Peiling: Welk office-pakket gebruik jij en waarom?

Microsoft Office is de de facto standaard op gebied van kantoorpakketten. Je kunt Microsoft Office los kopen als eenmalige aankoop, of een abonnement kopen op Microsoft Office 365.

Verder heb je de gratis Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties, waarvan de zakelijke variant sinds dit jaar Google Workspace heet (voorheen G Suite). En Apple levert de gratis iWork-pakketten Pages, Numbers en Keynote bij elke Mac, iPad of iPhone.

Uitstekende gratis kantoorpakketten als LibreOffice (het populairste gratis office pakket), Apache OpenOffice (dat nauwelijks meer bijgewerkt wordt). Softmaker Free Office, OnlyOffice en WPS Office heb je ook nog. En zelfs het oude, vertrouwde WordPerfect bestaat nog.

Onze vraag is:

Welk office pakket gebruik jij?

In de reacties willen we graag weten waarom jij dit office pakket gebruikt!

Deel dit artikel: 

Reacties

NL_HomeStudentRetail

Op secretariaat gebruikte men Microsoft Office en toen kwam het ogenblik om het abonnement te vernieuwen en toen werd overgeschakeld naar LibroOffice die het gratis evengoed doet.
In het begin werd ook naar de voorbeelden teksten van Microsoft Office om deze over te nemen maar sinds dat het daar afgesloten is kan je daar zelfs niet meer kopiëren om over te zetten naar LibreOffice. Microsoft Office is dan als een bunker geworden waar je uw vorige archieven niet meer kunt overnemen tenzij....je terug uw abonnement neemt. M.a.w. Microsoft Office dwingt u om te betalen om uw eigen modellen terug te kunnen gebruiken/krijgen.
Eigenlijk is dat wel smerig en dus voor mij NOOIT meer Microsoft Office.

heb verschillende geprobeerd en tenslotte gekozen voor LibreOffice dat voor mij alles geeft wat ik nodig heb.

Alles wat ik privé moet doen gaat prima met Libre Office.
ik gebruik Writer ,Call en het presentatie program en is nog gratis ook.

office 2007

Abonnement 365 gebruik op 4 Apparaten en makkelijk bestands uitwisseling via one drive of dropbox. Tevens ms-outlook als mail prog. beter en veelzijdiger dan mail van windows.

Libre Office, werkt helemaal prima. Functionaliteit praktisch hetzelfde als Microsoft Office en is compatible. Ik moest voor mijn werk, in het onderwijs, vaak Office 365 gebruiken en dan zit je met licenties. Als je dan ergens anders gaat werken dan moet je het zelf aanschaffen en dat is gewoon echt rete-duur. Daar werd ik dus doodziek van en daarom dus Libre Office geïnstalleerd en de Microsoft shit van mijn PC gegooid. Ben op Laptop inmiddels overgestapt naar Linux Mint dat voldoet helemaal prima. Ik mist eigenlijk alleen de Outlook van het Microsoft Office pakket maar ik heb in Thunderbird inmiddels een prima betrouwbare vervanging gevonden.

Office 2016 destijds aangeschaft voor EUR45,--. Vergeleken met de gratis pakketten biedt MS Office behoorlijk veel meer. En... wat is ca. 10 Euro / jaar voor een bedrag? Zo duur is MS Office niet.

Als je ziet wat er weer allemaal omhoog gaat aan levensonderhoud, zeker ook weer komend jaar, kan dat net ´´de druppel´´ zijn voor velen. ´´Tientje hier, tientje daar´´... (Zowel per maand als per jaar) Gratis software is dan ook populair!

In mijn geval bespaar ik liever zoveel mogelijk op dingen, waarbij, althans voor mij, het maximaal potentieel van zo´n tekst verwerker software als Libre Office nog niet eens aan bod komt.

Dus waarom voor mij een duur pakket als Office? Overigens staat dit argument, uiteraard, geheel los van de kwaliteit van M.S. Office, wat een reputatie heeft. Dat staat buiten kijf en zeker ook niet ter discussie. (Ik ken M.S. word nog van vroegere tijden, als onderdeel van Office dat ik weleens via mijn toenmalige werk voor thuis kopieerde. (Illegaal.) Maar Libre Office biedt voor b.v. een standaard brief typen dezelfde opties als Office. Meer heb ik, althans, echt niet nodig.

Ben je een (semi) professional dat veel aan tekstverwerking doet en een maximaal rendement aan mogelijkheden wilt, bijvoorbeeld bij beroep als vertaler of (commercieel) schrijver, ja; dan zou dat een plausibel argument kunnen zijn om in Office te investeren. Daar zou ik mij nog wel iets bij voor kunnen stellen.

Maar zo´n gratis programma als Libre Office is voor mij en zo te lezen velen in deze blog het allerbeste gratis alternatief, t.o.v. Office. Er komen geen kosten terug. En de meeste gebruikers van Libre Office gebruiken, denk ik en schat ik zo in, die software louter om af en toe eens een brief te tikken voor deze of genen?!

Ik gebruik al jaren LibreOffice, omdat het gratis is en zeer goed voldoet aan wat ik nodig heb. En ook omdat het regelmatig verbeterd en vernieuwd wordt. De uitwisselbaarheid met MS-office is ook meer dan voldoende.

In den beginne gebruikte ik Open Office op de XP. Daarna overgestapt naar LibreOffice. Fijne gratis programma's. Voor die enkele brief of ander werk ga ik niet naar Windows Office, te duur en te log.

MS Office log??

Ik gebruik nu MS Office 365. Op mijn vorige pc altijd MS Office gebruikt. Gewoon een goed product.

Office 97

Softmaker betaald

LibreOffice onder zowel Kubuntu als Windows 10. Ik gebruik sinds 1999 StarOffice, waaruit OpenOffice.org en vervolgens LibreOffice ontstond. De hoofdzaak is dat ik niet (meer) voor software wil betalen en het voldoet prima. Ik gebruik voornamelijk Impress (presentaties) in combinatie met GIMP om van alles en nog wat te ontwerpen.

Libreoffice. Werkt prima. En ik vind de organisatie er achter een stuk sympathieker dan MS. En het is nog gratis ook.

Ik heb mij VBA aangeleerd in MS Office. Ik heb nu een jaarabonnement op Office 365. Ik ben dat gewoon. Ik heb al geprobeerd om Libre Office te gebruiken maar de macro's in Excel overzetten naar Calc in niet eenvoudig. Ik zou dus alles opnieuw moeten leren. En daar ben ik te oud voor. Ik heb het al moeilijk om het oude te onthouden.

Ashampoo office.

LibreOffice onder Linux mint. Werkt meer dan prima voor mij prive en ik heb geen geld voor een duur pakket.

Zo is het, is ook mijn ervaring.

LibreOffice. gratis bij Linux Mint. werkt zeer goed met MS Office documenten

LibreOffice Omdat het goed is en gratis.

Vroeger gebruikte ik zoals de meeste waarschijnlijk MS-Office maar ben al jaren overgestapt naar LibreOffice, en waarom niet?, het is gratis en werkt voor mij even goed.

Nog even doorbijten, we zijn er bijna!

Gebruik reeds enkele jaren Softmaker Free Office.
Uitstekende software, wordt regelmatig ge-update.
Zeer tevreden over dit programma.

Gedownload en goedgekeurd. Werkt goed, dank u voor de informatie.

Office Student 2019, zonder het Outlook mailprogramma. Hoofdzakelijk gebruik ik het programma Word en Ecxel. Voor mail, agenda en contacten liever het standaard mailprogramma van Windows omdat dit veel overzichtelijker is dan het zeer rommelig uitziende Outlook. Qua looks mag Outlook absoluut wel eens een make-over krijgen daar er het nog steeds ongeveer hetzelfde uitziet, dan vele jaren geleden.

Libre Office. Reden: gratis, voldoet voor mij prima en uitwisselen met MS Office geen probleem. Heb alleen Tekst (Word) en Werkblad (Excel) nodig en een enkele keer Presentatie (Power Point). Ik gebruik geen Outlook, dus ook om die reden geen MS Office nodig. In het verleden heb ik wel MS Office gebruikt, is verder helemaal niks mis mee.

Ik gebruik nog steeds MS Office (2016).
Wel eens gedacht aan een overstap naar Libre Office, maar ik werk in Excel met veel zelf gemaakte macro's, en die zijn niet (eenvoudig) over te zetten naar Calc. Dus blijf ik vooralsnog bij MS Office.

Ook hyperlinks in Libre Office is verre van ideaal

Libre Office, standaard meegeleverd met Ubuntu. Bevalt me prima, kan er goed mee uit de voeten.

Inderdaad, werkt prima met ubuntu, wordt ook door ubuntu met beveiligingen bij gehouden en het belangrijkste is, het is de stable versie van libre office, versie 6.4.6.2 .

Ik gebruik Libre Office omdat ik een iMac heb en de bijgeleverde office SW van Apple minder goed vind, dat geldt zeker voor het spreadsheet prog. Numbers. Daarnaast is de compatibiliteit van Libre Office met MS office beter dan die van Apple Numbers, pages en Keynote. Wel heb ik de indruk dat Apple SW steeds beter wordt maar in vergelijking met MS Office en Libre Office in mijn ogen nog onvoldoende.

Softmaker free office werkt perfect samen met microsoft office en neemt minder plaats in dan het grote pakket Libre office. Zeker het proberen waard om dit pakket eens te downloaden en uit te proberen.

Frans bedankt voor de tip! Ik had Libre maar Free Office neemt idd minder ruimte in, start sneller op en oogt prima. Ik heb meteen FreePdf binnengehaald. Een, op het eerste oog, prima, gratis, programma om PDF bestanden te bekijken en te bewerken

Grafieken gemaakt in excel worden exact hetzelfde weergegeven in softmaker free office. Wat in libre office niet het geval is. Heb ook een tijdje de betalende versie 2016 gehad.

Al vanaf XP gebruik ik gewoon Microsoft Office. (Toen nog op schijf) Sinds Windows 10 abonnement per maand op Microsoft Office 365. Loopt allemaal uitstekend. Met Word of Excel werkt vrijwel alles probleemloos, wat bij alternatieve varianten nog wel eens te wensen overlaat.

Libreoffice werkt perfect en is gratis. Wordt geregeld geupdatet.

Ik gebruik Libre office omdat het een, voor mij althans, echt heerlijk werkende tekstverwerker is, met nog een aantal toe te voegen modulen waaruit je een keuze kan maken. Ik vink de meeste weg, want ik doe niet aan power point presentaties en exel spreadsheets. Dus de tekstverwerkingsmodule en de visio documenten optie gebruik ik slechts. Prima integratie met Microsoft documenten en gratis. Wat wil je nog meer?

Ik werkte in het onderwijs en kon er via Slim gemakkelijk aan komen.

Microsoft Office, gewoonweg het beste op gebied van tekstverwerken, spreadsheet en natuurlijk het nimmer geëvenaarde Outlook!

Dat is waar, Meinona. Microsoft Office, vind ik ook, blijft de beste. Maar ja; DAN ga je betalen! En voor een gratis tekstverwerker komt, vind ook ik, Libre Office verdomd dichtbij. En als je een hoop geld wilt besparen is dat ´n mooi alternatief.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zui_-korea