Opera 65 met verbeterde tracking-bescherming en adresbalk

Opera is een van oorsprong Noorse browser die halverwege 2016 in Chinese handen gekomen (maar het hoofdkantoor zit nog wel altijd in Oslo).

Opera 65 is uitgebracht Deze uitgave verhoogt het versienummer van 64 naar 64 en verbetert de bescherming tegen trackers. Ook is de adresbalk vernieuwd.

Trackers blokkeren kun je algemeen aanzetten door onder Eenvoudig instellen (symbool helemaal links op de werkbalk bovenaan) en dan bij Privacy & Beveiliging de schakelaar bij Trackers blokkeren in te schakelen.

Ook kun je per site de tracking en ad blocker aan- en uitzetten door te klikken op het schildje met het kruisje aan het eind van de adresbalk.

In Opera 65 kun je nu ook de lijst met eventuele trackers zien die geblokkeerd worden.

Verder is de adresbalk enigszins vernieuwd. Als je nu een adres of zoekwoord intypt dan wordt de website waar je bent gedimd en de opengeklapte lijst met suggesties van sites en zoekacties geaccentueerd.

Opera 65 heeft als basis Chromium 78, waardoor alle beveiligingslekken die de afgelopen tijd in Chrome dichtgeplakt zijn eveneens in Opera zijn gerepareerd. En veel fouten en crashes worden verholpen in deze uitgave. Opera is te downloaden voor Window, macOS en Linux. Je kunt ook updaten vanuit de browser zelf.

Reacties

Nieuwe versie ,
65.0.3467.42

Opera,
Speelt geen ITV van KPN af
Importeren Alleen bladwijzers geen wachtwoorden worden niet over gezet

Ja ja, Kan me echt geen betere browser voorstellen. Misschien een gemeenplaats, maar toch is er wat mij betreft geen andere browser die boven Opera uitstijgt. Nog 1 belangrijk ding: Opera Mail moet geherintroduceerd worden. Dan is het 'plaatje' compleet. Alstublieft Opera, alstublieft!

afbeelding van WriTer

Alleen spijtig dat in donkere modus het active tabblad nog steeds zeer moeilijk te zien is.

I stand with Ukraine!

Wat is het toch een absoluut fantastische browser, dat Opera. (Vind ik.) Inmiddels gelijkwaardig aan Firefox en wellicht zelfs thans beter. Ideaal vind ik bijv. die diagrammen, die je vol kunt zetten met favoriete sites. Een klik, pats en open. Hebben ze, denk ik, van het vroegere Safari afgekeken? Maar werkt stabiel en goed.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nede_land