Opera 68 heeft verbeteringen zijbalk en tabbladen doorzoeker

Opera is een van oorsprong Noorse browser die halverwege 2016 in Chinese handen gekomen (maar het hoofdkantoor zit nog wel altijd in Oslo).

Verbeteringen zijbalk en tabbladen doorzoeken

Opera 68 is een update voor de browser met enkele kleine wijzigingen. Zo kun je nu Instagram vanuit de zijbalk raadplegen (eerst inloggen met je Insta-account), mocht je daar in geïnteresseerd zijn.

Ook kun je nu sneller en makkelijker de zijbalk geheel naar jouw wensen aanpassen door op de drie puntjes onderaan de zijbalk te klikken.

Verder heeft Opera 68 de volgende wijzigingen:
- voor beveiligde pagina's wordt nu een grijs hangslot getoond, voor onbeveiligde pagina's een grijze driehoek met uitroepteken (dit zegt dus niet dat de pagina zelf onveilig is, maar dat de verbinding met de pagina niet versleuteld is - en dat als je dan wachtwoorden invoert die onderschept kunnen worden)
- als je op ctrl spatiebalk klikt krijg je een zoekbalk om makkelijk je openstaande tabbladen te doorzoeken (handig als je tientallen websites hebt openstaan)
- de werkbladen-functie (workspaces) in de zijbalk is uitgebreid tot vijf werkbalken

Opera 68 heeft als basis Chromium 81, waardoor alle beveiligingslekken die de afgelopen tijd in Chrome dichtgeplakt zijn eveneens in Opera zijn gerepareerd. En ook veel fouten en crashes worden verholpen in deze uitgave. Opera is te downloaden voor Window, macOS en Linux. Je kunt ook updaten vanuit de browser zelf.

Reacties

Offtopic,ieder zijn mening,hahahaha..koppie in plee,das een goeie.

Opera is waardeloos,based on chrome,ffox is de enige,met wat aanpassingen zelf doen in je settings,of de ffox tweak tool erover heen halen om je privacy settings te veranderen..

Dat is weer eens duidelijk Nederlands , vertaling ???

Hij zegt, stop je koppie in de plee.

afbeelding van WriTer

Spijtig dat je hier een schitterende browser afkraakt die al jaren voorloopt op Firefox.
Het is duidelijk dat je niet weet waarover je praat.
Het is niet dat hij gebaseerd is op Chrome dat hij bv alles doorspeeld naar Google.

Opera was een van de allereerste browsers, misschien wel de eerste, die tabbladen had, bij Firefox kon je dat later pas doen met add-ons wat een heel gedoe was.
Zo kan ik nog wel een paar dingen opnoemen.

En ik ga hier zeker niet zeggen dat Firefox waardeloos is, want dat is hij niet, heb er ook jaren mee gewerkt en werk nog steeds sporadisch met de portable versie, maar Opera is voor mij DE browser die werkt zoals een browser moet werken en waar zowat alles al standaard inzit.
Vivaldi is een goed alternatief.

I stand with Ukraine!

Opera vind ik, voor mij zeker, de allerbeste browser van dit moment. Jammer is, dat je soms toch gedwongen word om een andere browser te installeren. Mijn abonnement van Bitdefender internet security loopt binnen 30 dagen af. Ik ben een free trial van 30 dagen gebruik van Kaspersky internet security aan het testen.

Scheelt bijna 10 euro voor een jaarabonnement, ten opzichte van Bitdefender en belast de CPU minder. Ik overweeg naar Kaspersky I.C. 2020 over te stappen. Goed! Ik wilde de veilig bankieren optie ervan opstarten. Maar Opera wordt niet ondersteund. Dat ondervind ik wel vaker, dat Opera door diverse bedrijven niet wordt ondersteund. Blijkbaar heeft men wel contracten met Firefox, M.s. Edge en Google chrome. Dat vind ik erg bevreemdend. Ben benieuwt waarom dat zo is?

Dus maar Google chrome als 2e browser geïnstalleerd, alleen om de Veilig bankieren optie´´ van Kaspersky te activeren en toen kon ik die veilig bankieren optie succesvol opstarten en loopt, in dat geval, via Google chrome als ´´afgeschermde browser´´.

Ik vind dat er betere afspraken tussen bedrijven en Opera gemaakt zouden moeten worden, zodat OOK Opera als volwaardige browser kan worden gebruikt, om - in geval van Kaspersky als voorbeeld - als afgeschermde browser te kunnen worden ingezet. Maar goed. Google chrome is gratis en snel geïnstalleerd en gebruik ik uitsluitend om die veilig bankieren optie te activeren. Verder gebruik ik Google chrome niet. Dus het werkt zo wel, maar ik vind het wel merkwaardig dat Opera nog altijd niet in de volle breedte, kennelijk, door alle softwarebedrijven wordt geaccepteerd?

Ja,en wat wil je nu eigenlijk duidelijk maken. Niets dus. Het lijkt erop dat je dit boek voor niets hebt geschreven.

Wat mankeert er aan mijn bijdrage van vandaag, Kareltje? Jij vraagt aan mij wat ik duidelijk wil maken? Kennelijk is het jou WEL duidelijk, wat IK niet weet? OF je hebt niets van mijn bijdrage begrepen? Dat zou natuurlijk als 2e optie ook kunnen?

Leg mij dan uit hoe het, volgens jou, precies zit en waarom het dus komt dat de samenwerking tussen de browser Opera en bijvoorbeeld, hier gesteld, software van Kaspersky niet optimaal integreert en ik voor het gebruik van het veilig bankieren onderdeel ´n andere browser parallel aan Opera moest installeren, zodat het werkt.

Kennelijk heb ik een naïef stuk geschreven? Ik profiteer graag van iemands kennis. Dan weet ik hoe het zit, mocht ik ernaast zitten of niet snappen. Het zou in ieder geval een stuk sympathieker overkomen, anders dan je wat merkwaardige zure reply.

afbeelding van WriTer

Het klopt dat sommige banken duidelijk maken dat Opera niet ondersteund wordt, maar dat negeer ik al jaren en alles werkt perfect, nog nooit problemen mee gehad, toch de laatste 10 jaar niet meer.
Als er toch eens een website niet werkt met Opera gebruik ik Vivaldi waar het dan meestal wel mee werkt.
Alles liever dan Chrome te moeten gebruiken, vind ik niets aan en niet erg privacy gevoelig.

I stand with Ukraine!

Is echt wel een must hoor die Opera. Gebruik nu v.w. de snelheid Edge, maar Opera staat zeker op een gedeelde 1e plaats.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ivoor_ust