Opera 63 heeft verbeterde privé modus

Opera is een van oorsprong Noorse browser die halverwege 2016 in Chinese handen gekomen (maar het hoofdkantoor zit nog wel altijd in Oslo).

Opera 63 is gisteren uitgebracht. Dit is een niet zo grote update die met name een verbeterde privé-modus heeft. Als je een Privévenster opent (Bestand | Nieuw privévenster) dan krijg je eerst uitleg te zien over browsen in de privé-modus.

Opera vertelt wat niet bewaard wordt als je de browser afsluit:

  • surfgeschiedenis
  • cookies en websitegegevens
  • formuliergeschiedenis (wat je invult in zoekvensters en formulieren)

Wel bewaard worden items in snelkiezer, aangemaakte bladwijzers en downloads.

Opera legt verder uit dat privévensters zorgen dat andere mensen op dezelfde computer niet zien welke sites je bezocht hebt, maar dat je internet provider, je werkgever, je school en de websites die je bezoekt dat wel kunnen zien. Als je dat niet wilt dan zal het inschakelen van de VPN in Opera weer voor meer anonimiteit zorgen (klik op VPN-icoontje in het begin van de adresbalk en zet deze op Aan).

Opera 63 heeft als basis Chromium 76, waardoor alle beveiligingslekken die de afgelopen tijd in Chrome dichtgeplakt zijn eveneens in Opera zijn gerepareerd. En veel fouten en crashes worden verholpen in deze uitgave. Opera is te downloaden voor Window, macOS en Linux. Je kunt ook updaten vanuit de browser zelf.

Reacties

Ik vindt het jammer dat in opera ITV van KPN niet kan afspelen
Ook is jammer dat geschiedenis een voor een moet verwijderen,let wel ik heb het niet over browsergeschiedenis verwijderen.

Ik wil eens een open vraag stellen aan Opera browser gebruikers. 1 dingetje valt mij op bij Opera. Ik heb diverse sites in voorkeur diagrammen staan. Die hebben blokken, doorgaans, allerlei kleuren. Rood, oranje, blauw, etc... Soms kleuren ze, spontaan, alleen, of hoofdzakelijk blauw. Start ik Opera weer opnieuw op, komen vervolgens de oorspronkelijke kleuren weer terug. Iemand ook die ervaring? Foutje in de software?

afbeelding van WriTer

Voor mij na meer dan 20 jaar nog steeds de beste browser, alhoewel er even een periode was dat hij wat minder was de laatste jaren weer een topbrowser.
Trouwens, ben aan het experimenteren met Linux Peppermint 10 waar Firefox standaard inzit, maar die kan ik onmogelijk omzetten naar het Nederlands, dan maar Opera geïnstalleerd en daar werkt hij helemaal zonder problemen en minstens even snel als in Windows 10.

I stand with Ukraine!

Opera is voor mij de beste browser, blijft nergens haperen of stotteren, wat ik van Firefox niet kan zeggen. Sites die door Firefox traag of niet geopend worden, bij Opera in een flits open. De VPN staat altijd ingeschakeld, of dit nu wel of niet nuttig is ? ? ? Maar het vertraagd me niet merkbaar, dus gewoon aan laten staan.

Van dat Opera-gestotter, in mijn geval, snap ik echt helemaal niets. Gisteren Opera weer even geprobeerd maar het blijft helaas maar doorgaan. Weer snel teruggegaan naar G. Chr. waar geen sprake is van ook maar enig gestotter. Rara hoe kan dat? Wie het weet mag het zeggen. Ben heel benieuwd.

Voor mij nog altijd browser nummer 1! Opera is voor mij snel zat. En van ´´gestotter´´ op facebook heb ik geen last, want zit principieel niet op social media. Dus van problemen op FB heb ik geen last. Ik vind Opera een prachtig mooi werkende browser.

Is ie ook, maar van dat gestotter heb ik toch flink de balen gekregen zodat ik maar weer ben overgestapt op de snelle, handige en niet-stotterende G. Chr.

Dat snap ik wel, hoor. Je hoeft, overigens, je niet te verontschuldigen of mij gelijk te geven, in die zin dat je volledig het recht hebt, mede als je ervaringen met Opera blijkbaar minder zijn, die browser te kiezen die het beste bij je past.

Ik wil het zeker ook niet in alles ''beter willen weten'' als een ander of mensen almaar corrigeren, maar plaatste mijn ervaring ermee naast jouw bijdrage. Mijn ervaring met Opera browser is erg goed en zit er niet mee op facebook, omdat ik principieel niet aan social media doe dus herkende die stotter klachten niet, maar ontken ze ook niet omdat jij er blijkens wel last van heb. Zo is er minstens nog 1 verbeterpuntje voor Opera door te voeren in een reeks volgende nog betere series.

Nee hoor, ik had niet het gevoel dat jij me op de knieën wilde hebben ;-) Punt is alleen dat ik dat hinderlijke 'stotteren' (weet zo gauw even geen ander woord) alleen bij G. Chr. niet tegenkom. Verder niets dan lof voor browsers als Opera en FF.

Prima browser, maar net als FF niet zo heel erg snel en i.t.t. G. Chr. een lastige, stotterende scroll door bijv. FB.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
zuid_korea