen met mijn besturing (Windows 10) gehad. Dat is ook mijn praktijkervaring. Jammer voor diegenen die wel problemen hadden?!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ooste_rijk