Zo gaat de nieuwe Malwarebytes 4 eruit zien

Malwarebytes is een populaire malwareverwijderaar op GratisSoftware.nl. De betaalde versie beoogt - net als virusscanners - volledige bescherming van je pc te bieden, maar slaagt daar nog niet in volgens diverse tests. De gratis versie van Malwarebytes is echter altijd een prima on demand malwareverwijderaar geweest.

Van Malwarebytes is nu versie 4 in de maak. Voor gevorderden die de nieuwe Malwarebytes willen uitproberen is een bèta-versie te downloaden. Een testversie die nog fouten kan bevatten dus.

De nieuwe Malwarebytes 4 krijgt een geheel nieuw uiterlijk, een nieuwe detectie-engine die zero-day bedreigingen en muterende malware (die verandert) beter opspoort en kent prestatieverbeteringen en snellere scans.

De vernieuwde interface van Malwarebytes 4 is wat ons betreft prettig rustig, met aandacht voor gevonden malware, de scanner en de actieve (realtime) bescherming.

De gratis versie kent geen realtime bescherming (en schakelt dus web, malware, ransomware en exploit protection uit) en heeft geen geplande scans. Malwarebytes 4 Free is net als de huidige gratis versie 3 een on demand scanner. Voor meer bescherming moet je betalen. Je krijgt wel de eerste 14 dagen een gratis trial van de betaalde versie.

Wanneer Malwarebytes 4 officieel verschijnt is nog onbekend.

Reacties

MWB4 bèta geinstalleerd en werkt prima. Nooit geen fan geweest van realtime bescherming omdat MWB een zwaar programma was, te zwaar voor wat oudere PC's. Windows Defender is goed genoeg. MWB gebruikt als 2nd opinion en dat beviel mij prima. Ga deze versie uitproberen, ook real time bescherming.

Heeft 1 dag goed gewerkt hier,kan hem nu niet meer opstarten,krijg de mededeling"'cannot connect to the server'",verwijderd,oude er weer opgezet maar start ook niet meer op,met de zelfde mededeling.

Dick, dat is ook waar de redactie en ook Merel voor waarschuwden van deze bèta, maar ja nu heb je dus problemen

Nou, dit is een akelig goed stukje werk! Binnen no-time is de scan geklaard. En last but not least: deze nieuwe versie oogt aan alle kanten ook veel beter. Echt proberen!

Windows Defender is beter

Mee eens. Maar als een second opinion?

Jans, Andere second opinion software is EEK ( https://www.emsisoft.com/... ) en /of Eset online scanner ( https://www.eset.com/nl/t... )

Emisoft durf ik niet meer te gebruiken. Wilde een tijdje terug niet verwijderd worden. Op een gegeven moment lukte het, maar vraag niet hoe. Allerlei bestanden waren verwijderd waardoor het systeem zo goed als niet meer werkte. Heb begrepen dat meer mensen daar last van gehad hebben.

Lees ook wat Mel33 schreef op https://tweakers.net/down...
Known Issues

-A working internet connection is required for the installer
-Under certain circumstances the installer requires a fully clean install to complete
-The Installer is still working with a provisional UI and it lacks certain basic elements (such as a progress bar)
-The installer does not support Safe Mode at this point
-False Positives rate will be significantly low but they can still occur
-This version is still English only
-Crashes and BSODs can appear under certain circumstances
-The UI does not support High DPI and certain screen resolutions
-Isolated parts of the new UI still show the old UI’s screen, for some settings, prompts, pop ups and notifications.
-Animations within the UI might occasionally appear clunky
-Certain grids show items not in expected (often chronological) order
-Miscellaneous visual and cosmetic glitches such as borders disappearing, missed alignments, color mismatches and hover-over effects missing
-Copy can still be provisional in certain screens and or wrong or missing
This new version does not support Windows 8, it supports Windows 7, Windows 8.1 and newer. It does not support Tablets
The support tool does not support 4.x Betas.

was al vermeld bij malwarebites hier

Anoniem, het is Malwarebytes, en ja met dank aan hasja.
Gezien de nog vele onvolkomenheden is het niet aan te raden deze beta te installeren, bij licentiehouders wordt deze bètaversie (ook niet als keuze) aangeboden. Waarom de redactie (een week na verschijnen) deze bètaversie aandacht geeft, is geheel de verantwoording van de redactie.
Wie de bètaversie gebruikt en bijvoorbeeld een BSOD (blue of black) heeft moet niet gelijk weer denken dat Windows oorzaak is.

Begrijp je bezorgdheid, maar hier draait dat ding als een tierelier. Kijk ondertussen wel uit naar de definitieve versie. Ben razend benieuwd!

Mmm, heb onlangs de gratis versie verwijderd. Waar ik nu eigenlijk een beetje spijt van begin te krijgen. Maar niet getreurd, de bèta-versie kan worden gedownload. Wat ik nu dus ook ga doen ;-)

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
zui_-korea